Metal Kokusu

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/metal-kokusu/

image

Yomo gözlerini kapattı. Gözlerini açtığında Naya karşısında kahkahalarla gülüyordu.Otuz yaşlarındaki açık kumral,iri yarı makine mühendisi gülerken boğulacak sanırdınız.Yeşil gözleri yumulmuş,sanki kahkahasıyla oluşan ses dalgalarından gurur duyar gibi kafasını geriye atmış, bir eliyle her bir kahkaha öbeğinin başında masaya vururken diğer eliyle Yomo’nun yanında oturan Halina’yı gösteriyordu. Ayzer gemisinin tek kadın mürettebatı olan Halina’ya sürekli olarak… (DEVAMI…)

4 Beğeni

İlk kez bilim kurgu yazan biri için oldukça iyi. Sanki bir romanın belli bir bölümünü okumuş gibi hissettim. Diyaloglar ve öykünün akışını başarılı buldum. Sonlara doğru daha ilgi çekici geldi ve son kısım etkileyiciydi.

Ve işte sonuç! Bir avuç bilim insanından, sokak arasındaki ucuz bir kahvecide sıra kavgası yapan serserilere dönüşürlerdi.

Bu kısımı çok beğendim. Ne kadar da doğru. Sonraki seçkilerde de yazını okumak isterim. :slight_smile:

2 Beğeni

Teşekkür ederim :blush: Bu benim ilk bilim kurgu öyküm olmakla beraber, öykü seçkisine gönderdiğim ilk öykü aynı zamanda. Beğenmenize sevindim:)

Sanki bir romanın belli bir bölümünü okumuş gibi hissettim.
Aslında karakterleri daha da açmayı düşünmedim ve istmedim değil. Ama açtıkça çok fazla uzayacaktı. Ama belli mi olur? Belki devamı, öncesi ya da sonrası yazılabilir.

Umarım sonraki seçkilerde de gereken cesareti bulabilirim☺️

2 Beğeni

Aklımı okuyan sevgili ruh ikizi dostum Müberra : )

Her şeyden önce öykünü herkesten önce okuduğum için mutluyum. Güzel olmasaydı bile mutlu olurdum ama güzel bir öyküyü ilk ben okuyup fikrimi söylediğim için daha da mutluyum. Yorumumu sana şahsen ve uzun uzun yapmıştım ama bir kez daha okuyup yorumumu bir de burdan yapıyorum. : )

Öykünle ilgili hem çok sevdiğim hem de üzüldüğüm bir nokta var. Sevdim çünkü beklenmedik ve güzel bitti ve bir sonuca bağlandı. Üzüldüğüm nokta da eğer ki o şekilde bitmese, karakterler ve olaylar gerçek olsaydı bu öykü sanki bir romandan alınmış gibi devamını yazabilirdin ve seninle hiç tanışmamış olsaydım bile alıp okuyabilirdim. Yani ben uzay gemisinde geçen kısımların tamamını okumak isterdim bir kitap olsaydı eğer ve olmasını da isterdim. Yine de öyküyü bir bütüne bağlamak için belki de o son gerekiyordu. : )

Yazım açısından bir sıkıntı görmedim. Eski yazdıklarını hatta ilk yazdıklarını da gördüğüm için yazımını baya geliştirdiğini söyleyebilirim ve bu yorumu yazmaya çabalayan bir okuyucu olarak yapıyorum sadece. : )

Bir noktaya daha değinmek istiyorum. Öyküde geçen bilimsel ve teknik ayrıntılar yerinde ve hoş olmuş. Bir mühendis olarak o kısımlar özellikle dikkatimi çekti. : )

Umarım diğer temalarda da öykülerini “ilk” ben okurum. : )

2 Beğeni

Tekrar yorumladığın için teşekkür ederim :slight_smile:

Aslında ben de, uzayda geçen kısmın gerçek olup olmaması konusunda çok kararsız kaldım. Çünkü gerçekçi ve mantığa uygun olması için çok uğraştım, araştırmalar yaptım. İşin bilimsel kısmıyla ilgili, bugüne kadar görmediğimiz ya da henüz bize verilmemiş detayları vermeye çalıştım. Ki bilimsel gelişmelerle ya da (özellikle) uzay bilimiyle hiç bir bilgim yok. O yüzden dediğin gibi ben de aslında gerçek olmasını istemedim değil.

Öykü bitip de okuduğumda, ben de kendimde gelişme gördüm inan. Ve birazcık da şaşırdım :slight_smile: Hoşuma da gitti. Sanırım yazarken hep daha önce aldığım eleştirileri hatırlattım kendime. Fakat diyaloglar kısmında daha çok çabalamam lazım sanırım. Çünkü fazla klişe buluyorum.

Genel olarak beğenmene sevindim, ilk okuduğunda da sevinmiştim. Tekrar teşekkürler :pray:t2:

2 Beğeni

Merhaba, :slight_smile:

Açılışı şöyle yapayım: Vay be!

Harika bir öyküydü. Mekan betimlemeleri, diyaloglar ve sondaki duygu aktarımı… Çok beğendim. Elinize sağlık. İsimlere de değinmek isterim; güzel düşünülmüş, insanı öyküye bağlayan isimler olmuş hepsi. Gayet başarılı bir kurgu inşa etmişsiniz. Hikayedeki son için “şaşırtmalı” diyeceğim çünkü o kadar kaliteli devam ediyordu ki her şey, macera uzayda da sonlansa, fikirlerim değişmezdi. Ancak değişen makas ile tren son bölümde daha güzel bir istasyona gelmiş. Tekrar elinize sağlık.

Görüşmek üzere. :slight_smile:

1 Beğeni

Öncelikle zaman ayırıp okuduğunuz ve fikirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim :slight_smile:

Öyküyü beğenmenize çok sevindim. İsimleri özellikle herhangi bir ülke ya da millete bağımsız olması için böyle seçtim. Ama iş arkadaşlarımdan kopya çektim biraz (Serkan-Sinkar, Taner-Tanret gibi) :slight_smile:

Bir bilim kurgu öyküsünü, bir çocuğun dramı ile bitirmek konusunda kararsızdım açıkçası. O yüzden sonuyla ilgili olumlu yorumlarınız beni biraz rahatlattı.
Tekrar teşekkürler :pray:

2 Beğeni