Tuzlu İzler

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Tuzlu İzler – Aylık Öykü Seçkisi

image

Kedimin tırnaklarını törpülemek için sık sık kullandığı, kumaşı eprimiş kanepede bir yığıntı gibiyim. İnce görünmesinin aksine içi betonla doldurulmuş bedenimin, altında ezilen yastıklarla alıp veremediği nedir bilmiyorum. İçindeki elyaflarının, top top olup batmasından mıdır yoksa uzun zamandır deterjan yüzü görmediğinden, bir acayip kokmasından mıdır anlaşamıyoruz bir türlü. Dönüp dolaşıp o masal kokan ağalı, paşalı, bol… (DEVAMI…)

Üşengeç ve edilgin bir karakterin yer aldığı söyleşi eksenindeki öykünüzde, sümüklü böcek gibi bir hayvanı kullanmanız hikayenin atmosferini güçlendirmiş. Özellikle seçip seçmediğinizi bilmiyorum. Belki bilinçaltınız seçmiştir. :slight_smile:

Basit bir temayı, beklentinin ötesine taşımışsınız. Naif bir anlatımla birlikte su gibi akıp giden bir öykü kaleme almışsınız.

Gelecek seçkilerde görüşmek üzere.

Zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Yorumunuz beni çok mutlu etti. Sümüklü böcekle geçmişte hoş olmayan bir anım var :roll_eyes: o zaman etkilendiğim bir belgesel yüzünden deney yapmaya çalışmış ve sümüklü böceğe tuz dökmüştüm. Sonrası çok büyük bir pişmanlık oldu. Geç kalmış bir ithaf şekli sanırım.:slightly_smiling_face: Umarım beni affeder.
Çok teşekkür ederim

Merhaba @Neslihandemirsezgin;

Öyküyü şimdi, yüzümde bir gülümsemeyle bitirdim :slightly_smiling_face: Öyküdeki sümüklü böcek, arkasından ince mizahi izler bırakmış. İyi ki takip etmişim.

Kaleminize sağlık, güzel bir öyküydü. Sonraki öykülerinizi de merakla bekliyor olacağım. İyi bayramlar…

Merhaba :slightly_smiling_face: @ebuka
Benim ilk denemelerim. İnsan hem korkuyor hem de paylaşmak istiyor. Burada efsane öyküler okudum. Edebi anlamda eksikleri de tamlayabilmeyi umuyorum. Okuduğunuz için, güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok sevindim. İyi bayramlar diliyorum ve başka öykülerde buluşabilmeyi 🙋

1 Beğeni

Selamlar,

Gerçekten temaya birçok kişiden daha farklı yaklaşmışsınız. Bu açıdan tebrik ediyorum sizi. Yer yer gülümsememe neden olan cümleler barındırıyordu öykünüz. :slight_smile:

Genel haliyle her şey olması gerektiği gibiydi. Yalın ve akıcı bir anlatım benimsemişsiniz. Benim gözüme çarpan tek eksi, (kendimce) baş karakterimizin biraz fazladan hallice söylendiği tutumlara karşı oldu sanırım. Belki de olması gerektiği gibiydi fakat sonlara doğru, ilk başlarda tebessüm etmeme neden olan bu üslup sonralarında biraz itti beni.

Farklı bir öykü okuttuğunuz için teşekkürler. Deneysel çalışmalar her zaman çok hoşuma gidiyor.

Görüşmek üzere.

Merhaba :slightly_smiling_face:
Okuduğunuz için kıymetli eleştiriniz için çok teşekkür ederim. Sağolun 🙋

1 Beğeni

Merhaba @Neslihandemirsezgin

Çok keyifle okudum, elinize sağlık. Yukarıda ilk denemelerinizden olduğunu söylemişsiniz, bence oldukça başarılı. Karakterinizin duygu durumunu okuyucuya geçirebilmişsiniz ve bunu da yaparken özgün bir metin çıkartmışsınız ortaya.

Beni ayrıca güldüren bir çatışma/bir tezat da var; her ne kadar karakteriniz evli, çocuklu arkadaşlarından gına gelmişse de, izlemeyi seçtiği kanallar ya da hayalini kurduğu masal, aslında diğerlerinin yaşamına gıpta (ya da ufak bir kıskançlık) ile baktığını da gösteriyor biraz.

Görüşmek üzere

1 Beğeni

Müge Hanım, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Öykü çok denemediğim ve çok zor bulduğum bir tür. Sizi takip ediyorum. Hayranlıkla okuyorum. Umarım gelecek seçkilerde yeni öykülerde buluşabiliriz. Çok teşekkürler.:person_raising_hand:

1 Beğeni

Merhabalar. Ne kadar güzel bir öykü okudum ben böyle. Finali güzel yapacağım masal konusunda sayenizde. Elinize sağlık.

Uzun zaman sonra güzel bir yorum almak ne hoş oldu. Beğenmenize çok sevindim. Buradaki ilk öykümdü. Hatta yazdığım ilk öykü bile sayılabilir. Çok teşekkür ederim 🙋 görüşmek üzere…