2022 Dünya Kupası

Dünya Kupasına sayılı günler kaldı. Ülke olarak turnuvada yokuz maalesef. Favori takımınız kim? Var mı final için tahminler :trophy: Biraz Dünya Kupası sohbeti iyi gelir, turnuva boyunca paylaşımlar yapalım ne dersiniz :blush:

3 Beğeni

En son 2008 Avrupa Kupası’ nı izledim. Ondan sonra futbol bende yok. :smiley:

2008 çok güzel geçmişti, o turnuvadan sonra milli takım olarak yüzümüz hiç gülmedi maalesef

1 Beğeni

Biz yoksak ben çocukluktan bu yana Brezilya taraftarı oldum hep. Ama bence yakın dönem için en sansasyonel olanı 2014 de Almanya’nın 7 attığı maçtı. Brezilya’yı hiç bu kadar çaresiz izlememiştim.

Bir de hayal meyal hatırlasamda çok etkilendiğim Maradona’nın Arjantin’i Almanya’yı yenerek kupayı aldığı seneydi. İngilizlere 5-6 çalımla attığı gol olay olmuştu. Köyde hepimiz top teperken Marodana oluyorduk. :slight_smile:

Ve elbette 2002 o zaman öğrenciydim ve final haftasına denk gelmişti. Sabah maçları nedeniyle giremediğim sınavlar olmuştu. :slight_smile:

Biz yoksak ben hep olduğu gibi bu turnavada yine Brezilya taraftarıyım.

Sonradan ekleme:

Ayagımızın dışı canımızın içi olsaydı Portekiz’i desteklerdim belki
:slight_smile:

4 Beğeni

Gönlüm Arjantin’den yana. Biraz daha iyi bir defans hattı olsa idi çok daha iddialı konuşabilirdim ama 2014’teki takım final yaptı ise bu takım da yapabilir. Öte yandan futbolun da Hollanda’ya bir dünya kupası borcu var. Hollanda-Arjantin finali bence güzel olurdu.

2 Beğeni

Hem de Brezilya’nın ev sahibi olduğu bir turnuvada, skor inanılmazdı gerçekten. Brezilya 2022’nin de favorilerinden görülüyor. Kalesi ve hücum hattı çok iyi. Firmino’nun çağrılmaması şaşırtıcı oldu.

Futbolun Messi’ye de bir Dünya Kupası borcu var diyebilir miyiz :blush: Hollanda o görkemli günlerinden uzak olsa da her zaman iddialı. A grubundan çıkanlar B grubu ile karşılaşacak. Son 16’da erken ve sürpriz bir Hollanda-İngiltere eşleşmesi görme ihtimalimiz var

3 Beğeni

Nippon!

1 Beğeni

Bu, Dünya Kupası Uruguay’ın sürpriz yapabileceğini düşünüyorum. Grupları zor ama yarı final görmeleri beni şaşırtmaz.

Bu arada Panini Dünya Kupası albümü yapan var mı? Çocukluğumun dramıydı. Çok pahalıydı çıkartmalar hiçbir zaman tamamlayamazdım. Şimdi 31 yaşındayım alsam mı diye düşünüyorum :sweat_smile:

1 Beğeni

Arjantin-Portekiz eleme maçı bekliyorum. Onun dışında heyeycanlandıran bir şey yok beni.

1 Beğeni

Dünya kupası tarihinin en şaibeli, en hak yenen turnuvasına geldiiiiik. Ölen onca insan, sırf turnuva Katar’a verilsin diye dönen şikeler, bu şikeleri yapanların (24 kişi) ihraç edilmelerine hala turnuvanın yapılması… Yazacak çok şey var da Pazar günü başlıyoruz her şeye rağmen;
Favorilerim: Almanya, İspanya ve Brezilya
Deplase Favorim: Hollanda
Gönüllümün İsteği/Favorisi: Arjantin-Portekiz finali —> Romantizm biliyorum görsek şahane olur, harika final olurdu.(sanırım olmayacak eleme sisteminden dolayı).

İyi bir futbol izleyelim de başka bir şey istemiyorum

Not: Kışın Dünya Kupası olur mu ya :rage: :rage:

7 Beğeni

İkisi de grubunu 1. bitirirse (veya ikisi de 2.) finale kadar eşleşmiyorlar. Bir Messi-Ronaldo finali izleme şansımız var

2 Beğeni

Öylesine açıp izlemeye çalışacağım bir turnuva. Zaten futbol artık o duruma gerdi. Büyük ihtimalle de çoğu zaman yarıda kesip başka şeyler izleyeceğim. Futbolun oyuncusundan kulüp başkanlarına kadar tamamen bahis şirketlerine çalıştığını düşünüyorum artık.

1 Beğeni

O zaman son bir şarkı istiyorum sizden futbol elçileri, tanrıları artık her kimse son bir şarkı…

Ben ve arkadaşım aldık, tamamladık ama ciddi masraf uyarayım :slight_smile:

Hayatımın en ilgisiz en manasız kupası. Neler gördü bu gözler yoktuk ama Fransa 98, müziği, logosu tanıtımı mesela…

Kara parayla ve rüşvetle yapılan, baştan sona pislik kokan iğrenç bir Arap sirki bu. Şarkısı yok bilinen bir logosu yok, kahini yok. Taraftar sahte, polisi ithal, içkisi yasak. Keşke şöyle bir gol sonrası iki topçu tutkulu bir biçimde opusse diye protesto bekletir cinsten…

Adamlar rakip takıma rüşvet sunuyor, her iki tarafta olayı doğruluyor ve bir şey yok…

Yakında Eurovisyon gibi birşey olur bu ki o bile pekcok açıdan daha saygın.

6 Beğeni

Herhalde en çok heyecanlanan benim forumda. Bunun en büyük sebebi ise yıllardır izlediğimiz oyuncuların katılacağı son dünya kupası olması. Profilimden de anlayacağınız üzere Arjantin’i destekliyorum. Messi’nin katılacağı son dünya kupası olacak. Kazanacağına da yüzde yüz eminim. 35 maçtır yenilmeyen bir Arjantin var. Üç maç daha yenilmezlerse İtalya’nın zamanında kırdığı rekora ortak olacaklar. Bütün takım Messi adına savaşıyor. Herkes sahada ruhunu ortaya koyuyor. Messi’nin prime dönemi de başladı bu sezon. Muazzam işler yapıyor. De Paul, Martinez, Dybala, Di Maria gibi çok kaliteli oyunculara da sahipler. Neden olmasın diyorum. 2014 yılında mahalle takımı gibi kadroyu finale çıkartan kişi Messi olmuştu. Aynısını şimdi de yapar. Kupayı kazandığı takdirde tarihin en iyisi olacak diyen insanlar görüyorum. Messi’nin buna ihtiyacı yok. Senelerdir oynadığı futbol ile bunu yeterince kanıtladı zaten. Bu kupa onun koleksiyonunun son parçası olacak. Son bir şarkı istiyoruz ondan…

3 Beğeni

Son 2-3 yıldır futboldan çok uzaklaştım, hatta geriye dönüp bakınca futbol adına harcanan vakitlerime de yanıyorum biraz biraz :smiley: Bu dünya kupasına kadar hepsini dolu dolu takip edip izleyen bir seyirciydim ama artık benden pas. Umarım izleyecek olanlara güzel bir seyir zevki sunarlar en azından.

Farklı bir şampiyonluk adayı vereyim ben de; yakaladığı en yetenekli jenerasyon ile Belçika herkesi şaşırtmak için son şansınız bu turnuva oğlum :smiley: .

1 Beğeni

2022 Dünya Kupası resmi şarkısı

Tukoh Taka - Official FIFA Fan Festival™ Anthem | Nicki Minaj, Maluma, & Myriam Fares (FIFA Sound) - YouTube2022 Dünya Kupası resmi şarkısı

Bu tarz rezalet haberleri görünce heyecanım sönüyor. Böyle olmamalıydı.

Dünya Kupası öncesinde şahane bir kare

https://www.instagram.com/p/ClHTdZhMkjW/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

5 Beğeni