Kagenomo

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Kagenomo – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Adının anlamını aramakla geçerdi, bir insanın ömrü; eski tanrılara inananlara göre. Bir insanın taşıdığı isim sonunu vaat ederken başlangıcını getirirdi. Bir ismin anlamını keşif etmek her zaman kolay değildi, isimler binlerce yıl geriden getirirlerdi anlamlarını. İsimler değişirdi, anlamlar değişirdi çünkü değişmek insanoğlunun yegâne gerçeğiydi. Farkındalığın oluşmadığı zamanlarda dahi değişimin yansımasında erirdi gerçeklik ve gerçeklikler değişirdi.… (DEVAMI…)

1 Beğeni

İsimde bir yanlışlık olmuş, Kagenomo öykü adı diğer seçki de dikkatli göndereyim

Güzel bir öyküydü. Hoşuma gitti. Fakat bu cümle yapılı öyküler bir süre sonra kafamda karışıklığa yol açıyor. Cümllerin vurgularını kafamda oturtamadığım için dikkatimi tam toplayamıyorum. Pek çok cümleyi iki kere okusamda zevkle okudum. Eline sağlık. :slight_smile:

Merhabalar. Öykünüzün konusunu beğendim. @Pardus’un yorumunda da bahsetttiği gibi bu tarz (geniş geçmiş zaman mı denir tam bilemedim) cümleler çok uzun olduğunda biraz yoruyor.

Giriş kısmını biraz daha kısa tutup, sadece Sin’e odaklanılsa daha iyi olurmuş gibi geldi. Orada kullandığınız ışınlanmak kelimesi biraz garip kaçtı. Anlatımınıza uygun bir kelime bulabilirdiniz gibi. Işınlanmak kelimesini giriş kısmında değil de Shalom’un gölgelerde gezerken kendi kendine söylemesi daha hoşuma giderdi gibi. Hem teknoloji kullanımına olan vurguya da destekleyici olurdu.

Bir kaç kelime hatası vs. de var ama bunlar küçük şeyler. Uzun uzun yazsam da genel anlamı ile beğendim. Eleştirmek bize fayda sağlar mantığı ile hareket ederek yazmaya çalıştım sıcağı sıcağına. Sağlıcakla kalın.

Teşekkür ederim, dikkate alacağım dilin ağdalı oluşu üzerinde çalışıyorum umarım daha anlaşılır kılabilirim. Önerileriniz ve okumak için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Daha anlaşılır bir şekilde diğer seçkilerde umarım eleştirileri ve önerileri dikkate alarak öykü üreteceğim.