Kozmos'un Gölgeleri

Selam @gayekcelik, @ulu.kasvet ve @Muge_Kocak,

Woww…

Yani çok şey var… Twistler, detaylar, ön hissettirmeler, açık uçlar, bunların toparlanması ve masal arka planında da kapkaranlık bir hikaye. Masalın sadece yeniden sahneye konuşu değil mesela geyik detayı gibi masalsı bir ruhu da var. Bence çok çok iyi.

Kimin nereyi yazdığı anlaşılıyor olmakla birlikte. Sanırım bu bir bayrak yarışı değil. Omurga kollektif olarak belirlenmiş gibi. Herkes kendi sanatını konuşturmuş. Kasvet dünyasını yaratmış, Müge villain’a bir lore oluşturmuş. Gaye de twisti polisiye olarak tamamlamış.

İçerideki karakterlerden en çok Pamuk etkiledi beni. Sahne zamanı azdı ve elbette bir kurbandı ama aynı zamanda profesyonel seks işçisi, gerçek aşık, aşkını kaybeden üzgün kadın ve masalı yeniden başlatacak kadar hayat dolu bir karakter hatta olağanüstü kombinasyoncu bir muzaffer… Hangisi? Bilmiyorum ama bu çok hoşuma gitti.

Çok zorlasam toplumsal eleştiri de çıkarabilirim ama bence amacınız bu değildi, siz insan ruhundaki karanlığın öyküsünü yorumsuzca yazdınız gibi geliyor bana. Ve karanlıkla aydınlığın kesiştiği nokta olan aşkın…

Ellerinize sağlık.
Usta işiydi…
:raising_hand_man:

4 Beğeni