Küçük Bir Gece Masalı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/kucuk-bir-gece-masali/

image

Bin vardı, bir yoktu… Çeşit çoktu. Diyarın dört bir yanından gelen misafirlere hazırlanmış ziyafet sofrasında bir tek kuş sütü yoktu. Düğün dillere destandı. Gelenlerin önü arkası yoktu. Saray ağzına kadar doldu. Göreneklerde yoktu; ama yedi gece yedi gün sürdü. Ne de olsa en güçlü iki krallık bir düğünle birleşiyordu. Herkes merakla bekler oldu. Kahkahalar, sarayın… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Uzun bir aradan sonra tekrar hoş geldin @Skywalker yani Volkan,

Genel fikrim; öykünün çok temiz, yere sağlam basan bir kurgu olduğu. Gerçekçi ve masalsıyı çok güzel birleştirmiş. Bu bence en başat özelliği. Climax’e doğru giden yolda kurgunun parçaları çok güzel ve dengeli dağıtılmış. Böylece öykü toparlanıp final yaptığında olan biten her şey, çok sağlam bir temele dayanır olmuş.

Atın sembolizmini de çok başarılı buldum.

Gece masalı, gece müziği… Gece anlatılan masalların başat özellikleri…

Geniş zamanda geçen bir masal anlatımı ile dinamik bir öykü anlatımını da ayrıca başarıyla uygulamışsın. Kolay iş değil.

Karakterler net ve ayrılmış.

Her şeyin sonunda bence masal ve gerçeğin harmanlanması bu öykünün alamet-i farikası olmuş. Doku uyumu da öykünün başarı nişanı…

Ellerine sağlık.
Çok daha sık görüşmek dileğiyle…

Selamlar,
Yorumların için teşekkür ederim. Yazarken planladıklarımı okuyucuya yansıtabildiğimi için mutlu olduğumu belirtmek isterim. Masalların daima gerçeklikten aldıkları bir yanları vardır. Özellikle verdikleri mesaj yönünde… Senin masalına konuk olacağım birazdan. Tekrar teşekkürler

1 Beğeni

Merhaba @Skywalker

Öykünüzü okumaya başladığımda, “klasik bir masaldan nereye gideceğiz acaba” diye bekledim. İhanetle karşılaşınca pek hoşuma gitmese de sonu güzel bağlandı :slight_smile:

@MuratBarisSari ya katılıyorum, gerçekle masalı harmanlayıp bize mesaj yüklü bir metin vermişsiniz. Kanla kurtarılması gereken bir cana, kimin çaldığı önemsenmeden, müziğin can katması güzel bir final olmuş.

Bir kaç -de/da hatasına rastladım. Gözünüzden kaçmıştır diye düşünüyorum. Bu de/da lar herkesin başına bela :slight_smile:

Bu arada erkek bakış açısıyla anlattığınız bir yargıyı da ortaya koymuşsunuz gibi geldi bana :slight_smile: Söylemeden geçemedim.

Görüşmek üzere

1 Beğeni

Merhaba,
Zaman ayırarak yazdıklarımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Sanırım -de/da bağlaç olduklarında yazma hızına yetişemiyorlar bir türlü. Dediğiniz gibi ortak bela:)
Aslında, kurgunun çıktığı nokta; masal ve gerçeklerin birbirlerinden çok ince bir çizgiyle ayrıldıkları fikri. Göz alıcı bir masal, aniden başka bir gerçekliğe dönüşebilir. Tam olarak sizin yazdığınız hissi vermek istedim aslında. İhanet sadece bir araçtı. Hikayenin iki katmanı var. İlki, masumiyetin çabuk bozulabilen bir masal olduğu ve kişiye göre değişebildiği gerçeği, diğeri ise; çoğunluğun iyiliği için kişilerin(bazen) yapmak zorunda kaldıkları gerçeği.
Nihayetinde; bu masalda prens ve prenses kendi açılarından haklı. Prens yargıya varırken, prenses kendi içinde yaşamak zorunda kaldığı çelişkiyi ve acıyı, hissettiklerini açıklayarak gösteriyor.
Doğruyu söylemek gerekirse; yargıyı okuyucuya bırakmayı tercih ettim.
Yorumunuz için tekrar teşekkür ederim

Görüşmek üzere

2 Beğeni

Merhabalar.

Öykünüzü severek okudum. Genç prensin özelliklerine serpiştirilmiş ipuçları güzel gizlenmiş sona kadar. Ama biyolojik baba biraz hızlı geçilmiş. Geneli çok iyi bir masal/kesit/öykü. Elinize sağlık.

1 Beğeni

Selamlar Nuri bey,
Size çok mahcubum. Kusura bakmayın. Zahmetinize karşı size cevap yazamadım ama uzun süredir siteye girecek fırsatım olmadı. Görüşleriniz için size çok teşekkür ediyorum. Bu sitenin aylık öykü koşturmasına bazen yetişmek zor oluyor. Tekrar kusura bakmayın. Sizi kendi sitemiz olan kurgusal.net te de konuk etmek isterim. Hikayelerinizi yayınlamak isterseniz.

1 Beğeni

Merhabalar. Hiç önemli değil, herkesin kendi koşuşturması arasında zaman bulması zaten zor. Ben de bu ay ay kısmına yetişmekte zorlandığımdan her ay yazamıyorum ama elimden geldiğince geriden de gelerek tümünü okumaya çalışıyorum. Sitenize de severek misafir olurum ama tabi öncesinde beni tatmin eden bir hikayem olmalı.
Sizinle irtibata geçeceğim er ya da geç. Teşekkür ederim davetiniz için.