Kayıp Rıhtım’da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/bilim/amazon-sesli-asistani-alexa-bir-cocuga-zarar-veriyordu/
Amazon şirketinin sesli asistanı Alexa, ürpertici bir kazanın eşiğinden döndü. Yapay zekâ, 10 yaşındaki bir kız çocuğundan bozuk parayı prize takmasını istedi. Bu tavsiyenin duyulmasından sonra ünlü e-ticaret devi uygulamayı güncellediğini açıkladı. Yapay zekânın neler yapabileceğine dair daha önce pek çok haber yayınlamıştık. Makale kaleme almasından resim yapmasına, tiyatro oyunu yazmasından filmde rol bulmasına dek… (DEVAMI…)
4 Beğeni
- Bir robot bir insana zarar veremez ya da bir insanın zarar görmesine seyirci kalamaz.
- Bir robot 1. kuralla çelişmediği sürece bir insanın verdiği emirlere uymak zorundadır.
- Bir robot 1. ve 2. kuralla çelişmediği sürece kendisini zarardan koruyabilir.
Adam yıllar önce yazmış. Öğretin artık şunları.
6 Beğeni
- Bir robot insanlığa zarar veremez ya da pasif kalmak suretiyle insanlığın zarar görmesine izin veremez.
Belki de öğretmişlerdir?
1 Beğeni
O sizin dediğiniz sevgili Daneel
Benim önerim kıytırık Alexa içindi
1 Beğeni
Cebinde yedek batarya taşısaymış robot saldırmazdı. Kim bilir ne yaptı da robot kendini savunmak durumunda kaldı.
2 Beğeni
Şöyle der anne çocuğuna: Sevgili kızım, bir daha Alexa’yla konuşmak istersen yanında Duracell taşı.
2 Beğeni