Nereden Bakarsan

@MuratBarisSari selamlar tekrar,

Genelde öyküden önce yorumları okumayı pek tercih etmiyorum ama bu kez ters sıralama ile başladım. Yorumlarda cinsiyetçi vs. Gibi kısımlar benim de hassas olduğum alanlar olduğu için gözüme çarptı herhalde ancak öyküde bu tarz rahatsız edici bir kısım göremediğimi söyleyebilirim.

Tartışması asla bitmeyecek olan kadın - erkek farkı ve iki tarafın da aşktan ve sevgiden anladığı ve beklentilerinin başka olmasını çok güzel vurgulamışsın. Öte yandan, evet zaman ikili ilişkileri hep farklı bir noktaya götürür. İlk dönemde cazip gelen kısımlar sonradan gözüne batmaya başlar ve karşı tarafta hoşlandığın şey birden nefret ettiğin şeye dönüşebilir. Hepimizin içinde olduğu ikili ilişkilere dair çok güzel bir gözlem yazısı okudum ben. Öykü veya hikaye diyemem belki. Yaratıcılık da gerektirmemiş gibi, senin güzel gözlemlerini aktarmanla çok başarılı geçmiş bu kısım. Klasik yaşamlardan çok gerçekçi bir kesit sunmuşsun. Aradaki uçurumun gitgide açılması ve mühürün beş kelime ile sürmesi… Gayet başarılı. Anlatım dilini seviyorum ve demlenmeden gönderdiğini bildiğim için teknik eleştiri yapma gereği duymuyorum.

Tüm bunları kadınsal penceremden okuyunca, bu klasik düzene karşı sahip olduğum hüzünün altını çizdi yazın. Yaşa göre anlaşılır demek yerine, tecrübe ve çokça gözleme göre anlaşılabilecek bir yazıydı bence.

Kalemine, yüreğine sağlık.

Sevgiler,

Sena

2 Beğeni