Naime ile Kazım

Merhaba @atakangngor

Benim de var böyle ziyadesiyle küfürlü bir öyküm. O da tepki aldı. Sonuçta ne istersen onu yazarsın.

Bununla birlikte İsmail ile Kazım’ın özellikle telefon sohbetleri gerçekten biraz garip. Yani olabilir bu konuşulabilir ancak başsağlığı için arayan ve gerçekten sevdiği arkadaşının çok sevdiği anne babası için arayan bir adamla anne ve babasını kaybeden bir adamın bu kadar “neşeli/küfürlü/samimi” konuşması okuyucuyu afallatıyor. Bir de tanımladığın karakterler daha elit/duygusal gibi sanki bu hafif de “zalim” diyalog için.

Ama mesela hem küfür hem doğallığı açısından, her ne kadar Kazım’ın ilişkiden haberi olmasa da İsmail’in baskın yaptığı sahnede küfürler çok yerinde. Oraya gidiyor sadece oraya değil içerik olarak da daha doğal ve anlamlı. Telefon… Bilemedim?..

Onun dışında aslında ilgi çekici bir metin, twist, tansiyon vs. gayet iyi. Belki odağa biraz daha dikkat edebilirsin. Yani bir trajedi ya da hissizlik, üzerine bir absürd evlilik, bilinmeyen eski bir ilişki, oradaki climax sonrasında virüsün sahneye girişi… Aslında bunlar tek tek güzel işlenmiş. Ancak ağırlıkları birbirine eşit gibi kalmış. Detaylarla ana metin aynı ağırlıkta gibi.

Sonuçta “iyi” bir metin. Daha iyi de olabilir.
Görüşmek dileğiyle…

2 Beğeni