Tepegöz ve Şaman

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/tepegoz-ve-saman/

image

Alp yiğitler savaş günü düşmanından kaygılanır mı? Kitāb-ı Dedem Ḳorḳud Alā Lisān-ı Tāife-i Oġuzân “RRAAAAGGGHH” Tepegözün çığlığı neredeyse duyma yetisini kaybettirecek kadar yüksekti. Attığı ok tam alnının ortasına isabet etmişti. Ok ucunun çeliği taş delecek kadar sivri, çubuğu ise özenle yetiştirilmiş bir çam ağacından alınma gibi dengeliydi. Bu kör olası canavar nice yiğitleri telef etmiş,… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhaba,

Anlatımınızda yer yer tek düzeliklere rastladım. Genel anlamda düşünüldüğü zaman okuyucuyu yoruyor bu olgu. Cümleleriniz ardı ardına yaptı, etti, sakladı, koştu vs. olarak bitince okuyan kişi takip etmekte zorlanıyor. Biraz da açık betimlemeler isterdim bazı sahnelerde. Örneğin,

Burada daha ilgi çekici bir tasvir olabilirdi bence. Tamamen yağ kaplıydı ifadesi çok gözle görülür bir seçim olmuş. Bunlar dışında hikayenizin seğirttiği ekseni ve temposunu sevdim diyebilirim. Şiirsel dizelerin bulunduğu birkaç kısım da hoşuma gitti.

Bundan daha iyilerini başaracağınıza eminim, bu işten anlıyorsunuz.

Kendinize dikkat edin, sevgiler.

Geçmişimizden kopan güzel bir hikayeydi. Hikayenizin genel olarak kötü bir yanı gözüme çarpmadı. Fiziki betimlemelere çok yer vermişsiniz, duygu betimlemeleri eksik kalmış gibi olmuş bu yüzden. Benim de şiirsel dizelerin bulunduğu hoşuma gitti. Bu şekilde Türk kültürümüz güzel yansıtılmış. Ama özellikle hikayenin son cümleleri çok hoşuma gitti. Bence de tam bitmesi gerektiği gibi.

tüm öyküleri okudum ve favori öykülerim arasında kendisi. elinize sağlık.

Yerli versiyon Witcher gibi bir izlenime kapıldım. Ama şöyle bir laf vardır. Yerli malı yurdun malıdır. Herkes onu kullanmalıdır. Tabii mal derken yanlış anlamamanızı rica ederim. :sweat_smile: Bizim destanlarda tek bir tepe göz vardır. Onu da Basat öldürmüştür. Bir şaman değildir. Bu durumda kurguda geçmişten sadece tepe göz kalıyor. Zira şaman denilen kişilerimiz savaşçı değil danışman ve dini karakterlerdir. Ama farklı yorumunuzu desteklememem büyük hata olur. Kurgunuz güzeldi. :+1: