Huzursuzluğun Kitabı’nı Can Yayınları’ndan (Çevirmen: Saadet Özen) mı okuyayım, yoksa Ayrıntı Yayınları’ndan (Çevirmen: Orhan Tuncay) mı?
- Can
- Ayrıntı
Huzursuzluğun Kitabı’nı Can Yayınları’ndan (Çevirmen: Saadet Özen) mı okuyayım, yoksa Ayrıntı Yayınları’ndan (Çevirmen: Orhan Tuncay) mı?
Kitap ve çevirisi hakkında bilgim yok, Orhan Tuncay çevirisini de hiç okumadım. Bu tarz seçim durumlarında bildiğim, tanıdığım, güvenilir bulduğum çevirmenleri tercih ettiğim için kitabı okuyacak olsaydım Saadet Hanım’ın çevirisini tercih ederdim.
En beğendiğiniz renk hangisi?
Edit: Oy verilince sıra değişmiş haliyle. Kırmızı ve beyaz belli gerçi. Üçüncü sırada sunburst var, sonuncu da cherry.
1 sunburst (açık ara farkla) 2 beyaz 3 chery 4 kırmızı
Görselleri görmeden renk seçiyoruz sanıp cherry dedim ya. Ben tortoise shell pickguardları seviyorum, beyazla da yakıştırıyorum o yüzden oraya sayılsın oyum. ![]()
Custom pickguard yapan biri olarak seni de ankete bekliyoruz. Hatta belki kendi yaptıklarından bir anket de sen açarsın, ne dersin?
@Leingrad
Not: Benim favorim ankette sonuncu.
Her zaman kaybedenin yanındayız hehe. ![]()
@taurenim Oyun değişmiyor mu?
Seçeneklerde relic aradım. ![]()
Alınca bize konser verirsin artık ![]()
Görsellerdeki gibi Sunburst ve Maple fingerboard’u tek geçerim ben. Asalet akıyor ![]()
Beyaz olacaksa Blonde olsun Dişbudak ağacı gözüksün.
Onun kıymeti bilinmez burada, eski bu diye oy vermez kimse. ![]()
5 yıl sonra neden olmasın? Hayal etmeye devam. ![]()
Ben o yanar döner kırmızı pickguard’ı çok beğeniyorum. O da en çok beyazla gidiyor. Ama onların da sap hep koyu. Gül ağacı mı acaba?
Aslında bir sürü başka renk var da ben genel olarak bunları seviyorum. Ayrıca, bunun bir de Tele versiyonunu yapmak lazım. Çok eğlenceliymiş. ![]()
Alıyosan çalacan. 3 yılı 5 yılı yok ![]()
Ortalama ve üstü kalitede bir gitar ise sap akçaağaç klavye gül ağacıdır çok yüksek ihtimalle. Rosewood klavyeler Les Paul’lere daha çok yakışıyor bence ![]()
Telecaster demiş ki, hani bana hani bana? ![]()
Tele’nin renkler pek etkileyici olmasa da hadi ona da yapalım bir anket.
1.
2.Siyah dedim ama bütün gitar modelleri arasında en beğendiğim renk/kasa Arctic White Tele olduğu için görselini bırakmak istedim.
(Daha yaygın full beyaz model Polar White’ten bir tık farklı.)
Gitar renklerini bitirdiğimize göre gitar gövdelerine geçebiliriz.
Adaylarımız ve görselleri şöyle:
1.
2.3.4.5.6.
7.8.9.10.Kitap okurken sayfa takibini nasıl yapıyorsunuz?
Kitabın içinde ayraç varsa onu kullanıyorum, eğer yoksa herhangi bir ayraç kullanıyorum. Diyelim ki öyle bir ayracım da yok peçete falan koyarım. Sayfa kıvırmak mı sakın ya
Cümlenin altını falan da çizmeyin. Alıntı falan için siteler var, en olmadı bir defterle çözülür.
Sayfa köşelerini kıvırmak bence kitaba yaşanmışlık katıyor. Bitirdikten sonra kitabın yanından tüm durak noktaları görülebiliyor, kitabın ne sıklıkta bırakıldığı ne kadar sürekli okunduğu belli oluyor.
Sayfa köşelerini kıvırmak kitaba zarar vermiyor, yine de sahibi olmadığım kitaba kendi yaşanmışlığımı katmıyorum.
Ben de kitabın ayracı varsa onu kullanıyorum eğer yoksa eşimin kartviziti var hep onu kullanıyorum. Çok güzel ayraçlarım var ama kullanmaya kıyamıyorum.
O yaşanmışlık olayı hiç benlik değil sanırım. Ben hiç köşe kıvıramam, altını, üstünü asla çizemem. Çok nadir yapışkan renkli küçük not kağıtları yapıştırırım. Bir kere ayraçsız kaldığım için sayfa sayısını ezberlemiştim.