Sessiz Tanrı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Sessiz Tanrı – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Dinle!” dedi Ahl’dorn. “Duyuyor musun sesleri? Denizlerin tanrısı ağlıyor. Çok yalnız. Bir zamanlar tüm bu gördüğün evrene hükmeden yedi bilinen bir de bilinmeyen sekiz tanrılar denirdi onlara.” Kadın öfkeli denizin getirdiği rüzgârda dalgalanan kızıl saçlarının ardından gülümseyerek Ahl’dorn’un omzuna başını yasladı. Üşümemek için kollarını gövdesinde birleştirmişti. “Biliyorum sevgilim. Sekiz tanrının en yalnız olanının denizlerin altında… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba

Elinize sağlık. Balina temasına canavar bir tanrısallık ile yaklaşmışsınız. Detaylara girmeden genel hatlarıyla bir okuyucu olarak yorumlayacağım.

Aslında konuyu işlemenizi beğendim, iki insan, denizin ortasında sessiz Tanrı balina ile karşılaşır ve biri kurban olur.

Ancak metninizde biraz kopukluk yaşadım bu da sanırım nedensellikle ilgili. Bağlantı kuramadığım noktalar neden denizin ortasındalar ya da nereye gidiyorlar, hangi ihtişamlı günler, sekiz tanrıdan diğerler kim gibi gibi. Bunlar kafamı kurcalayanlar.

Öykünüzün ilk cümlesindeki yedi bilinen bir bilinmeyen tanrı kısmını değiştirmenizi öneririm. Giriş cümlesi olarak metni zayıflatmış bana göre.

Metinde bana göre bolca geçen “iğrenç” ya da “tiksinç” kelimelerini, yinelemek yerine belki farklı bir betimleme yapmayı düşünebilirsiniz.

Öykünüzü okurken aklıma bir açılım geldi, izninizle paylaşmak isterim.

Acaba bu öyküde, adam kadını kandırarak ve bu niyetiyle ilgili bize de biraz ip ucu vererek, balina tanrıya kadını kurban etseydi- bile isteye şeytani bir biçimde. Sadece aklıma geldi :slight_smile:

Tekrar kaleminize sağlık

1 Beğeni

Merhaba

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp öykümü okumanız, değerlendirmeniz beni çok sevindirdi :slight_smile:

Teşekkürler

1 Beğeni

Güzel olmuş :slight_smile: Karakter isimleri çok hoşuma gitti.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :slight_smile: