Akla Kara

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Akla Kara – Aylık Öykü Seçkisi

image

Güneş ha doğdu ha doğacaktı. Sarı bozkırlar sessiz idi. Hafif bir rüzgâr çalıları, obaları titretiyor idi. Ahali soluğunu tutmuş Tepe Bey’i bekliyor idi. Tepe Bey gülerek otağından çıktı. Kucağında bir oğlan var idi. Kafası kocaman, gövdesi küçücük idi. Hemen bir eline yay, bir eline ok verdiler. Oğuz Beyleri çevresinde toplandılar. Dede Korkut geldi, oğlana ad… (DEVAMI…)

4 Beğeni

:clap::clap::clap:
Ellerinize sağlık.
Dillerdeki destan, bal gibi tatlı, bilgeliği Dede Korkut’a yaraşır; çok iyi bir öykü olmuş. Bir solukta okudum. Yüzümde güller açtı.
Kutluyorum. Nice öykülere…
Sevgiler.

Mehaba,
Tyrion Lannister ile Beowulf karışımı güzel bir öyküydü. Siz bunları düşünmemişsinizdir muhtemelen ama bende bu çağrışımı yaptı.

Özellikle sürpriz finalini çok beğendim.
Elinize sağlık.

1 Beğeni

Geç yanıtım için kusura bakmayın. Pek teşekkür ederim, elimden geldiğince bir şeyler karalamaya çalıştım, beğendiyseniz ne mutlu.

Sevgiler,

1 Beğeni

Merhabalar,

Belki de bilinçaltım bir şekilde su yüzüne çıkmıştır :slight_smile: Beğenmenize çok sevindim.

Sevgiler,

Sevgili @SoundOfSilence

Bir cirpida okunan, akip giden ve net bir oyku yazmissiniz. Fiziki noksanligin motvasyon anlamida kahramanligin temelini atacak ve imkan olusunca da kullanilacak bir araca cevirmissiniz. Bu baglamda oldukca pratik bir yaklasim olmus. Yani kahramani olaylara gore yeniden sekillendirmek yerine kahramanin olaylari sekillendirebilecegi bir olay kurgusu dusunulmus. Bu sayede kahraman gercekten bir kahraman haline gelmis.

Elinize ve dus gucunuze saglik
Sevgiler
Dipsiz

1 Beğeni

Merhabalar,

Zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim. Beğendiyseniz ne mutlu. Kahramanımızın lider olmasında ailesinin rolü de yadsınamaz tabii, yine de kahramanın olayları şekillendirdiği kesin.

Teşekkür ediyorum.
Sevgiler,

1 Beğeni

Merhabalar @SoundOfSilence
Güzel, akıcı, keyifli ve akılda kalıcı bir öykü olmuş. Temanın hakkını vermişsiniz. Sonu ayrıca hoş.
Nacizane bir eleştirim var, ‘idi’ kelimesinin sık tekrarından hoşlanmadım. Ama genel anlamda kelime tekrarını sevmeyen biri olduğum için, sadece beni rahatsız etmiş de olabilir.
Daim olsun kaleminiz. Yolunuz açık olsun🍀

1 Beğeni

Merhaba @gayekcelik

Zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim. Açıkçası o "idi"ler beni de biraz zorladı :slight_smile: Dede Korkut hikayelerinin dilini yakalayabilmek açısından böyle kullanmam gerektiğine karar vermiştim, ancak dediğiniz gibi okumayı zorlaştırmış olabilir. Yine de beğendiyseniz ne mutlu.

Başka öykülerde görüşmek üzere.

Sevgiler,

1 Beğeni