Sarsıntı

Merhabalar, yorumunuzu görünce ciddi anlamda sevindim. Hikayeler arasındaki bağlantı noktalarını fark etmiş olmanız da beni biraz gururlu hissettiriyor. Aslında Şizofren Pelikan bir paralel evren yolcusu. Bunun haricinde pek bir özelliği yok; sadece bir yolcu ve kozmik jazz müziği uzmanı. Onu bir keresinde rüyamda gördüm. Saksafon çalan bir pelikan. Zihnim kendiliğinden Şizofren Pelikan dedi ona ve de işler böylece büyüdü. Nitekim bu hikayede Moskito şehri yok. Moskito şehri bizim evrenimizle paralellik gösteren bir evrende. Şizofren Pelikan’ın uğradığı ve Sarsıntı’ya konu olan bu evrende ise insanlık büyük bir krizle karşı karşıya.
İşte bazı tamlamalar ve terimleri bu paralel evrenlere göre uyduruyorum. Örneğin yumuşak-alan kozmik yüzeyde meydana gelen boşlukların ismi. Bu boşluklardan geçerek farklı evrenlere ya da boyutlara ulaşmak mümkün.
Bu yorumla birlikte hikayelerin aslında birbiriyle bir bütün olmasına rağmen ne kadar kopuk ve de havada durduklarını fark ediyorum, fakat böylesi sanırım daha iyi. Çünkü yaratmak istediğim atmosferler de buna delalet ediyor.