Öncü

Sevgili @DEREBEY

Bir süredir buralarda olan biri olarak bende aramıza hoşgeldin demek isterim.
Öncelikle ilk yazma girişimi için bence çok başarılı bir başlangıç olmuş. Kurgusal olarak başlangıçtan sona doğru belirgin bir akış var. Özellikle bir taslak üzerinde çalışıp yazıya geçirmediysen bunu iç güdüsel yapmışsın demektir ki ben öyle olduğunu düşünüyorum. İçgüdüsel yazımdan sonra her zaman geriye dönüp zaman yapıları, kurgusal tamamlamalar, detaylar ve diyalog kalitesini kontrol etmekte fayda olduğuna inanırım. Ayrıca uzun paragraf olarak görülen bazı yerlerde diyaloglar anlatıma ve onlarda tasvirlere karışıyor.

Örneğin “Umutla “Bu işe yarabilir” dedi.” ile başlayan paragrafında ve yukarıda bir başka yerde de aynı düzenleme yapılırsa çok güzel parlayabilecek bir öykü.

Hikayeler hayal gücünde aktığı gibi kağıda dökülürse ne yazık ki okuyucu ile kurulması hedeflenen bağın istendiği kadar güçlü olmayabileceğini tecrübe etmişliğim var. Bu yüzden yazdıklarımın okuyucunun kafasını karıştırmaması için çok net olmam gerektiğini keşfedene kadar kelimelerle boğuşup durduğumu itiraf etmeliyim.

Ve öncü yemini, çok yerinde çok vurucu güzelce diyan edilmiş.

Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz