Kutlu Bey Boran'ın Izdırabı Malum Olur

Selam Tuğrul,

Giriş cümleleri ya da paragrafları öykü için çok önemlidir benim gözümde. Öykünün ilk paragrafı uzun zamandır okuduğum en sağlam girişlerden biriydi. Zaten onun gazıyla öykü bir noktaya kadar çok hızlı ilerledi. Özellikle ilk kısım kendi başına bile bir öykü olarak kendini gösterebilecek, genele baktığımda en başarılı bölümdü. Ama bütünü düşündüğümüzde bu süslü dil ve bu kadar uzun öykü beni yordu diyebilirim. İlk okuduğumda hızlı okudum, sonlara doğru parçalanmaya başladım artık. Hak ettiğini düşündüğüm için ikinci bir defa sabırla okudum ve bitirdim. Kalemine sağlık.

Gösterişli, uzun cümlelerden ziyade, daha basit ve daha anlamlı cümlelerini daha çok seviyorum.
Mesela;

Onun dışında temaya yaklaşımın başarılı. Öykünün ismi güzel. Sanki bütün bu anlattığın şehirlerin, olayların, karakterlerin esin yerlerini çok iyi biliyor gibiyim. Özellikle şehirler konusunda kafamda coğrafyamızın şehirleri belirmeye başlıyor artık. Bir anda okurken böyle düşünmeye başlayınca artık öykülerinin gerçekle bağlantılarını daha iyi kavramaya başladığımı anladım.

Velhasıl kalemine sağlık. Melankoli karnavalını epik bir destana evriltip başarılı bir öykü ortaya çıkarmışsın. Görüşmek üzere…

1 Beğeni