Koza

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Koza – Aylık Öykü Seçkisi

image

31 Mart 2020 13.531 Vaka 214 Ölüm Baharın başlarıydı; geceleri serin havayı hesaba katmamıştı. Gene de, soğuktan şikayet etmemişti şimdiye kadar. Kolu, bacağı, göğsünün soğuk olması, üşümüş olduğunu göstermezdi ona göre. Belki de soğuk olduğunu ona hatırlatan, cebinden çıkarmadığı zaten sıcak olan elleri değil, nefes alış verişinden çıkan duman olsa gerekti. Öyle amaçsız yürüyüşünün kim… (DEVAMI…)

Cümlelerinizde düşüklükler var.

Kolunun, bacağının…

Belki herhangi bir kesinlik içermezken, gerekmek durumu güçlü olasılık anlatır. Bu nedenle ikisini aynı cümle içinde kullanmanız anlam karmaşasına neden olur.

“… amaçsız yürüyüşünde…” demek istediniz sanırım.

Başka bölümlerde de yer yer anlam kayıpları ve tutarsız cümleler var. Yazdığınız dile hakim olmak için daha çok kitap okursanız, bu yazılarınıza da yansır. Gelecek seçkilerde görüşmek üzere.

Teşekkür ederim inceleme ve eleştirileriniz için.
Yeterli ya da gereğinden fazla kitap okumamla ilgili tavsiyenizi de ancak; “hiçbir zaman yeterli kitap okunmamıştır” olarak ancak kabul edebilirim.

Kitaptaki bazi bölümlerdeki amacım, içindeki çelişkileri gelgitleri anlatmaktı. Başarılı olmama sevindim.

Cümlelerdeki düşüklükler beni de çok sekteye uğrattı. Bir kez daha üstünden geçseniz düzelir. Bir de komutana neden bu kadar önem verildiğinin altı çok boş kalmış. Orası da dolsa daha güzel bir öykü olurmuş. Elinize sağlık.

Teşekkür ederim Nuri Bey, ilgileneceğim.