Stefan Yerka'nın İdamı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Stefan Yerka’nın İdamı – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Evet hata yaptık, hem de yüzlerce, belki binlerce kez. Ama her yaptığımız hatanın sonunda hep, bir daha yapmayacağımıza dair bir ümidimiz oldu. Anlatmak çok zor biliyorum, onlarca kelimeyi yan yana getirsem yine de bu acıyı hafifletmeye yararı olmayacak.” Profesör Martin Duvall, beyaz bir cam zemine yansıtılmış otuz iki tane astronotun görüntüsünün önünde ellerini birleştirmiş ayakta… (DEVAMI…)

Merhaba,

Anlatım gücünüz sağlam. Cümleleri etkili kurabiliyor olmanızın payı büyük bunda. Okurken takılmıyor insan. Hayal gücünüzü öyküde kuvvetli bir şekilde kullanmışsınız. Hikaye özellikle konusu itibari ile çok hoşuma gitti. Belki dünyayı yok olma eşiğine getiren savaşın sebebini Yerka’nın düşünceleri üzerinden bize ulaştırdınız ancak ben bu bölümde biraz daha detayı hoş bulabilirdim. İnsanoğlu ne yaptı da kimi nasıl kızdırdı noktasında küçük bir paragraf dahi olsa beni memnun ederdi. Ancak bu sizin tercihinize bağlıydı tabii, ben sadece kendi beklentimden bahsettim. Tebrik ediyorum sizi, elinize sağlık. Güzel bir öyküydü.

Tekrar görüşmek üzere.

Merhaba, aslında o ayrıntıya girersem işin içinden çıkamayacağımı düşündüm. Daha çok öykünün sonuna odaklanmaya çalışıp hikayeyi oraya nasıl sürüklerim diye uğraştım.
Ama bunun yanında bu felaketin nasıl gerçekleşmiş olabileceğine dair birkaç ufak tefek ipucu bırakmaya çalıştım, özellikle hikayenin başlarında verilen sayılarla. Biraz sizin hayal gücünüze kaldı aslında.
Öneriniz için ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim, öyküyü beğenmenize sevindim.
Görüşmek üzere.

Öyküyü çok beğendim. Her ne kadar bilim kurgu üzerine kurulu olsa da nostaljik bir tat aldım. Karakterin isim seçimi de güzeldi. Mahkeme kararı şaşırtıcıydı ve bir o kadar da hoşuma gitti. Yeni seçkilerde görüşmek üzere. :slight_smile:

Beğendiğinize sevindim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere.

Merhabalar,

Öykünüzü beğenmekle birlikte oldukça aceleci bulduğumu belirtmek istedim. En az yargılama sahnesi kadar hızlıydı ve yargılama kısmını beğendim ama ben karakterlerin tepkilerinin ve ruh hallerinin biraz daha derinlemesine verilmesini kendi adıma tercih ederdim. Size önereceğim tek nokta bu olabilir.

Öyküyü beğendiğinize sevindim, önerinize gelecek öykülerde dikkat etmeye çalışacağım. Yorumunuz ve katkınız için teşekkür ederim.

Güzle olmuş bende sizler gibi kısa öyküler yazıyorum isterseniz bakabilirsiniz

Merhaba,

Hikayenizin akışı o kadar ölçülü ki, uzun betimlemelerle bayıltmadan, olay odaklı anlatım tarzı kesinlikle günümüz trendine en uygun yazma biçimi. Senaryodan gelme insanlarda ‘‘Kamera Göz’’ denen bir anlatım yöntemi var. Yani öyküyü filme çeken kameranın gözüyle anlatma biçimi. Olaylar hızlıca akar ve gereksiz hiçbir anlatıma yer verilmez.
Öykü anlatımı hızlı iletişim çağında durum değil, olay odaklı tercih edilmeli diye düşünüyorum. Siz bunu başarmışsınız. Anlatımınıza sağlık.

Tesekkur ederim, begendiginize sevindim.