Timsah Kaçakçısı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Timsah Kaçakçısı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Gün de en az on defa etrafımda gördüğüm insanların kafalarına saç ektirmek, akciğerlerine bir adet ağaç ekmek ve bacaklarını motosiklet tekerliklerine dönüştürmek gibi fantezilerim var. Sapık değilim. Tuhaf tuhaf şeylerden tahrik olan bir timsah kaçakçısı da değilim. Böyle fantezilerimin olmasının nedeni bir huzurevinde çalışmam. Huzur kokan, huzurluk kusan ve huzurlu insanların huzurları için estetik ameliyatına… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Öncelikle de ve ki eklerinin kullanımına özen göstermeniz gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda birkaç yerde yanlış ifade edilmiş tamlamalar ve birkaç fiil uyuşmazlığı var. “Takıntılarını taktı.” ifadesi gibi.

Hikaye biraz dağınık olmakla birlikte anlaşılması güç bazı noktalar barındırıyor. Timsah kaçakçısı ile anlatıcının bağı ne ve nereden hikayeye dahil oluyor? Sözlük yazarı kim? Sürrealist bir öykü düzenlemek istemiş olabilirsiniz tabii, lakin anlatmak istediklerinizin okuyucuya geçmesiyle ilgili eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Hikayenizi kendiniz de birkaç kere okuyun. Daha sonra da en acımasız şekilde eleştirin ve düzeltin. Çok daha iyisini yazabilirsiniz. Elinize sağlık.

2 Beğeni

Öncelikle merhaba,

Yazım yanlışları konusunda haklısınız daha fazla özen göstermem gerekiyor. Bu konuda kendimi geliştirmeliyim.

Onun dışında biraz dağınık olduğundan ve anlaşılması güç olan noktaların varlığından söz etmişsiniz. Ben de kendi öykümü tabii ki defalarca okudum. Ama tahmin edersiniz ki insan kendisine dair bir şeyler yaptığı zaman pek de tarafsız olamıyor. Yani benim gözümde akıp giden bir öykü aslında.

Timsah kaçakçısının varlığının anlatıcıyla nasıl bir bağlantısı olduğunu sormuşsunuz. Aynı şekilde sözlük yazarının kim olduğunu. Bu sanırım çok hızlı geçmişsin azıcık detay ver demek. Okurun kafasında canlandırması için. Haklısınız. Yazarken hep bir acelem oluyor. Neden koşturuyorsam? Sanki otobüsü kaçırıcam.

Umarım daha iyilerini yazabilirim. Yorumunuz için teşekkürler ve tabii ki okuduğunuz için de. :blush::blush: