Anket Teknesi

Yüzüklerin Efendisi: Iki kule kitabına başlamak ve aynı zamanda çapraz okuma yapmak istiyorum. Bununla birlikte hangi kitabı okumamı önerirsiniz? Diğer seçeneğini koyma sebebim belki çapraz okuma için daha uygun bir kitap vardır. :slight_smile: Anket iki gün sonra kapanacak.

  • Güneşi uyandıralım
  • Sol ayağım
  • Oz büyücüsü
  • Çavdar tarlasında çocuklar
  • Bülbülü öldürmek
  • Küçük kadınlar
  • Mucize
  • Pal sokağı çocukları
  • Diğer

0 oylayanlar

Ben, Yüzük Kardeşliği’nin sonuna geldim sayılır. Onun yanında Şeffaf ve Akdeniz kitaplarını okuyorum.

1 Beğeni

Diğeri işaretledim ama başka kitap önermek için değil; canın hangisini istiyorsa, hangisini merak ediyorsan onu oku demek için. :slight_smile: Çaprazda bir kitap okumada amacımız, her iki kitaptan da sıkılmadan ve yorulmadan okuma yapmak, okumayı canlı tutmak. Onun için içinden geleni seçip okumak en doğrusu. Bir de illa iki kitabı aynı anda okuyacağım diye çabalamamak lazım, eğer iki kule çok iyi gidiyorsa, onu bitirir diğer kitaba geçersin; eğer diğer kitap çok iyi gidiyorsa, önce onu bitirirsin. :slight_smile: Kitap okuma şevkini canlı tutmanın en iyi yolu, asla kendimizi zormalamaktır. Yoksa bir bakmışsın, artık okumak istemiyorsun. Bazısı günde iki kitap bitirir ve bana mısın demez, bazısı da ayda anca iki kitap bitirebilir ve yine de keyif almıştır. Yani canımızın istediği gibi okuma yapmak, kalıplarla kendimizi boğmamak en doğrusu. Ortak payda keyif almak kısaca. Keyifli okumalar. :slight_smile:

13 Beğeni

Sayın hocam teşhisi koymuş ve reçeteyi de yazmış. Keşke hayatta karşılaştığımız her problemi böyle şıp diye çözebilsek. :slight_smile:

4 Beğeni

Çapraz okuma yaparken ikinci kitap olarak şiir veya tiyatro gibi farklı türlerde kitap okumanı tavsiye ederim. Aynı anda iki roman okumak yerine böyle okuyunca daha iyi oluyor.

Ben genelde felsefe kitabı okurken yanına bir roman patlatıyorum veya ağır bir klasik roman okurken şiir, tiyatro ya da öykü okuyorum.

1 Beğeni

Eyy Kayıp Rıhtım’ın bilimkurgu sever sakinleri! Baş denetmen @Agape tarafından bazı fantastik eserleri okumadığım için kurbağaya dönüştürüldüm. Bu nedenle tekrar Asimov’a dönüşmem için bir imza kampanyası düzenliyorum. Lütfen yardım edin. :frowning:

  • Tekrar Asimov Olsun
  • Kurbağa Olarak Hayatına Devam Etsin

0 oylayanlar

4 Beğeni

Hayırlı olsun. :frog: Bence yakışmış. Kalsın böyle :grimacing:

4 Beğeni

Bence çok yakışmış Ahmet.:joy::joy::joy::joy:

4 Beğeni

@Agape’nin kazanına bir kez düşmüşsen kurtuluşun yok. Ben tanıyorsam bu oylamaya tekrar Asimov olsun diyenleri de kurbağa yapar :grimacing:

6 Beğeni

@SJack Belgariad ve Diskdünya okuyorum demedin mi Ahmet :slight_smile:

1 Beğeni

Birer kitap yeterli değilmiş. Hepsini okumam gerekiyormuş.

2 Beğeni

O zaman sonuna kadar hak ettin, ben de kurbağa kalmana oy verdim :joy:

4 Beğeni

Dost bildiklerimiz Kurbağacıdan yana çıktı. :sob:

5 Beğeni

Yakışıklı ve karizmatik olmuşsunuz. Böyle kalsın :joy:

Onu emojimizin arkasına nokta koyarak düzeltmeden önce düşünecektin :smiling_imp: :smile:

7 Beğeni

Vrak vrak koromuza yeni üyeler katılmış. En güzel sinekleri öğrenmek için muhtarımız @Ufuk 'dan bilgi alabilirsin.

7 Beğeni

Hangisini okumadın acaba? Ya Belgariad ya da Disk Dünya’dır diye tahmin ediyorum.:thinking: Ama biz @SJack’i bilim kurgucu olarak biliyoruz bu yüzden eski haline dönmesi yönünde oy kullandım. Bilim kurgu kazanacak.:muscle: Kurtlar vadisi @Agape gelmeden ben sıvışayım buradan. :slight_smile:

2 Beğeni

Neleri okumamışım ki. Say say bitiremediler. Tüm ümidim Bilimkurgucularda.

@MelihAntepli İşin bu noktalara varacağını hesap edemedim. :joy:

@alper Bir iki gün idare edeceğiz artık. Olmazsa son kozumu oynayacağım.

5 Beğeni

@Agape birileri isyan hazırlığında…

4 Beğeni

İnsanın ufkunu açan bilim kurgu eserler yerine büyücülü ejderhalı fantastik kitaplar okumamanın bedeli kurbağaya dönüşmekse hepimiz kurbağayız.

3 Beğeni

Anket iyi olmuş. Öbür türlüsü benim yaşımda bir cadı için zor, biliyorsunuz. Şimdi herkes tarafını belli etmişken hızlıca kurbağalama yaparım. Diğer türlü küreye bak, kurbağalara not aldır filan yoruyordu. :buyucu: Teşekkürler @SJack

11 Beğeni