Tobarin

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/tobarin/

image

Günün son ışıkları karlı zirveleri kızıla boyarken, orman gittikçe sessizleşir. Kuşlar şarkısını keser, kemirgenler de hızlı hızlı konuşmayı. Kuru bir rüzgarın savurduğu sonbahar yaprakları patikasız ormanda delicesine koşuşturur; rüzgar da böylece susmuş oldur. Nasırlaşmış ayaklar altında ezilen kuru yapraklarını gürültüsü inceden yırtmaya başlar ormandaki sessizliği, ve bir başka şarkı doldurur kuşlardan kalan sessizliği. Ayın soluk… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Sizi tekrardan böyle harika bir öyküyle seçkide görmek çok güzel.

Dil, anlatım, aşık tarzı atışmalar, ortam, atmosfer, olay; her şey harikaydı, ustacaydı. Okumadan öyküsünün başarısından emin olduğum kişilerden biri de sizsiniz zaten; hiç şaşırmadım. Bu güzel öykü için teşekkürler.

Daha sık katılmanızı umuyorum :slight_smile:

1 Beğeni

Bir süredir siz de yoktunuz. Öykülerinizi özlemişim. Temaya uygun ve farklı bir havası var. Cümleleriniz bir ahenk içinde akıp gidiyor. Keyif içinde okudum. Diğer seçkilerde görüşmek üzere.

1 Beğeni

Merhabalar,

Ben de mutluyum zaman bulup döndüğüme, iyi niyetli sözleriniz ve zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim :slight_smile:

Daha güzel öykülerde yollarımızın kesişmesi dileğiyle, esen kalın.

Merhabalar,

Evet uzun bir süre yoktuk sanırım, yollarımızın kesişmesi büyük mutluluk. Başka seçkilerde, başka öykülerle buluşmak üzere… :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba,

Ne söyleyeyim bilemedim. Harika deyip, susacağım o yüzden.

Elinize sağlık,

Gelecek seçkilerde görüşmek üzere diyelim. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba,

İyi niyetli sözleriniz için teşekkür ederim :slight_smile: beğenmenize sevindim

Başka seçkilerde görüşmek üzere…

Sevgili @Sefa

Öncelikle tebrikler bence çok başarılı bir iş çıkarmışsın. Naçizane bir yorum paylaşmak isterim. Hikayenin sonunda bir kolon/sütun üzerine yazılmış bir anlatıdan bir parça okuduğumu anlıyorum. Bu yüzden yazının aralarında yazılanlar ise bana bir tiyatro metni okuyormuşum gibi hissettirdi. Doğrusu, onlar olmasa bile dörtlükler şeklinde düzenlenmiş hali bile çok başarılıydı. Aralardaki anlatımlarla yazdıklarını bağlama fikri çok yaratıcı. Bununla beraber bana ne hissedeceğim ve göreceğim doğrudan verildiği için etkisizleştiğimi hissettim. Belki de bu yüzden dörtlükleri okumak bana başlı başına ayrı bir mutluluk verdi.

Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgilerle
Dipsiz

1 Beğeni

Selam Sefa :slight_smile:

Ustaca işlenmiş, her mısra her kıta,
Özenle bezenmiş, olmuş bir komedya,
Yunan tragedyaları şöyle dursun,
Hep böyle öyküler yazsın Sefa Tursun.

Harikulade bir öykü çıkarmışsın ortaya. Nazım konusunda yetkinliğin çok iyi. Çok eğlendim okurken. Yer yer kahkahalar attım.

Eline yüreğine sağlık :smiley:

Görüşmek üzere :slight_smile:

3 Beğeni

Merhabalar,

Zaman ayırıp değerlendirmede bulunduğunuz için teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Öyküye getirdiğiniz zarif yorum, öyküyü yazarken fark edilmeyeni fark ettiriyor bana, ne denilir; iyi ki varsınız :slight_smile:

Selamlar,

Öncelikle ben de bir kahkaha atayım :smiley: yazdığınız cömert dörtlük için teşekkür ederim, sütunun sağlam bir köşesini bulursanız çekinmeden kazıyın üzerine , arada sırıtacağını sanmıyorum (Aman Tobarin’in huzursuz ruhuna yakalanmayın, agresiftir kendisi; benden söylemesi) :smiley:

Güzel yorumunuz için tekrardan teşekkürler, başka seçkilerde görüşmek üzere; esen kalın!

Arkadaşların yazdığı övgülere aynen katılıyorum. Tobarin’in o ruh hastası gulyabaniyi devirmesine de ayrıca sevindim. Çok keyifli bir öyküydü.

1 Beğeni

Selamlar Sefa,

Daha önce de öykülerini okuduğumu hatırlıyorum, beğendiğimi de. Bu seçkiye katılarak da çok iyi yapmışsın; nasıl farklı bir şekilde yazılacağını çok kaliteli bir biçimde göstermiş oldun. Sondaki sütun fikri ise oldukça zekice. Yukarıda yazılan tüm övgüleri hak ediyorsun.

Ellerine sağlık, yeni seçkilerde görüşmek üzere. :slight_smile:

1 Beğeni

Keyif almanıza sevindim, görüşmek üzere :slight_smile:

Selamlar,

Çok cömert yorumlar bunlar; sağolun, varolun. Evet yapısı itibariyle biraz farklı bir öykü oldu, geçmişteki öykülerimi beğenmeniz ise beni oldukça sevindirdi, başka seçkilerde daha güzel öykülerle buluşmak üzere, esen kalın :slight_smile: