Masal Fısıltısı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/masal-fisiltisi-eser-avci/

image

Başımı ninemin dizine koyar koymaz uyumamak için direnmeye başlardım. Masal, okşanan saçlarımdan, sırtımdan, ninemin elinde unuttuğum elimden hücrelerime sızardı. Gözümü evin duvarına dikmeyi denerdim. Gaz lambasının sisli ışığında uzayan gölgelerimizin nefeslerini tutmaya çalışırdım. Bizden ayrı nefes alır gibiydi gölgeler. Bir varmış bir yokmuş fısıltısıyla başlardı masal. Sazını duvara asan Âşık, para kazanmak için yola çıkmış… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhaba @Eser_Avci

Öykü içinde henüz tamamlanmamış bir masal anlatmışsınız. Ne de güzel olmuş. Bu topraklardan, bizden ve içten.

“Anacığım sazımı duvardan indirme. Ne zaman ki bir teli kopar, bil ki ben dardayım.” İşte Anadolu’nun fantastik hikâyelerine efsanevi bir başlangıç. Anlatmış olduğunuz masal gerçek dünyadan bir alıntı mı yoksa sizin kurgunuzun bir eseri mi? Hangi türlü olursa olsun çok beğendim. İçi hasret kokuyordu. Kaleminize sağlık.

Bir eleştirim olsaydı, o da katran kelimesinin geçtiği bölümde, bu kelimenin yinelenmesine olurdu.

Yarım kalmış masalların tamamlanması dileğiyle…

Sevgiler…

Yorumunuz için teşekkürler.Masal fısıldaşmaya devam.

1 Beğeni

Merhaba @Eser_Avci,

Çok güzel, fısıltı gibi bir öykü okudum. Dili, imlayı ve ritmi çok iş bilir buldum. Ruhu ayrı bir güzeldi. Ellerinize sağlık. Bundan sonra da sizi takip etmeye çalışacağım.

Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

Güzel yorumunuz için teşekkürler. Seçkide yazmak, gönderilen öyküleri okumak, yorumlamak bütün bir ayı verimli geçirmemi sağlıyor. Gelecek sayıda görüşmek üzere.

Uzun süre sonra okudum ama okudum. Elinize sağlık. Sonunu hayal etmemize fırsat verecek kadar saf bir dille yazmışsınız. Eksik kalmamış, yarım kalmamış. Gayet bitmiş ama bizimle bitmiş bir masal olmuş.