Afşin Kum Kitapları

BİYOGRAFİSİ

Afşin Kum, 1972 İzmir doğumlu. Boğaziçi Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği, Bilgi Üniversitesinde sinema-televizyon öğrenimi gördü. 1997’den bu yana çeşitli kurumlarda yazılımcı ve yönetici olarak çalıştı. 2010 yılından itibaren Afili Filintalar sitesinde ve Ot dergisinde deneme ve öyküleri yayınlandı. 50 Şahane Hikâye ve İstanbul 2099 öykü derlemelerine öyküleriyle katıldı. İlk romanı Sıcak Kafa, ilgiyle karşılandı 2017 Gio Ödüllerinde en iyi roman ödülünü aldı. İkinci romanı Kübra, Şubat 2020’de yayınlandı.

Kaynak: https://www.dr.com.tr/yazar/afsin-kum/s=319816

ÇIKAN KİTAPLAR:

APRİL YAYINCILIK

  1. Sıcak Kafa
  2. Kübra
  3. Kırk Üçteki Korkunç Traktör Yağmuru

1 Sıcak Kafa 2 Kübra 3 Kırk Üçteki Korkunç Traktör Yağmuru

İTHAKİ YAYINLARI

  1. İlk

İlk

DOĞAN KİTAP

  1. İstanbul 2099

İstanbul 2099

OT KİTAP

  1. 50 Şahane Hikaye

50 Şahane Hikaye

5 Beğeni

Şuan Sıcak Kafa kitabını okuyorum bitmek üzere. Kurgusu enteresan. Klasik kıyamet romanları gibi değil biraz farklı işlenerek yazılmış. Çok detaya girio sürpriz bozmak istemiyorum. Zaten çok kısa bir kitap bir çırpıda okunur.

3 Beğeni

Yeryüzü Müzesi unutuldu. Sıcak Kafa’yı da okudum. Kalemine bayılıyorum.

1 Beğeni

Sevdiğim kitapların uyarlamalarından beğendiğim film sayısı çok azdır. (Mesela Kurt Kanunu hariç, o çok iyi)

Sıcak Kafa güzel bir uyarlama olmuştur umarım.

3 Beğeni

Şu 3 kitabı…

  • İlk
  • İstanbul 2009
  • 50 Şahane Hikaye

Afşin Kum kitapları olarak listelemek yerine katkı sunduğu kitaplar veya ne bileyim bir öykü ile olduğu kitaplar olarak ayırmak lazım. Bu üç kitap Afşin Kum’un kitapları değil, katkı sunduğu kitaplar.

Sıcak Kafa ve Kubra Afşin Kum kitapları.

2 Beğeni

Sıcak Kafa 1 ne zaman çıktı ki ikincisini çekmişler diye düşünürken “2 Aralık’ın” farkına varmam. :man_facepalming: :slight_smile:

4 Beğeni

Ben de bunca zaman Afşin Kum’u kadın yazar sandım. Dizi haberinde adı geçince merak edip buraya baktım öyle gördüm erkek olduğunu.

Dizi güzel olacak gibi. Kitap çok güzeldi. Diziden de ümitliyim.

1 Beğeni

Ben kaçırmışım bu kitabı, Kasım sonu çıkmış kitap.

2 Beğeni

Kitabın dördüncü öyküsü "Yeni Hayat Dükkanı " Pangea’dan çıkan Bilimkurgu kulübü seçkisi olan “ilk” öykü derlemesinin de ilk :slight_smile: öyküsü ve beni Afşin Kum ile tanıştıran öykü.

Şimdlik dört de dört güzel öykü ile yolculuğum devam ediyor.

1 Beğeni

Afşin Kum’un Kırk Üçteki Korkunç Traktör Yağmuru kitabında 19 öyküsü var. Kitabın dördüncü öyküsü "Yeni Hayat Dükkanı " Pangea’dan çıkan Bilimkurgu kulübü seçkisi olan “ilk” öykü derlemesinin de ilk :slight_smile: öyküsü ve beni Afşin Kum ile tanıştıran öykü. .

İlk kitabının en beğendiğim öyküsü olan “Yeni Hayat Dükkanı” için “Yeni Hayat Dükkanı” öyküsünde olan bilimkurgu fikrine Takeshi Kovacs, Yaşlı Adamın Savaşı gibi kitaplardan tanıyoruz fakat Afşin Kum bu fikri bir beden değiştirme olarak değil de bir hayat değiştirme olarak işlemiş. Okurken “dur bakalım, nereye bağlanacak bu öykü” derken, öykünün finaline doğru okuru iki kez şaşırtacak bir yere bağlanıyor öykü.

“Ekmek Parası” öyküsü kısa bir distopya YZ nin düzenin - sistemin kendisi olduğu güzel kısa bir öykü.

YZ için benim bu öyküdeki kadar karanlık beklentilerim yok, Yapay Zekanın bir noktadan sonra bilinçli bir varlık olma ihtimalini göz ardı etmiyorum ve bu ihtimali bilinçli, zeki bir türün ahlak ve etik de geliştireceğine olan “inancım” nedeniyle (YZ nin geleceğinde de sapmalar elbette olacaktır) çok da karanlık düşüncelerim yok.

Gelelim kitaba adını veren öyküye: 20’lerde korona, 30’larda kuduz zombi virüsü ve 40’larda gökten yağan traktörler. Felaket üstüne felaket, belki de Bronz Çağı çöküşünden bu yana uygarlığın en büyük geri adımı 40’larda yağan traktörler ile başladı. Dünya hızla karanlığa teslim oldu. Dinciler veya faşistler kısa sürede dünyanın dört bir yanında iktidar oldular. Kitaba adını veren bu öykü bence kitabın en iyi öyküsüydü.

“Atıl Ulaş’ın Beklenmedik Düşüşü” kitabın iyi öykülerden ve muhtemelen “Kırk Üçteki Korkunç Traktör Yağmuru” öyküsünde 30’larda yaşandığı söylenen kuduz zombi virüsünün Anıl Ulaş’ın hayatına olan etkisini anlatıyor.

Diğer öykülerden ise Erol Ortancı’nın Son Günü dışında pek beğendiğim öyküler olmadı.

Kırk üçteki Korkunç Traktör Yağmur
Atıl Ulaş’ın Beklenmedik Düşüşü
Ekmek Parası
Yeni Hayat Dükkanı
Erol Ortanca’nın Son Günü

beğendiğim öyküler.oldu.

6 Beğeni