Palyaço, Parmak, Çocuk

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Palyaço, Parmak, Çocuk – Aylık Öykü Seçkisi

image

Alfred Schnittke – Clowns und Kinder Şans kimi zaman kendine ait bir müzikte dans eden yırtık ceketli, yaşlı adamın parmaklarında ölür. Kimi zaman da ölür, öylece. Yüksek ayakkabı uçlarıyla adımları olduğundan daha büyük görünüyor. Palyaço, dün gittiği bir çocuk etkinliğinde parmaklarını burnundan, yüz makyajından, jöleli saçlarından bir türlü ayırmayan bir çocuğu arıyor. Üstelik kırmızı ayakkabılar… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Merhaba,

Dilinizin sadeliği ve akıcılığı, hikayenin temposuyla çok uyumlu bir şekilde hareket ediyor. Sıkılmadan sonuna kadar ilerliyor okuyucu.

Kurgunuzu beğendiğimi söyleyebilirim, özellikle palyaçonun olduğu kısımları.

Başarılarınızın devamını temenni eder, bol edebiyat dolu günler dilerim.

Sevgiler.

2 Beğeni

Öyküdeki palyaço karakterinin tam olarak neyi simgelediğini anlayamadım. :japanese_ogre: Öykü temasının dışında işleyen bir kurguya sahipti. Öykünün sürekli değişen anlatımının sonunda ancak anlayabildim. Yine de tüm öykü boyunca anlatılan onca şeyin, sonu ile bağlantısı konusunda çelişkide kaldım. :thinking: :thinking: :thinking:

1 Beğeni

Teşekkürler, okumak ve yorumlamak için vakit ayırdığınız için.

1 Beğeni

Öyküdeki palyaço karakteri, bir palyaço. Öykü okurken sürekli simge aramak kafa karıştırıcı olabilir.

Öyküde palyaçonun ve çocuğun aynı dakikalarda yaşadıklarını karşılıklı olarak yazdım. Bölümlerle ayırdım. Her bir bölümün başında palyaço ya da çocuk yazıyor. Dolayısıyla sanırım başında da anlaşılabilirdi.

Palyaço illa bir parmak ısırmak istiyordu. Çocuk başarılı oldu. Isırılan parmak ona ait değil.

Sevgiler.

1 Beğeni