Öğleden Sonra Kıyamet

Bütün değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

@krylngl Karakter derinliği önem verdiğim bir unsur. Başarılı bir karakter profili öyküyü bambaşka bir yere taşıyabiliyor. Bunun takdir edilmesine çok mutlu oldum. Sanırım bu zamana kadar gördüğüm incelemeler arasında en isabetlisi sizinki olmuş. Ne anlatmak istediğimi güzel kavramışsınız. Çok değerli, önemli incelemelerde bulunmuşsunuz, teşekkür ederim.

@DentArthurDent Etraflıca değerlendirmenizi görmeyi çok isterim. Teşekkür ederim. Sorunuza gelirsek; önceki öykülerime de bakarsanız, genelde konuyu dolaylı yoldan işliyorum. Yanardağ temasında, patlayan volkanı küçük ölçekli bir kaosla ve ardından doğacak düzenle bağdaştırmıştım. Peri Bacaları’nda, Peri Bacaları’nı internet üzerinden erişilebilen bir dijital sevgili servisi olarak düşünmüştüm. Batalık konusunda bataklığı bir insanın çöküşü, şehrinin içine batışı şeklinde çözümledim. Deniz kızı konusunda hasta bir insanın yönelimlerini gördüğü halüsinasyonlar (deniz kızları) aracılığı ile aktarmayı seçtim. Benden hiçbir zaman doğrudan bir anlatım beklemeyin. :sweat_smile: Sağır Sultan’ı, şu memlekette, bu ülkede sağır bir sultan yaşarmış şeklinde yazmak bana göre değil. Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir. Yorumunuz için teşekkür ederim, hoşunuza gitmesine sevindim.

@DaghanOzek Çok teşekkür ederim. Dünyamızı nasıl görüyorsam öyle anlatıyorum. Sanat, toplumsal hayatın aynası misali… Okurun zekâsını ve kültürel birikimini önemsiyorum. İçi boş öyküler yazmak istemiyorum. Okur, bir anlığına etkilenecek, sevinip üzülecek ama bir hafta sonra bütün okunulanlar unutulacak, bunu biliyorum. Verilen bilgilerin meraklısını araştırmaya iteceği için baki kalacağını düşünüyorum. Bunları malumatfuruş bir tavırla söylemiyorum. Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir. Teşekkür ederim.

Edit: Ufak düzenlemeler yaptım. İmla ve eklemeler.

3 Beğeni