Sıfırıncı Destan

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Sıfırıncı Destan – Aylık Öykü Seçkisi

image

Yüzü olmayan adam ya da kendi evreninde çağrıldığı ismiyle Thaamu, Dünya’nın atmosferine alışabilmek için birkaç saniye bekledi. Burası umduğundan daha renkli bir yerdi. Birçok farklı canlı türü görüyordu etrafında. Kendi boyutuna göre çok daha küçük olanlar da vardı, ona yukarıdan diklenen gözlerle bakanlar da. Yürümeye başladı. Zira insan türü dışında burada hareket eden herhangi bir… (DEVAMI…)

Merhaba, kaleminize sağlık.

Temaya Sıfırıncı Destan arayışıyla yaklaşmanız güzel olmuş, şimdiye kadar okuduklarım genelde 14.yü arıyorlardı :slight_smile:

Metin içindeki göndermelerinizi de ayrıca sevdim. Rock’n roll dinlemenizin (özgeçmişten çaldım) tınılarını serpiştirmişsiniz. Köpek neşesi mantarı, kıraathane, hayyam, ters kadehler çok renkli. Düş gücünüze sağlık.

Yalnız aklıma takılan bir kaç soru oldu, bunu sizinle paylaşmak isterim.

1- Neden sıfırıncı destanı arıyorlar? Bu soruma metinde yeterli cevabı bulamadım. Ya da daha vurgu yapılabilirdi.
2- Düşmanın dağlarda dolaştığı dönem biraz havada kaldı. Galiba çok uzun zamandır arıyor Dede Korkut’u. Belki bunu ilk bölümde biraz daha açık verebilirsiniz.
3- Düşmanın kıraathaneye bu kadar kolay erişim sağlaması, metniniz için biraz zayıf kaldı. Belki nasıl olduğunu söylemek istersiniz.

Yüzü olmayan adam nedense bana “Orada Olmayan Adam” filmini çağrıştırdı :slight_smile:

Tekrar emeğinize sağlık.

Merhaba, sorduğunuz sorulara tatmin edici cevaplar verecek şekilde öyküyü yeniden ele almak lazım, eğer öyle bir çalışma yaparsam yapıcı eleştirilerinizin büyük rolü olacaktır. O yüzden çok çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Selam,

Güzel fikir ve yan fikirler. Sağlam bir dil kullanımı. Aslında özgün ve keyifli ayrıca derin birseyler gizler bir öyküydü.

Yer yer Neuromancer tadı da aldım. Bir tür levh-i mahfuz esintisi de…

Bununla birlikte biraz yarım bırakılmış sanki. Hani 5.000 kelimede çok daha iyi anlatılabilirmiş. Ya da şöyle söyleyeyim güzel anlatılmış da okuyucuyu çok daha içine alıp aydınlatabilirmiş.

Not: Dile dökülemeyen hikayenin müzik olmasını beğendim.

Elinize sağlık.

1 Beğeni

Ben biraz karışık ve fazla fantastik buldum