Sessiz Bir Gece

Her şeyden önce hayal gücüne esneklik katan tema için seçkiye teşekkür etmek gerekir ki bu ay katılımın fazla olduğunu görmek beni sevindirdi. Okuma yoğunluğum nedeniyle öykülere gelecek sürelerde göz gezdireceğim. Burada değerli vaktini okumaya ayırarak geçiren arkadaşlara da teşekkür ederim. Özellikle Gaye’ye…

Gerek kendi öykülerinle, gerekse diğer yazarların öyküleriyle ilgilendiğin için, bana kalırsa, platforma değerli bir destek veriyorsun. Bu kıymetli bir şey. Bu bakımdan, diğer arkadaşlarımızın öyküleriyle ilgili yorumların için de buradan teşekkür etmek isterim. Herhalde birkaç virgül eksiğim maruz görülebilir diye düşünmekteyim, özellikle virgülün anlam hatasına yol açabileceği ölçülerdeki eksikliği önemlidir, buna dikkat etmeye özenirim.

Öykünün giriş kısmında, dediğin gibi düşük bir temposu var. Okuyucuyu sona kadar sürüklemekten alıkoyabilir. Açıkçası, bunu kasıtlı olarak yaptığımı söylemem gerekiyor. Sebebi ise kendi okuma programımla ilgilidir.

Şu şekilde: Prensip olarak okumaya başladığım bir yazıyı önünde sonunda bitirmek gibi bir ruh halim var. Bu Sarte’nin Varlık ve Hiçlik’i olabilir ya da Montesque’nun Kanunların Ruhu, fark etmiyor.

Ağır aksak ilerleyen bir hikaye dizisinin sonunda bağdaşmadığı eserler ilgimi çektiği için, biraz da olsa o yoldan ilerlemek istiyorum; yine de okuduklarımdan tamamen farklı bir yoldan ilerlediğimi (yoldan istemsizce sapıyorum) de itiraf etmeliyim. Bundan sonraki süreçte öykülerimde konuların fazlasıyla tutarsız olabileceğini düşünmekteyim. Bu da klasik öykücülüğe eleştiri olarak algılanabilir.

Teşekkürler Gayecim…

1 Beğeni