Yakın Gerçek

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Yakın Gerçek – Aylık Öykü Seçkisi

image

Tık tık tık… Daktilodan yükselen her ritmik ses insanın kaderini belirleyen bir araca dönüşüyordu. Verilen kararların getireceği sonuçlar ve belirsizlik insan için dönüm noktası demekti. Ya karanlık çalardı kapıyı ya da beyaz bir gelecek. Yeliz duruşma boyunca gergindi. Anıları onu gerçek ve boşluk sınırında gezdirirken ağzından sadece çelişkiler döküldü. Birilerini ikna edebilmesi zordu, henüz kendini… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhabalar,

Daktilo temasıyla mahkemeyi birleştirme fikri ilk duyduğum zaman da hoşuma gitmişti. Duygu’yla bunu konuşurken belirtmiştim lakin söylediği gibi fantastik unsuru farklı bir noktaya kondurmuş olmanız hoş ve beklenmedik bir detaydı. Başarılı bir ikili çalışma olmuş akış keyifliydi.

Kurgudaki drama ve kaos yaratan ilişkilerin arasına yerleştirilen ipuçlarıyla sonu güzel karşıladık. Sadece emin olmamakla birlikte mahkemelerde ses kayıt cihazlarının veya paylaşılan konuşma kayıtları gibi şahsın haberi olmadan alınmış bilgilerin delil oluşturmadığı gibi bir şey anımsıyorum. İlerde bir düzenlemeye giderseniz şayet diyerek bu unsura da dikkat çekmek istedim.

Üvey babanın okuru soktuğu hazımsızlık hissiyle ismi arasındaki uyumaysa bayıldım cidden :smiley: Bu kaotik ilişkiler kızın ölen babasına gider mi diye de düşündüm okurken ama depresif ve yaşamdan kopmuş ruh hali için iyi seçilmiş bir arka plan hikayesiydi. Yalnızlık, buhranlar ve ikilemler okura yeterli seviyede verilmişti. Gerilimi tadarak ilerledik. Avukatımızı farklı öykülerde de görebiliriz sanki ne dersiniz? Umuyorum böyle bir işe girişirsiniz genişlemeye müsait bir hayli :slight_smile:

Kaleminize sağlık nice seçkilerde görüşmek dileğiyle :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba Ezgi,
Vakit ayırıp yorumladığın için teşekkür ederim. Farklılık olsun diye mahkeme konusunu seçtik ama çok da hakim olmadığım bir alan olduğu için kendi adıma söyleyim yüzeysel geçtim. Dediğin deliller konusunda da haklılık payın var. Daha dikkat ederim bir dahaki sefere. :slight_smile:

İsim konusunu hiç öyle düşünmemiştim. Aklıma ilk gelen isim o oldu. :smiley: Diğer kısımları beğenmene sevindim. Ortak yazmak güzel oluyor. Betimleme konusundaki eksikliğimi de sağolsun Merve kapadı. :slight_smile:

Aslında başlangıçta avukatı daha derin işlemek istiyordum. Öykünün akışı biraz kısıtladı ama başka öyküde kullanabiliriz, güzel fikir verdin. Diğer seçkilerde görüşmek üzere.

İyi bir komplo hikayesiydi. Keyifle okudum. Avukatın özelliği güzel düşünülmüş. Naif de bir yanı var o açıdan da hoştu öykü. Ellerinize sağlık. Önümüzdeki seçkilerde görüşmek üzere.

1 Beğeni

Yorumunuz için teşekkür ederim. Avukatın özellikle öyle bir kişiliğe sahip olmasını istedik. Diğer seçkilerde görüşmek üzere.

Merhabalar @zencefilos, bu güzel yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. :slight_smile:

Mahkeme ve daktilo birleşimi okuyucuya fazla tanıdık gelebilir diye düşünüyordum en başta. Ortaya farklı bir şeyler çıktığını görmek iyi hissettirdi. Deliller konusunda haklısınız ayrıca. Sanırım ona pek dikkat etmemişiz.

Karakterlerin ruh hallerini, öyküdeki kaotik havayı iyi yansıtabilmiş olmamıza sevindim. Aslında bu öyküyü daha sonra tekrar işlememiz gerektiği fikrindeydim ben. Genişleterek, daha fazla duyguyla beraber. Tabi avukatla ilgili başka bir öykü yazmamız daha hoş olabilir. :smile:

@MuratBarisSari, güzel yorumunuz için teşekkür ederim ben de.

1 Beğeni

Sevgili @maviadige ve @Kitsune

Çok güzel ve sağlam akan bir öyküydü. Cümlelerin üzerinde ciddi mesai harcandığı anlaşılıyor. Değerli ve öenmli bir emeğin paylaşıldığı belli. Polisiye konulu hikayelerin akılda kalmasını sağlayanın her zaman bir süpriz son olduğunu düşünmüşümdür. BUnu da çok güzel bir şekilde yansıtmışsınız.

Okurken keyif aldım.

Elinize ve düşgücünüze sağlık
Sevgiler
Dipsiz

2 Beğeni

Merhaba Dipsiz,
Vakit ayırdığın için ve değerli yorumun için teşekkür ederim. Aslında bu tarz hikaye yazamam pek, sadece ikimizin de esinlendiği şeyler benzer olunca bu konuda yazmaya karar verdik. Teşekkürler tekrar. Diğer seçkilerde görüşmek üzere. :slight_smile:

1 Beğeni