Kızıldan Maviye

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/kizildan-maviye/

image

Annesi ve babası aklına geldiğinde denizin tam ortasındaydı. Gerçi karanın görünmediği her yer denizin ortası sayılırdı. Sınırları, güzelliği, kuralları ve merhameti muğlak bu koca suyun içine kendini bile isteye hapsetmişti. Uzun zamandır buradaydı. Midesi bulanıyordu. Buna neden olan, küçük teknesinin büyük dalgalar içinde bir ceviz kabuğu gibi savrulması değildi. Ne zaman aklına annesi ve babası… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Güzel bir öykü olmuş. Keyifle okudum. Yine de soyunun neden canavarlaştığını merak etmiyor değilim. Eline kelimelerine sağlık…

Teşekkür ederim. Belki de canavarlaşmış olan onların genleri değil öğretileridir, belki de kahramanımız bu zinciri feda ettiği şeyle değil de göğsünde taşıdığı şeyle kıracaktır. Ne dersiniz?

1 Beğeni

Merhaba Nyphe, Öykünüzü keyifle okudum. Akıcı bir anlatımla yazılmış, konu bütünlüğü bozulmadan okurun damağında tat bırakan bir öykü. Ama çözüm bölümünün biraz daha ilginç olmasını istedim bittiğinde. Kaleminiz daim olsun.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Birlikteliğimiz daim olsun:)

Merhabalar!

Ne okudum ben gerçekten? Deniz kızının gerçeküstülüğüne sığdırdığınız bir ton his son derece gerçekti. Yarım kalış ve asla tam olamayacak bir hayale duyulan aşkı umut bellemek imkânsızı istemek mi sayılır? Metaforik olarak bu kadar enfes ele alınabilirdi sanırım. Gerçekten abartmak ya da övmek gayesinde değilim fakat aklımın ucundan dahi geçmediği için yaklaşımınızı ekstra sevdim.

Sorguladıklarınız, bunu yapma biçiminiz ve çarpık gerçekliğimizin arkasına sakladığınız canavarlarınızla beni gerçekten farklı bir noktada düşünmeye sevk ettiniz. Temanın ağıt ve serzeniş noktasında buluştuğunu düşünmekteyim lakin bu fazlasıyla derin anlamlar barındıran bir yakarıştı.

Haminnesinin ağzında gevelediği lokmaları, kör gözü anasının lal dili, babasının kan hasreti… Bilemiyorum gerçekten bana düşündürdükleriniz için teşekkür ederim. Ek olarak dili kullanım şekliniz yarattığınız dünyanın içinde hissetmemi sağladı. Masmavi sevmek ne güzel bir umutlanış haliydi!

Zihninize ve kaleminize sağlık, özenle üretmeye devam etmeniz dileğiyle!

İlhamla kalın.

Ne kadar güzel bir yorum. Teşekkür ederim. Bu griden sıyrılamayan gün, maviye döndü sayenizde. Anlatmak istediğim alt yazıların okunabilmiş olması çok güzel… Sevgiler

1 Beğeni

Okuyunca bende bıraktığı his:

Çıplak ayaklarla yere basıp geliversem sana. İçimde yetişebilmek telaşıyla, sanki gidecekmişsin gibi.
Bir gün susup, bir gün konuşsa yüzün. Güneşin söylediği beyaz bir yalandan ibaretti oysa.
Yağmuru seviyordu senin gökyüzün. Şemsiyesi çoktan kırılmış bir çocuk gibi ben, buruk bir elveda çıkartıyordum cebimden.İçimdeki “Hoşça kal” sana değil,yalnızlığıma

1 Beğeni

Öykünün şiire evrilmesi kadar güzel ne olabilir:))

1 Beğeni

Şiir demeyelim. Ama o kadar derin hislere gebe bıraktı ki beni… Okuyucuyu hamile bıraktınız, bravo :slight_smile:

1 Beğeni