Suya Vakıf

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Suya Vakıf – Aylık Öykü Seçkisi

image

Herkes bir şekilde kendi Kaf Dağı’ndan kovulmuştu. Sorsan bırak tırmanmaya, dağa göz ucuyla bakmaya bile mecalleri yoktu. Kendi dağından kovulanların hüznü içlerine işlemiş, yazgılarına kalın harflerle yazılmış, itilmişliğin kara bulutları üstlerinde arsızca dolaşmıştı. İnsan bu, kederiyle beslenir, susuz kalır da matarasını gözyaşıyla doldurur denilse de bu insanların hali başkaydı. Mataraları yoktu. Kendileri suydu. Her ne… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Kıssadan hisse edasıyla başlayan masalsı bir anlatım soyut bir düşleme evrilmiş. Tebrik ve saygılarımı sunarım.

1 Beğeni

Bu güzel yorum için çok teşekkür ederim. Bizden de saygılar, selamlar.

Merhabalar, hoş bir öykü çıkmış ortaya. Fazlasıyla masalsı. Kelimeler su gibi akıp gitti. Kaleminize ve hayal gücünüze sağlık. :slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. :heart: :heart: Beğenmenize sevindim. :balloon:

1 Beğeni

Merhaba @merveriii

Öykünün atmosferini çok beğendim. Kısa ve öz olmuş anlatım. Hayal gücünü çok iyi yansıtmışsın. Diğer seçkilerde görüşmek üzere. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba @maviadige Yorumun için çok teşekkür ederim. Bir şeyler yapmaya çalıştım işte. :grin: Beğenmene çok sevindim. Görüşmek üzere. :two_hearts:

1 Beğeni

Merhabalar,

Öykünüz zihinde birçok yere usulca dokundu. Sanki bir efsaneyi dinler gibi okudum her cümlenizi. Masalsı anlatıma mistik bir renk katmayı başarmışsınız.

Kısa fakat hayli özgün olan öykünüzde hoşuma giden birçok tümce oldu. Fakat insanın tükettiğinin salt zaman olmadığını aktardığına inandığım şu cümleyi ekstra sevdim:

Kapanış içinde alttaki kısmı alacağım. Kaleminize sağlık, ilhamla kalın!

1 Beğeni

Sevgili @merveriii

Bu yazıma lirik anlatım demek istemiyorum ama daha doğru nasıl anlatılır emin olmadım. Arkadaaşlar masalsı anlatım demişler, sanırım bu ifadeyi daha çok sevdim.

Bu yazım şekli özellikle zordur. Kendi içinde tutarlı olması, akıcılığın sekteye uğramaması ve yapısal olarak hiç bir pürüzünün olmaması gerekir. Hatta, daha da ileri gideceğim, bu yazım kendi içinde en çok aforizma potansiyelini barındıran yazım şeklidir. Örneğin;

Bununla beraber yine bahsettiğim gibi yazılması zordur. En ufacık bir hata bile göze kolayca çarpabilir. Örneğin; aşağıdaki alıntıya bakarsan göreceksin;
"yazgılarına yazılan nedir; “talihsizlikleri/bahtsızlıkları/huysuz periler? :)”

Oldukça Kalabalık Bir Savaş hikayendeki kalemin burada da görünür olduğunu görüyorum. Okurken büyük keyif aldım. Tebrik ederim.

Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz

1 Beğeni

Ezgi her zamanki gibi mükemmel bir yorumla buradasın. Yorumlarını tıpkı bir öykü okur gibi okuyorum. Öylesine keyifli ve bana çok şey katıyor. Cümlelerimi beğenmene çok sevindim. Tüm güzel sözlerin için teşekkür ederim. :heart:

1 Beğeni

Sevgili @Dipsiz
Yorum için çok teşekkür ederim. Ben özenerek yazdım, sen özenerek okumuşsun. İnsan daha ne ister? Eleştirilerin başımın üstünde. :heart: Selam ve saygılarımla.

1 Beğeni