Akşam Sağırlığı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/aksam-sagirligi/

image

Kadulgaz bir günü daha yitiriyor. Bahar akşamı tepelerin ardında kayboluyor. Kimse bunu hissetmeyecek, melatonin şebekesi şehir ışıklarını pompalamaya başlamış. Dünya kıpkırmızı bir rüyaya dönüşüyor. Balçık dolu kanallardan kalkan karga sürüleri sessizliğe uçuyor. Kara aylandızların kuşattığı fakülteden öğrenciler çıkıyor. Gençliğe dair bozuk bir ifade gürültü olup sarsıyor akşamı. Bayık bakışlar gelip geçiyor. Kalabalık savruluyor. İki genç… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Yine saykodelik ve sonsuza kadar sürecek bir melankoli uykusu. Kalemine sağlık Tuğrul.

Mutluluk anlık bir şey, belki de milisaniyelik; benim için bir kaçamak. Uzun sürmez, sürdürtmezler, sürdürtmeyiz. Senin için bir tanımı var mı bilmiyorum ama bence ulaşılmaz bir olguya dönüşmüş kurgularında. Ama hayat hakkında çok emsalsiz, haklı ve acımasız çıkarımların var. Satır aralarında bunları okurken büyük haz alıyorum. :+1:

Görüşmek üzere. :pray:

1 Beğeni

Çok iyi bir öykü okudum. Kaleminiz güçlü, anlatımınız çok sağlam. Örtülü kelimelerle okuyucunun içini acıtabilmek bence kolay değil. Bunu yaparken duyguyu geçirmek önemli olan. Umutsuzluğu, aşkı, sağırlığı o kadar akıcı işlemişsiniz ki. Çok söze gerek yok. Tebrikler.

Hani derler ya, “nazar boncuğu” olsun, tamamen kişisel bir tercih olduğunu da belirterek, bu metne yakıştırmadığım tek kelime “brutalizm” oldu. Ama dediğim gibi bu tamamen benimle ilgili :slight_smile:

Elinize sağlık