Mavi-Oluklu'nun Çağrısı/Yankısı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Mavi-Oluklu’nun Çağrısı/Yankısı – Aylık Öykü Seçkisi

image

27 Mayıs 2000 Kayıp Haberleri Köşesine hoş geldiniz sayın izleyenler. Her zaman olduğu üzere mahalli kayıplarla başlayıp oradan şehirlere hatta ve hatta bölgelere geçeceğiz.Bu bizlere yetmeyecek; mevcutsa kitlesel kayıplarla devam edeceğiz. Programımızı hız kesmeksizin devam ettireceğimiz kadar kaybımızın olması ne hoş. Öncelikle Saray Apartmanı çevresinde kaybolan iki küçük çocuğun, sel sırasında kaldırılan rögar kapaklarının etrafında… (DEVAMI…)

Merhaba @zencefilos

Baş döndürücü bir zaman yolculuğunu keyifle okuttun bana, eline sağlık.

Gerçekten bana göre zor bir şekilde, bir sürü farklı parçayı birbirine bağlayıp, sonunda da kopmadan gizemi çözdürmüşsün. İlk bölümdeki ironi bana nedense Olacak O Kadar’daki haber bölümlerinin tadını verdi. Balina yalnızlığını aktardığın bölüm, yabancılaşmanın ve yalnızlaşmamızın güncel haliydi bence.

Öykünü, kurgunu, bize aktarışını çok beğendim.

Son olarak bir sorum var, son bölümün tarihi 23 Eylül 1987 mi yoksa 2087 mi? Burada kafam karıştı :slight_smile:

Kalemine sağlık

2 Beğeni

Ezgicim merhaba❣️
Öykünün başındaki medya eleştirilerini pek sevdim. Öykü içindeki mitolojik göndermelerin sağlam bir derinlik katmış.
Bu kez oldukça hızlı bir dilde yazmışsın. Bazı kısımlarda - özellikle günce bölümlerinde- adeta rap bir parçanın sözlerinde gezindiğimi hissettim. Temaya bakış açın ve harmanlaman da gayet yerinde.
Ellerine sağlık, daim olsun güzel kalemin😊

2 Beğeni

Merhabalar Müge!

Bu enfes yorum için teşekkür ederim. Tarih konusunda o kadar çok değişiklik yaptım ki orası gözden kaçmış, 2087 olması gerekiyor :sweat_smile:

Parçalar okurken kopmadan bütünleniyorsa ne mutlu bana. Bazen kurguya fazla gömülüp okur bakışını yitiriyorum gibi geliyor. Balina yalnızlığı çağımızın garip dürtülerinden biri gibi ve özünde yabancılaşma ve bireyselleşme yatıyor fazlasıyla.

Tekrar teşekkür ederim, geciken cevabım için de özür dilerim. Bir miktar yoğunluktaydım :slight_smile:

İlhamın bol olsun!

1 Beğeni

Merhabalar Gaye!

Hız kesinlikle tatlı bir tespit olmuş. Bir şeyleri fazla hissederek ya da heyecanlanarak anlatırken bu hale geliyorum. Kurgunun belli kısımlarında o telaşem var bariz bir şekilde :smiley:

Çokça teşekkür ederim kıymetli yorumun için ve geciken cevabım için de affına sığınıyorum :slight_smile:

İlhamın bol olsun cağnım!

1 Beğeni