Sakırtlak Han'ın Kıyameti

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Sakırtlak Han’ın Kıyameti – Aylık Öykü Seçkisi

image

Diyar-ı Rum’un gölgesiz bozkırlarında kötü güne yoldaş, iyi güne sırdaş akça itimle yaşar idim. Kimsenin kimseden sorulmadığı, gökteki Ay’ın her hâle şahit olduğu ve yeri gelince şahitlik ettiği, kara gecelerin her mekândan kara, aydınlık gecelerin her mekândan aydınlık sürdüğü bu topraklarda seyreden hayatım, gayesiz başların fikreylediklerinde başını ağrıktıran türden değil idi. Köyün kenarında kalan alacuğumda… (DEVAMI…)

6 Beğeni

Merveciğim💕
Oldukça iyiydi. Dede Korkut ile 14. öyküyü arayan zaman yolcularını ve Sakırtlak Han’ın eski Türkçesini keyifle okudum. Finali Korkut Ata’nın yapması ayrı bir lezzetteydi.
Sayende kaybolmuş bir öyküye değdim. İyi ki varsın, hep yaz.
Sevgilerimle…

3 Beğeni

Gaye çok teşekkür ederim. Bu öykü benim için birçok açıdan özel oldu :slight_smile: Beğenmene çok sevindim.

1 Beğeni

Enfes. Espri anlayışının,eski Türkçe’nin, modern ayrıntıların harika harmanlanışı diye tanımlıyorum yeni hikayeni Merve. Çok güldüm ve zaman zaman gözlerimi daha çok açarak okudum. Çok başarılı,hep yaz,koşa koşa okuruz biz okurların olarak ! Kalemine,yaratıcılığına sağlık <3

2 Beğeni

Gizem :slight_smile: Çok naziksin. Ne mutlu bana diyelim o zaman :slight_smile:

1 Beğeni

Selam Merve. :blush: Çok samimi bir öykü olmuş bu, senden okuduğum en iyisi olmuş diyebilirim. Esprili ve temaya güzel yaklaşan bir öykü olmuş. Kalemine sağlık. Görüşmek üzere… :pray:

2 Beğeni

Merhaba Kasvet. Esprili dil kullanmayı oldum olası severim. Beğenmene sevindim. Görüşmek üzere :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba, @merveriii
Keyifle, çok eğlenerek okudum öykünüzü. Ferahlattı içimi. Dilinize hayran kaldım. Sakırtlak konuşurken, anlattığı her şey gözümde canlandı. Kutluyorum. Ellerinize sağlık.
Öykülerde görüşmek üzere.
Sevgiler.

1 Beğeni

Gerçekten bu duyguyu geçirebildiysem ne mutlu. Sakırtlak Han benim için çok özel bir karakter olarak kalacak daima. Hatta onunla ilgili birkaç şey daha yazmayı düşünüyorum. Dil hakkındaki duygularınız için de teşekkür ederim. O dönemin diliyle yazmayı sevdim, sanırım ondan oldu. Sakırtlak’ın hikayesini sevdiyseniz ne mutlu bana :slight_smile: Görüşmek üzere. Sevgiler.

1 Beğeni

@merveriii
Sahi mi? Sakırtlak’ın başka öykülerini okumayı çok isterim, heyecanla bekliyorum. :clap::clap::clap:
Bu öyküyle ete kemiğe büründü, karşımda duruyor an itibariyle. :smile:
Sevgiler.

1 Beğeni

Merhabalar,
Kullandığınız dilin yanında özellikle kurgunuzu çok başarılı buldum. Bulunması muhtemel kayıp nüshalar üzerinden harika bir senaryo çıkarmışsınız. Tebrik ederim.:slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Hem kurguyu hem dili aynı oranda sevmiş olmanız beni çok mutlu etti. Bazen biri diğerini geçebiliyor çünkü. Böyle geri bildirimler almak harika :slight_smile: Sevgiler.

1 Beğeni

Selam,

Yer yer sesli gülerek okudum öyküyü. Sakırtlak kadar onun ne dediğini anlamayan zaman yolcuları da güldürdü beni. Ama Sakırtlak gerçekten ete kemiğe bürünmüş mükemmel bir karakterdi, tebrik ederim.

Soyboy gezegeni, paraleller, meridyenler hepsi çok hoştu.

Ama sadece eğlenceli değildi. İki hususu çok beğendim.

1- Dede Korkut’un uzaylı olmasından hareketle aslında onun anonim ve fiziksel olarak var olmadığını sandığım karakterine yapılmış vurgu. (Veya ben böyle anladım :slight_smile:)
2- Dilin temaya uygunluk bakımından mükemmel kullanımı. Bir Dede Korkut hikayesi okumuş kadar oldum.
Teşekkür ederim.
Gelecek seçkilerde görüşmek üzere…

1 Beğeni

Merhaba.
Öncelikle bir Dede Korkut hikayesi okumuş gibi hissetmenize ne kadar sevindim anlatamam. Çok teşekkür ederim. Sakırtlak benim için özel bir karakter oldu. Onunla ilgili başka şeyler yazma düşüncesi de var aklımda. O kadar cin fikirli, öyle fettan ve o kadar komik ki. Yazarken beni de güldürdü. Gerçi içten içe de kırılmış aslında onu bırakan dedesine.

Dedek Korkut’a tarif ederken onun anonimliğine vurgu yapmak istemedim aslında. O, bana göre bu dünyanın insanı olamayacak kadar derin bir adam ve bu yüzden insan kılığına girmiş ve burada yaşamayı seçmiş fakat sonucunda pişman olmuş başka bir gezegen canlısı. Ama yazar yazdıktan sonra hikaye artık okurundur. Bu açıdan istediğiniz gibi düşünebilirsiniz buradaki Dede Korkut anlatısını.
Dilin kullanımına yaptığınız övgüye teşekkür ederim. Biraz mesleki avantaj diyebilirim sanırım çünkü o dönemin derslerini çok aldım zamanında ve 13. yüzyılı bambaşka severim. Güzel sözleriniz için ne kadar teşekkür etsem az. Görüşmek üzere. Sevgiler.

1 Beğeni

Merhaba Merve

Kalemine sağlık. Çok beğendim, çok güldüm. Benden önce yapılan yorumlar düşüncelerimi çok güzel ifade ediyor. Sakırtlak Han’ın günah çıkarttığı kısım, karakteri bize yansıtışın çok başarılı. Mesleğinin avantajlarını sonuna kadar kullanmalısın, çok doğru bir yol. Bu kurguladığın öykülerinde bence sana hep bir adım önde olmanı sağlıyor. Sondaki kelime listesi de ayrıca güzel olmuş :slight_smile: Çıtayı oldukça yükselttin sanırım :slight_smile:

Eline sağlık.
Sevgiler

1 Beğeni

Merhaba Müge
Açıkçası yorumunu bekliyordum. Senin yorumlarını ayrıca seviyorum çünkü :slight_smile: Güldürmeyi seviyorum sanırım. Bu günlük hayatımda da böyle, yazılarımda da. Sakırtlak’ı sevmene çok sevindim. Kelime listesini özellikle çıkarttım çünkü çoğu günlük hayatta karşımıza çıkan ve bildiğimiz kelimeler değil. Çıta konusunda ise estağfurullah. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte.
Güzel, yüreklendirici ve nazik sözlerine minnettarım. Sevgiler.

1 Beğeni

Merhabalar Merve,

Öykünü keyifle okudum. Bu sayı gözüme kestirdiğim çok öykü var ama taşınma merasimleri arasında umarım hepsini okuyabilirim diyerek ilk yorumumu buraya bırakacağım!

Tema hayli spesifik olunca ortaya çıkan işler de ya benzeri olarak kalıyor ya da oldukça yaratıcı oluyor. Senin öykünü gönül rahatlığıyla ikinci sınıfa alabiliriz. Sakırtlak Han’ın nüktedan karakterini hayli sevdim. Farklı gezegen olayı işlere boyut atlattı zaten. Sadece final kısmı biraz daha diyalog içerse ekstra doyurucu olabilirdi gibi geldi. Yukarıda hayli detaylı ve özenli yorum olunca ekstra bir şey de ekleyemedim aslında.

Nice yazmalara, ilhamın bol olsun!

1 Beğeni

Ezgiciğim çok teşekkür ediyorum. Yaratıcı olabildiysem ne mutlu bana. Beğenmene sevindim. Son kısımda özellikle çok fazla diyalog koymadım. Çünkü okurun bu noktayı yazarın müdahalesinden bağımsız yorumlamasını istedim. Belki de biraz açık uçlu bırakmak. Öpüyorum.

1 Beğeni

Açıkçası hayatımda hiç böyle yerlere bir şey yazmadım.Yanlış olursa mazur görün.Buraya da twitterdan geldim.Yani hikayeyi twitterda gördüm.Yorum yapmak istiyorum umarım ki doğru yere yazıyorumdur.Öyküyü beğendim.Ömrüm boyunca şiar edindiğim birşey varsa o da İhsan Oktay Anar kitaplarını tekraren okumak.Onun gibi yazmak için herşeyimi verirdim.Gördüm ki şimdi burda onun gibi yazan birisi daha var.Hikayein altında özgeçmişiniz var.Gördüm ki tarihçisiniz.Bir kere daha özendim.Yazarlık kursları var.Oralara gittim.Orda öğrenilmiyor böyle şeyler.Allah size yetenek vermiş.Bunu daima kullanın.Dedim ya hem İhsan Oktay gibi bilginiz var hem de komiksiniz.İlerde Puslu Kıtalar Atlası gibi birşey daha çıkarsa onu siz yazabilirsiniz.Çünkü bu yetenek Allah vergisi.Yabancıların gifted dediği birşey.Umuyorum ki doğru yere yazıyorumdur.Sizin adınızı yazdım.Az ilerde sizi dünyaca ünlü bir yazar olaarak göreceğiz.Bu da kahinlik olsun.

5 Beğeni

Ne diyeceğimi, nasıl cevap vereceğimi bilemediğim bir yorumla karşı karşıyayım. Bugüne kadar aldığım en muazzam ama bir o kadar da sırtıma yük yükleyen bir yorum oldu bu. Böyle övgülere mazhar olabildiğim için çok mutluyum. Özellikle bırakın İhsan Oktay Anar’a benzetilmeyi adımın onunla aynı paragrafta geçmesi bile inanılmaz onur verici. Yeteneğime yaptığınız övgüler için de teşekkür ederim. Siz de yazın, yazmaya devam edin. Kimden ne çıkacağı hiç belli olmaz. Yeniden yeniden çokça teşekkür ederim. Kehanetinize de amin diyelim :slight_smile:

3 Beğeni