Trinevere’nin Sarı Günleri

Elinize sağlık, dev bir öykü yazmışsınız. Hem uzunluk hem karakterler hem konu açısından.
Öncelikle böyle bir metini oluşturmak, olayı kurgulayıp kopmamak zor. Bu yüzden tebrik ederim sizi.
Benim yabancı olduğum bir alan olmasına karşın, metninizi takip edebildim sonuna kadar. Ufak tefek kopmalar yaşamış olsam da bu benim yabancılığımdan kaynaklanıyor.

Bu öyküyü okuduğumda ilk aklıma gelen ve bitirdiğimde de değişmeyen düşünce, romana çevrilebilecek bir yapıya sahip olması. Ki sanırım sizin de böyle bir düşünceniz var. Dolayısıyla bu metne taslak olarak bakmak yanlış olmaz sanırım.

İzninizle dikkatimi çeken bir kaç nokta belirteceğim :slight_smile:

Özet

Metnin başında geçen “gelecekte olmak zorunda olduğu kişi için akıllıca davranmayı öğrenmeliydi" ile sonundaki "Olması gerektiği kişiyi düşündü” birbirine bağlamışsınız. Olması gerektiği kişinin ya da olmak zorunda olduğu kişiyi acaba biraz daha mı açsaydınız. Okuyucuya da bırakmak istemiş olabilirsiniz. Sadece bir fikir. Ya da ben metinden bu kısmı alamadım.

Lothren Edhel açığa çıktığında , dövmesini delen bıçak kalbinizi de delerdi

Burada L E’nin açığa çıkmasının ve bunu karşısındakinin anlamasının ölümcül sonuçları olduğunu okuyucuya söylüyorsunuz ancak bir önceki metinde L E harflerinin bulunduğu dövmenin biraz kolay fark edilir olması bu önemi sanki yok ediyor. Yani madem o kadar büyük bir sonucu var, Canwr bunu biraz daha zor ya da tesadüfle fark etmeliydi.

Zor bir çocukluk göndermesinin özel bir sebebi mi var? Eğer ironi katmaksa ben de böyle anladım ve gülümsedim. Ama eğer başka anlamdaysa, merak ettim :slight_smile:

“Komplekssizce” -tamamen kişisel bir düşünce olarak- bu kelime yerine bence bu metin çok daha farklı bir kelime hak ediyor.

Çadırın girişinden gelen ses Hathel’in sakince,

Burada gelen ses yanlış anlamadıysam Qita, ama biraz kapalı kalmış.

Dışarıdan gelen ses ile kafasından duyduğu ses ayrımını ve bunu sona kadar götürmeyi çok iyi kotarmışsınız. Acaba şekilsel olarak iç sesi -kafa sesini küçük puntoyla ya da italik mi yapsanız. Sadece bir öneri.

Canwr’ın Safir’in kim olduğunu anladığı bölüme belki yukarılarda bir yerde daha açık bir gönderme yapmayı düşünebilirsiniz.

Dediğim gibi zor ve uzun bir metin ama siz üstesinden gelmişsiniz. Benim yazdıklarım sadece kişisel olarak belirttiğim küçük dokunuşlar.

Emeğinize sağlık

1 Beğeni