Küçük Dev Fedakarlar İçin Mutluluk Parkı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Küçük Dev Fedakarlar İçin Mutluluk Parkı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Inga ınga ınga, ANLADIM… Kesiyorlarmış gibi bağırıp durma. Bu da kömüş gibi yatmış yanıma. Zaten terliyorum deli gibi, “Tolga… Tolga hadi canım kalk, sende sıra” “Ne sırası ya, ne diyosun sen? Hem yayılmışsın yatağa, burada daracık yerde uyuyorum.” “Hadi canım çok yorgunum, biraz uyuyayım süt hazır sadece ısıtacaksın biraz.” “…” Uyuyor numarası yapıyor şimdi de,… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Sizden bir öykü okumak güzel. Her zaman için temaya yaklaşımınız oldukça farklı ve yaratıcı. Örneğin bu hikaye tam anlamıyla bir matruşka gibiydi. İlk önce biraz kafam karıştı diyebilirim, fakat kurguyu gerçekten profesyonelce buldum. Gelelim bir de Jari diye bir karakter var ki, bir bilimkurgu hayranı olarak epey hoşuma gitti. Kendine has bambaşka bir hikayesi olabilecek türden canlı bir karakterdi. Diyalogları eğlenceli, Gulliver göndermesi de bayağı hoştu. Jari’nin annesi ve babasını alakalandıran hukuksal sistemin acayipliği de bayağı eğlenceliydi. Velhasılı sıradışı ve eğlenceli bir öyküydü. Öbür seçkilerde de görüşmek dileğiyle.

Merhaba @MuratBarisSari

Önceki öykülerde olduğu gibi güzel tat aldım bu öyküden de. Öyküyü farklı durumlar üzerinden ilerletmek daha ilgi çekici hale getiriyor. Anneyi samimi ve eğlenceli buldum. Günlük hayattan bilim kurguya geçiş başarılıydı, okumayı sekteye uğratmadı hiç. Sevdiğim diğer bir yan bilimkurguya dair garip terimler yoktu. Çünkü anlamadığım ya da gözümde canlanmayan ifadeler olunca öyküden kopuyorum. Baştan sona keyifle okudum öykünüzü. Diğer seçkilerde görüşmek üzere.

Teşekkürler Tuğrul Bey sizin yorumlarınız beim için de çok önemli. Beğenmenize sevindim. İsimler için bildiğim tüm sporcu isimlerini kullandım. Matruşka’ya benzediyse sevindim.

Hukuksal sisttem acımasız görünse de aslında bence haklıydı, Jari dünyaya geri döndüğünde elli yaşlarında olacak ve bunun yedi yılı yalnız olmak üzere tamamı bir uzay gemisinde geçecekti. Bu açıdan bence makul bir kanundu.

Bakalım siz neler yazdınız, öğleden sonra ilk iş okuyorum.
Dİğer seçkilerde görüşmek dileğiyle…

Selam,

Beğeninizi sadece bu öyküyle sınırlamamanız beni ayrıca mutlu etti, teşekkürler.
Anne konusuna değinmeniz beni yine sevindirdi. Çünkü bu hikayede ana hedefim -genelde denemeler yapıyorum bu platformda- bir kadın psikolojisiyle yazabilmekti. Eğlenceli olması bir yana eğer samimi olabildiyse bir noktaya kadar başarmışım demektir.

Garip terimler konusunda aslında genelde sabıkam vardır ama bunda daha sade olmuş. bu da ayrıca bir mutluluk kaynağı. Öncelikle sizin bu ayki öykünüzde olmak üzere diğer seçkilerde de görüşmek üzere…

1 Beğeni

Merhaba Murat,

Öykünü okurken bayağı keyif aldığımı söylemek istiyorum. Bambaşka bir temada başlayıp, görmeyi hiç ummadığım bilimkurgu sularında ilerleyip hoş bir şekilde sonlanan akıcı ve sürükleyici bir öykü okudum.

Bilimkurgu kısmını son derece heyecan verici ve tutarlı kullanmışsın. O kısmı oldukça beğendim. Tutarlı kullanımı sağlayan mantık bağlantıları da okuyucuyu yarattığın öykünün dünyasına inandırıyor. Gayet başarılı.

1 yaşında bir oğlan sahibi olarak, anne baba diyaloglarında kimi zaman kendimi görmedim değil. :stuck_out_tongue:

Emeğine, kalemine sağlık bu güzel öykü için.

Merhaba Ufuk,
Beğenmene çok sevindim. Bir kadın gibi düşünmeye çalıştım anneyi yazarken, ne kadar başardım bilemiyorum.

Bilimkurgu öğelerini yazarken eskiden aklımda kalmış şeyleri google’a soruyorum, iyi kötü popüler bilim tadında bir şeyler çıkabiliyor ortaya. Tabi bir biliminsanı okusa gülmekten de katılabilir. :slight_smile:

Oğlanı öp benim için

Önümüzdeki seçkilerde görüşmek üzere…

1 Beğeni

Murat selam,
Öykü çok hoş olmuş. Bilim kurgu kısmı sürükleyiciydi. Baştaki kadın yazar ve çocuğu ile diyaloglar samimiydi. Eline sağlık :grinning:

Selam Erdoğan,
Beğenmene sevindim. İki ayrı hikayeyi tek hikayede yoğurabilmişsem ne mutlu bana.
Yorumun için çok teşekkür ederim.
Önümüzdeki seçkilerde görüşmek dileğiyle…