Yaratma Eylemine Dair

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/yaratma-eylemine-dair/

image

Motosiklet ıssız sokakta kararsızca durdu. Üzerindeki adam yıllardır yenilenmemiş bozuk asfalta bastı ayağını. Simsiyah kaskını çıkardı. Arkasından esen sert rüzgârla hemen dağılan uzun dalgalı saçlarını gözünün önünden çekti. Parmaklarını gür sakallarının içinde dolaştırırken bir ses duymuş da nereden geldiğini öğrenmeye çalışırmış gibi dikkatle süzdü etrafı. Terk edilmiş binalar gördü sadece. Az ilerideki sokak lambasına baktı,… (DEVAMI…)

2 Beğeni

merhaba,
güzel ve akıcı bir öyküydü. temayı yaratıcı bir şekilde ele almışsınız. final de başarılıydı.
kaleminize sağlık.

Merhabalar,

Sanıyorum benim için seçkideki en çarpıcı finaldi bu. Yani doğru tanım bu mu bilemedim şu an aslında. Tüm kurgularda beklenmedik bir şekilde gelişen durumlar vardı elbette. Olayları tahmin etme gibi bir durum olmasa da sezgileri gıcıklayan tınıları okudum. Buradaysa baştan sona bambaşka bir yere geldim. Bahsettiğim tınılar öykünüzde de vardı ama zihnim beni farklı yerlere götürmüş sanıyorum. Yanıltma payını tam yerinde kullanmışsınız sizin anlayacağınız, tebrik ederim.

Kaleminiz okuru öyküye hızlıca dahil eden bir akıcılığa sahipti; tasvirlerse gereken miktardaydı. Betimlemelerde seçilen tanımlar akılda kolay ve hızlı bir şekillendirme sağlamıştı. Diyalogların kurgulanış şekli dikkat çekiciydi. Standart bir metin içindeyim hissiyle başlayan okuma, tekinsiz bir şey var ama kestiremedimle devam etti. Ardından karakterler arasındaki sohbetle tekrar Oncle ve Charles hatırlandı (Ki bu olay seçkiden bağımsız öyküyü başka bir yerde konumlandırmayı da sağlayan mühim bir konu). Sonrasında koptu gitti zaten. Kısaca bir hayli keyifli bir okumaydı; teşekkürler.

Zihninize ve kaleminize sağlık. İlhamınız bol olsun!