2. El Kitapların Fiyatı Ne Olmalı?

Öncellikle konunun reklam amacı yoktur. Bunu belirtmek isterim. Letgondan 2. el kitap satmaya başladım. Sizce fiyatlar biraz fazla mı yüksek oldu? Kargonun alıcıya ait olacak şekilde satıyorum.

Fiyatları hakkında yorum yapamam ama yanlış tarih olduğunu söylebilirim kara cuma,kasım indirimleri derken insanlar sıfırını tercih edebilir ya bekleyin yada fiyatlarını iyi analiz edin.Ölü fiyatına satın yada şu kitap pahalı olmuş demiyorum bir ay önce daha uygunken satmak için en sıkıntılı ay diyebilirim.

1 Beğeni

Ben kara cumayı tamamen unutmuşum. Ama şöyle bir şey var, kimse zaten konar konmaz almıyor kitapları. Aradan en az 3-4 ay geçmesi gerekiyor.

1 Beğeni

Bazı kitapların fiyatları yüksek. Amazon’da Sandman Uvertür dahil 13 kitap 3131₺, Dövmeli Adam 208₺.

1 Beğeni

Sattığın 2. el kitapların kondisyonu nasıl? Mesela 1 kere okudun ve altını çizmek, sayfa kıvırmak gibi bir şeyler yapmadığın ve neredeyse sıfırından farksız olan bir 2. el kitabın bence fiyatı etiket fiyatının yarısı civarlarında olmalı diye düşünüyorum. Tabii yayınevine göre de biraz daha fazla veya yıpranma payına göre fiyat daha düşük de olabilir tabii ki. Bazıları çok ucuzcu, mesela 1 kez okunmuş, hiçbir sorunu olmayan ve etiket değeri 300 liralık bir kitabı 20 liraya almak isteyenler var, onlara da fırsat vermemek lazım.

Çoğu yeni gibi. Hatta rafa koysan sıfır gibi satarsın.

@ozanercan teşekkürler. Fiyatı güncelleyecem.

Dediğin gibi kondisyonu sıfırdan farksızsa, mesela 500 lira etiket fiyatı olan bir 2. el kitabı 250-300 liraya satışa koyardım ben.

1 Beğeni

Fiyatları güncelleyip yarı fiyatına düşürdüm.

1 Beğeni