14. Çukurova Kitap Fuarı

Bu yıl Fuar geri dönüyor Adana’ya

Adsız

2 Beğeni

Harika haber 25 inde Adana’da olacağım.

Gidelim de gezip geri dönelim. :joy:

Valla bu yakıt fiyatlarıyla git gel 1000 liraya denk gelmeyecek olsa ben de gelirdim uzak değil aslında ama işte…

1 Beğeni

Yok yani o tarihlerde orada olacağım, denk geldi. :slight_smile:

@BiblofilYouTube abi bunun için artık şehir değiştirilmez. Ama yengeme sordum, çok da iyi bir etkinlik olmuyor dedi.

1 Beğeni

Bugün fuarı gezme fırsatı buldum. Akşam saatleriydi, saat 18:30 - 19:00 gibiydi. Çok sakin ve tenhaydı. Hiç böyle görmemiştim daha önce fuarı. Çoğu yayınevi fuarda yoktu. Örneğin Doğan Kitap gibi. Fiyatlara gelince ki bana göre fuarların amacı ucuz kitap ve yazarlar ile okuru buluşturma amacı olması gerekirken yayınevlerinin kendi siteleri çok çok daha uygun. Sadece 2 yayınevi kendi siteleri kadar yakındı indirim. Birisi Gerekli Şeyler Yayınevi diğeri Marmara Çizgi.

İthaki %25, Can %30 Pegasus %30 ile %40 arasıydı.

Daha önceki seneler yayınevleri indirim oranlarını mutlaka yazarlardı. Bu sene hemen hemen hiç yoktu. Bir kaç yayınevinde çalışan arkadaşlarla sohbet etmeye çalıştım. Ancak neredeyse yayınevinin hiçbir kitabına hakim değiller. Yazarın birinin kitabını soruyorum o kitap bizde var mı bilmiyorum cevabını aldım. arkama bile bakmadan döndüm zaten. Keşke azda olsa bilgili olsalardı.

Genel anlamda bu zor zamanda bu fuarı düzenlemek ve bu fuara katılmak bile başarıdır. Gelecek fuarlara kadar inşallah ortalık birazda olsa düzelmiş olur.

4 Beğeni

Ankara Armada fuarı da öyleydi.

Sanırım @BiblofilYouTube haklı. Örneğin Armada içindeki kitapçıda hiç indirim yokken ya da en baba indirim %20 iken, 25-30’lar çoğu okur için iyi indirim gibi görünüyor. Biz 30-40’a burun kıvırıyor, 60’ları kovalıyoruz çünkü.

Geçen biriyle sohbet ediyorduk, bir yerden kitap almış çünkü indirim varmış. Dediği yeri de biliyorum, %20 yapıyor indirim. Kendimi sjw meme’lerindeki “bir şeyler söylemek isteyen ama söylemeyen sarışın çocuk” gibi hissettim o an. :slight_smile:

3 Beğeni