Açılmamış Mektuplar

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Açılmamış Mektuplar – Aylık Öykü Seçkisi

image

İnsanlar sonsuz bir ateşten sıçrayan cılız kıvılcımlar gibidir. Kaynaktan uzaklaştığımız anda kibirle parıldayan hayatlarımız, göz açıp kapayıncaya kadar ışıltılarını hiçliğe teslim ederler. Karanlığın içinde kamufle olmuş, boşluğun içerisinde savrulan küllerimiz ise hayatla buluşmak için ikinci şansı yeniden yanmakta bulacaktır. * * * Reyhan Evren… Kulaklarımda yankılanıyor ismim. Birileri beni mi çağırıyor? Kemiklerimi sızlatan, damarlarımı parçalayan… (DEVAMI…)

7 Beğeni

Bebeğim sen içerde kahvemizi yaparken bu hikayeyi yorumluyorum. Zaten bu hikayeyi çok beğendiğimi belirtmiştim.

Şimdi tekrar okurken bu cümlelerin beni çok etkilediğini farkettim.

Ah o kırmızı kurdelelerrrr…

2 Beğeni

Teşekkür ederim Funda. Kurdeleler konusunu hiç açmayalım, ne kadar tepkili olduğumu biliyorsun zaten. :sweat_smile:

3 Beğeni

Merhaba @Kursat_Akbulut, öykünüzü okurken acaba ne okuyorum ya da ne olacak şimdi dedim kendime zaman zaman. Ama iyi ki yarıda bırakmamışım. Öykünüzün sonu beni çok mumnun etti. Anlatımınız güzel ve yaşam döngüsünü konu alan fikrinizin temayla uyumu daha güzel olmuş.

Kaleminize sağlık.

4 Beğeni

Konulara çoğu zaman farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaya gayret ediyorum. Başarabiliyorsam ne mutlu bana. Öykümü değerlendirdiğiniz ve fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Sonraki seçkilerde tekrar görüşmek dileğiyle…

4 Beğeni

‘‘Yeniden başlamak istiyorsan asla vazgeçme!’’. Sürükleyici bir konu. Betimlemelerin okuyucunun anlatıcı ile betimleme kurmasında yardımcı oluyor. Sonunda Reyhan ile aynı şeyleri hissetmek beni çok heyecanlandırdı. Ellerine sağlık.

4 Beğeni

Güzel yorumun için teşekkür ederim arkadaşım :smile: ayrıca beni kırmayıp öykülerini buraya taşıdığın için de tekrar teşekkür ederim. Yazım süresince stres doluydum biliyorsun zaten. Yinede ortaya çıkardığım şey adına mutluyum :sweat_smile:

3 Beğeni

Yine sen ve sonunda nereye sürüklenip, hangi düşünceler içerisine gireceğimizi bilmediğimiz bir hikaye daha…Yazılarında kullandığın ‘dolu’ yalınlığı çok seviyorum ben. Kullandığın cümleler sıra sıra akıp gidiyor birbirini takip ederek. Ben daha çok uzun hikayelerden hoşlandığım için sadece bu hikayenin daha uzun olmasını isterdim. Onun dışında herşey yerli yerindeydi benim için. Kurdele kısmı çok iyi bir göndermeydi kesinlikle! Tebrik ediyorum arkadaşım, önümüzdeki seçkide görüşmek üzere. :slight_smile:

2 Beğeni

Merhaba,

Öykü özellikle orta yerinde tam formunu buluyor. Öyle ki, bir an bırakmak istemediğinizi fark ediyorsunuz. Sıkıca sarılıp finale kadar gidiyorsunuz bir çırpıda. Ve bence en güzeli de final bölümü. Okuyucuyu şaşırtacak hamleleri de yapmışsınız. Çok güzeldi.

Ben de sizi takip listeme ekledim efendim, saygılar

4 Beğeni

Merhaba @Kursat_Akbulut,

Öykünün atmosferini çok beğendim, öyküyü okuduğum şu saatlerde dışarıda da kapalı ve kasvetli bir hava var. İkisi örtüştü hani. Anlatımı da sevdiğimi belirtmek isterim.

Elinize sağlık, yeni seçkilerde gorusmek üzere…

4 Beğeni

Her öykü farklı hayaller. Her hayal farklı bakış açılarıdır. Ama atmosferini korku betimlemeleri yerine daha aydınlık olmasını yeğlerdim. Yine de öykünüz yeni umutlarla tam dönüş yaptı. Özetle öykünüz güzeldi. :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Merhabalar;
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sonunu biraz daha uzatmak isterdim aslında ama bu şekilde de şaşırtıcı olduysa mutluyum. :smile: Gelecek seçkide görüşmek üzere…

5 Beğeni

Merhaba @ebuka
Yorumunuz beni çok mutlu etti, teşekkür ederim. Kapalı ve kasvetli havalarda yazılmış bir öyküyü aynı şekilde okumanız güzel bir tesadüf olmuş. :slight_smile: Gelecek öykü seçkisinde bir doktor olarak bizi şaşırtacak bir öykü çıkacak mı kaleminizden? Merakla bekliyorum.

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Normalde pek karanlık temalar tercih etmiyor olsam da baş karakterimin ölümünü anlatmayı ve bu anlatıda Karanlık bir tema kullanmayı seçtim. Fikrini paylaştığın için tekrar teşekkür ederim. Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle… :smile:

3 Beğeni

Merhaba @Kursat_Akbulut

Öncelikle elinize emeğinize sağlık. Öykülere başlangıç olan paragraflar cümleler bana göre çok önemli. Hele bir de sizinki gibi hayata dair bir çıkarım bir tespit içeren didaktik bir yapı içeriyorsa - çünkü bu yazan için bir risk taşır. Eğer oraya saçmasapan ve gerçekliği olmayan cümleler topluluğu yazarsanız, benim gibi bir okuyucu için metni okumama sebebi halini alır.
Bu nedenle giriş paragrafınızı ve anlamını çok beğendiğimi belirtmem lazım.

Daha önce yazınıza yaptığım yorum galiba genç bir yazı olduğuydu - yanlış hatırlamıyorsam. Bu metniniz içinse güçlü kelimesi çok uygun olur. Sakin ve kendinden emin cümleleriniz sona kadar taşımış öyküyü. Kendi içinde hesaplaşması olan, mesajları göze sokmadan veren, metaforlarla bezenmiş güzel bir öykü. Ben simge kullanımlarını ve metaforları ayrıca sevdiğim için de hoşuma gitti elbette.

Belki çok ayrıntı gibi gelecek ama bir eleştiri/ öneri, metninizdeki “şemsiye” kullandığınız bölüm. O şemsiye öyküde hiç bir yere hizmet etmemiş. Metnin o kısmından şemsiyeyi çıkarttığınızda hiçbir bütünlük bozulmuyor. Gereksiz bir detay vermişsiniz, ben olsam kaldırırdım. İzninizle şöyle:

Yağmur şiddetini arttırmıştı, üzerime dolabımdan rastgele seçip aceleyle geçirdiğim birkaç parça kıyafetle birlikte ıslanmaya hazır bir şekilde kendimi sokağa atmıştım. Alnıma düşenyağmur damlaları hırçın rüzgârla birleşince kemiklerime kadar hissetmiştim soğuğu

Bu kadar yeterli. Temel ihtiyaçlar bir yerde daha geçiyor. Bence onu da kaldırın. Kelime tekrarlarınız biraz var ama hepimizde oluyor. Çocuk olan kısımda ise çocuğu özellikle tekrar etmişsiniz, o batmıyor.

Metni olabildiğince ağırlıktan kurtarmaya çalışan birisiyim ben kendi yazdıklarımda. Bu nedenle böyle bir öneride bulundum. Takdir sizin.

Tekrar elinize sağlık

4 Beğeni

Merhaba @Muge_Kocak
Vakit ayırıp hikayemi okuduğunuz ve değerli düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Eserlerimin sizin gibi kalemi kuvvetli bir yazar tarafından beğenilmesi beni ayrıca çok mutlu etti. Şemsiye konusunda biraz kalabalıklaştırdığına katılabilirim. Sanırım betimlemelere odaklanmak istenmeyen bu cümle kalabalığına yol açabiliyor. Kelime tekrarı için özellikle dikkat etmeye çalışmıştım yeterli olmamış demekki. Sıradaki yazılarımda farklı bir yöntem izlemeliyim belkide. Tekrar teşekkür ederim. :smile:

4 Beğeni

Akici ve surukleyici bir hikaye olmus zevkle okudum basarilarinin devamini dilerim

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim. :star_struck:

3 Beğeni

Geç bir hoşgeldin olacak bu ama hoşgeldin Kürşat. Çok beğendim öykünü. Sadece ağır bir ruh hali ile yapılan bir duygu dökümü değil aynı zamanda bir kurguydu da…

Betimlemelerini de çok kararında buldum. Bazen betimlemeler güzel oluyor ancak hikayeye hizmmet etmiyor. Sen böyle yapmamayı başarmışsın.

Bir erkek olarak tabi ne kadar isabet ettirdin kestiremiyorum ama bence bir erkek olarak bir kadını -en azından benim ikna olacağım şekilde- başarılı yazmışsın. Bunu da söylemeliyim.

Yolun açık olsun…

3 Beğeni

Merhaba @MuratBarisSari
Çok teşekkür ederim vakit ayırıp hikayemi değerlendirdiğin için. Bir kadını yazmaktan ziyade ölü bir insanın yaşadıklarını kurgulamakta zorlanmıştım açıkçası. Uzun bir süre kafa yordum, olduğu kadar. Güzel yorumun için tekrar teşekkür ediyorum. :smile:

3 Beğeni