Su, Mücevher ve Köpük ya da Bu Şartlar Altında Kabarcık

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/su-mucevher-ve-kopuk-ya-da-bu-sartlar-altinda-kabarcik/

image

Güneşli, ılık meltemlerin estiği güzel bir bahar günüydü oğlum Sarp’la Bebek parkına gittiğim o gün. Bir gözüm hâlâ onun üzerindeydi. Çocuğun sallanan salıncakların önünden geçmek gibi bir huyu vardı. Tehlike seviyordu, artık uyarmıyordum onu, sadece izliyordum. Belki de diye düşünüyordum; bir gün bir salıncağa çarpmalı. Sonra aklıma yarılmış bir kafa, o bembeyaz teninden akan kanlar… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Aman aman! Hocam n’aptınız yaaa! Çok güzel olmuş bu. Çok beğendim. Çok akıcı, çok anlamlı, bilgi yüklü, duygu yüklü, gerçek, komik, tadında… Daha sayayım mı?

Bu kadar entelektüel askerler var mıymış ama onu bilemedim bak. Mutlaka vardır ama sonuçta gerçekle kurgunun farkı; kurgu inandırıcı olmalı. Orası pek inandırıcı gelmedi ama hiç de bozmadı yani. Belki de kızları tavlamak için asker numarası yapıyorlardı, kaçırmış olabilirim. :sweat_smile:

Galiba burada anlamam gerekiyordu ama bana geçmedi.

Elinize sağlık. Çok başarılı buldum. :+1::ok_hand:

1 Beğeni

Bu gerçekten çok iyi olmuş. Hazerfenden bile daha iyi… Çok canli ve psikolojik çözülme cok kuvvetli. Bu hikaye çıtayı çok yukari taşıdı:)
Ra’d 13-17

2 Beğeni

Çok teşekkürler.
Sizin gibi öykülerini keyifle okuduğum birisinden bu övgüleri duymak beni çok mutlu etti. Böyle klişe bir teşekkür etmişim gibi duruyor ama söyledikleriniz gerçekten çok değerli benim için.
Askerler konusunda; yani bilmiyorum belki bu kadar entelektüeli yoktur ama açıkçası bunu düşünmemiştim. Bununla birlikte gerçekten askerler daha doğrusu askerliklerini yapıyorlar.
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Evet, Ra’d 13-17, anlaşılmasına sevindim.
Çok yakın bir arkadaşım :slight_smile: ben de algı hızlanması olduğunu söyler. İlk defa bu kafa karıştırıcı anlatım formatını doğru dügün bir bilinç akışına çevirmeyi başardım sanırım. Bununla birlikte muhtemelen sonuncu oldu. Sonuçta ben belli seviyeler dahilinde edebiyat icra eden birisiyim ve o seviyeler içinde bundan daha iyisini yazabileceğimi sanmıyorum. Gerçekten çıta yükseldi ve orada da kalacak.
Başka şeyler denemeyi istiyorum bundan sonra bakalım, çeşitliliği seviyorum.
Yorum ve beğeni için çok teşekkür ederim. Çok değerliydi…

Merhaba @MuratBarisSari
İlk okuduğum öykünüz oldu. Anlatım dilinizdeki akıcılığı ve doğallığı epey sevdim. Hatta bazı kısımlar aşırı doğaldı :slight_smile:
Bana bir öykü şekillendirmenizden ziyade, bir anınızı farklılaştırıp sunmuşsunuz izlenimi verdi.

Kaleminize sağlık, yolunuz açık olsun :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba,
Umarım son olmaz :slight_smile:
Öykü otobiyografik değil hatta biyografik bile sayılmaz. Duyduğum bir iki şeyden hareketle büyük oranda kurgu. Gerçekçi olmuşsa ne mutlu bana.
Bilinç akışı denedim bu sefer de, farklı şeyler yazmaya çalışıyorum.
Yorum için tekrar teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhabalar,

Özellikle son üç öykünüzde elle tutulur bir gerçeklik hissi var; zaten akıcı yazıyorsunuz, diyaloglarınız mükemmel, içi dolu; tüm bular birleşince öykünün uzunluğu hissedilmiyor.

Açıkçası seçkide sizden ne gibi bir öyküyle karşılaşacağımı kestiremiyorum; her seferinde bir kez daha şaşırıyorum. Bu sefer daha karaktere yakın, felsefi yönü ağır basan, içsel bir öykü yazmışsınız. Altından da ustaca kalkmışsınız.

İkimiz de bu ay zıt kutuplarda da olsa güzelliğe değinmişiz.

Ellerinize kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Selam.
İnanın okuyunca duygulandım, abartmıyorum.
Sizin gibi kalemini çok beğendiğim bir yazardan bu ifadeleri duymak beni ziyadesiyle mutlu etti.
Gerçekliğe ulaşmaya çalıştığım ve farklı şeyler denediğim de bir vakıadır. Anlaşılmasına ayrıca memnun oldum.
Tekrar çok çok teşekkür ediyorum.
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni