Kökler ve Dallar

@gayekcelik Selam,

Öncelikle bu öyküyü çok hızlı bir zaman zarfında yazdığını düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Çünkü detaylar senin detaycılığına göre pek alışık olmadığımız düzeyde. @ebuka 'nın bahsettiği gibi ilk gözüme takılan “otopsi doktoru” oldu. Hatta toplantı odasında cesetleri panoda incelerlerken doktor hâlâ ameliyat eldivenleriyle dolaşıyor. Hani biraz karikatür gibi durmuş. :sweat_smile: O odada muhtemelen önlük bile giymezdi diye düşünüyorum. Ama biliyorum; sen onu öyle bırakacak biri değilsin. Bence düzenlemeye bile vaktin olmamış bu öyküyü.

Öteki yandan savcının olayın bu kadar içinde olması çok güzel bir ayrıntı. Çoğu polisiye kurguda bu detay kaçıyor. An itibariyle pop kültürde yer etmiş, en ünlü polisiye yazarlarımızdan biri bile umursamıyor bu durumu. O yüzden tebrik ederim. Ayrıca Seçki yazarlarının bu sayıdaki cesaretlerine hayranım. İşte beklediğimiz, sevdiğimiz, arzuladığımız metinler. :sweat_smile: Bu arada kadın personele yapılan mobbinge de güzel bir ayna tutmuşsun. Yıl olmuş 2020 hâlâ kadın polis olmaz diyen başkomiserler, polis amirleri, müdürleri var. İleri mi gidiyoruz, tersine mi dönüyor dünya; hiç bilmiyorum.

Sonsöz olarak;
Bence ortalamanın üstünde bir potansiyel var. Ama 5000 kelimeye sıkıştırınca anlaşılmıyor bu. Ben bu kadar kısa metinlere ancak dedektiflik öykülerinin sığabileceğine inanıyorum. Yapılan eleştirileri çok tekrarlamak istemiyorum. Şu haliyle ben bu öyküden %100 bir verim alamadım. Revize edilmiş uzun hâliyle tekrar okumak isterim. Kaç kelime olursa olsun, gönder, okurum ben. :+1: Kalemine sağlık. Görüşürüz.

3 Beğeni