Andy Weir Bibliyografisi 2

Andy Weir, 1972 yılında Kaliforniya’nın Davis şehrinde doğup, Livermore’da büyüdü. Babası parçacık fizikçisiydi. Çocukluğunu Arthur C. Clarke ve Isaac Asimov gibi yazarların bilimkurgu klasiklerini okuyarak geçirdi. 15 yaşında Sandia National Laboratories şirketinde bilgisayar programcısı olarak çalışmaya başladı. University of California, San Diego’da bilgisayar bilimi okumasına rağmen mezun olamadı. Aralarında AOL ve Blizzard Entertainment’in de bulunduğu şirketlerde programcı olarak çalıştı. Blizzard’da çalışırken Warcraft II oyununu geliştiren programcılardan biriydi.

On beş yaşından beri programcılık yapan ve hâlihazırda yazılım mühendisi olarak çalışan Andy Weir, ilk romanı Marslı’yı internette yayımlamasının ardından büyük bir ilgiyle karşılaştı. Bu ilginin ardında yayın hakları satın alınıp basılan roman, Ridley Scott tarafından filme çekildi.

Bağımsız Kitapları


İsim Türkçe İsim Yayınevi Baskı Yıl
The Martian Marslı İthaki Var 2012
Artemis Artemis İthaki Var 2017
Project Hail Mary 2021

Kısa Öykü serisi

James Moriarty Serisi
İsim Türkçe İsim Yayınevi Baskı Yıl
The Adventure of the Sealed Room 2013
The Adventure of the Unscrupulous Assassin 2013
The Adventure of the Dishonor Among Thieves 2014
Ready Player One
İsim Türkçe İsim Yayınevi Baskı Yıl
Lacero 2016

Kısa Öyküler

İsim Türkçe İsim Yayınevi Baskı Yıl
The Egg[1] 2009
The Chef[2] 2010
Access[3] 2010
Meeting Sarah 2010
Annie’s Day 2011
The Real Deal 2012
Bored World 2013
The Midtown Butcher 2014
Antihypoxiant 2014
Superluminal 2015
Twarrior 2015
Randomize 2019

Çizgi Romanlar

İsim Türkçe İsim Yayınevi Baskı Yıl
Cheshire Crossing 2019

Sesli Kitaplar

İsim Türkçe İsim Yayınevi Baskı Yıl
James Moriarty, Consulting Criminal 2017
The Egg and Other Stories 2017

  1. Öykü daha önce Bilimkurgu Kulübü tarafından Türkçe’ye çevrilmişti. Yumurta | Andy Weir (Kısa Öykü) | Bilimkurgu Kulübü ↩︎

  2. Daha önce forum üyelerinden @periyodiknesriyat Türkçe’ye çevirmişti. Şef - Andy Weir | Çeviri Öykü – Kayıp Rıhtım ↩︎

  3. Daha önce forum üyelerinden @periyodiknesriyat Türkçe’ye çevirmişti. Erişim - Andy Weir | Çeviri Öykü – Kayıp Rıhtım ↩︎

7 Beğeni

Tek bir kaynaktan ziyade birkaç kaynak kullanırsan daha iyi olur. Ben genel olarak Internet Speculative Fiction Database kullanıyorum böyle durumlarda, seriesinorder vesair olsa da direkt orayı doğru kaynak olarak görmemek gerek. Goodreads’ta olup orada hatta isfdb içinde bile olmayan çok kitap gördüm. Hem yazarın sitesine, hem goodreasa hem de isfdb bakınca daha doğru olur.

Summary Bibliography: Andy Weir Kısa öyküleri vesair de buradan alabilirsin. Türkçe karşılıklarını Goodreads Editionlarından ve nadir kitapta veya kitapyurdunda olan baskılarıyla karşılaştırarak bulabilirsin. Sadece bu yazar için değil diğerleri için de söylüyorum :blush:

3 Beğeni

Öneriniz için teşekkür ederim. Eksiklere bakıp ekleyeceğim.

1 Beğeni

Konuyu bir miktar düzenledim. Bu kalıp üzerinde ilerlersek hem daha sonra konuyu araştıran üyeler hem de güncellemek siteyen bizler daha kolay müdahale edebiliriz. (Düzenleme yaparken başlıkları bu sebeple koyuyorum ben, tabloların başlangıç ve bitiş noktaları için kullanıyoruz bir nebze.) Hem serilerin takibi hem de türlerina ayrılması açısından böyle.
Bu arada Short fiction = Shorty Story ile aynı yani Kısa Öykü Kısa Hikaye gibi görebilirsiniz.

Yazar hakkında bibliyografilerde normalde yazarın tüm biyografisi de bulunur, bunun sebebi yazarın eserlerinin temellerini nasıl attığını görmek ve aslında yazın sanatına nelerin etkilediğni takip etmek için önemlidir.
Özellikle forumda daha önce hiç konusu açılmamış bir yazarın konusunu açıyorsak biraz biyografik bilgi iyi gider. Türkçe bulamazsan bana mesaj atarsan ingilizceden de çevirerek konusuna ekleyebilirim.

2 Beğeni

Bibliyografilerde yazarın biyografisini eklemiyorum çünkü kitaplık konusunda biyografilerine yer veriyorum.

2 Beğeni

Yaptığınız düzenlemeler için teşekkür ederim.

2 Beğeni

@SJack konuyu tamamen siler misiniz?