Türkçe eserler için bir şey diyemiyorum ama bazı Türkçe’ye çevrilmemiş kitapları orijinal adından çevirip verdiği olabiliyor böyle olunca da bulması epey zorlaşıyor İngilizce sormak daha mantıklı gibi. Bu eve dönüş kitabını ben goodreads’te bulduğumu hatırlıyorum mesela ama kitabın adı direkt eve dönüş değildi sadece eve dönüş geçiyordu kapakta bir yerlerde. İsim yönünden bu iki durum dezavantaj yaratıyor bence de ama biraz araştırmayla bir şekilde ulaşılabiliyor. İleride ona da gerek kalmadan direkt bulabilen versiyonu gelir umarım.
Merhabalar ismini hatırlayamadığım bir kitap vardı ünlü bir yazarımız yazmıştı. Lüks bi evde yaşayan karı kocanın yanına, eşinin arkadası aldatıyor. Çift çok iyi bi ev ve araba alıyor. Erkek karakter paraya cok önem veren birisi. Eşine değil parasına değer veriyor. Eşine kötü davranmıyordu ama ilgisi de yok. Arkadası da bizimle tatile mi geliyor yoksa bizimle mi yasamaya baslıyor hatırlamıyorum. Eşi arkadaşı ile aldatıyordu. Bulursanız çok sevinirim
YARDIMA İHTİYACIM VAR DELİRİCWM YOKSA
Kitap Türk bir yazarın ve adı çilekle ilgili gibiydi ama hatırlamıyorum olmayabilir de
Baş karakteri bir Kadın kadın bi kazadan dolayı hastanedeydi ve onun küçüklüğünden itibaren hayatını anlatıyordu aynı zamanda kadın ünlü bir oyuncuydu ama hayatını anlatırken bahsettiği bir üvey kardeşi vardı hatta bu kazada bile onun parmağı olduğunu hayatı boyunca onu kıskandığını ve sürekli sevgililerini çalmaya çalıştığını falan söylüyordu bu üvey kardeşini ailesi akrabalarından evlat edinmişti ama hikayenin sonunda büyük bir ters köşe vardı aslında baştan beri hikayede hastanede yatan kişi o üvey kardeşiydi kadın bipolardı ve o bahsettiği kardeşini o kadar kıskanmıştı ve kendini o kadar eksik hissetmişti ki artık kendini o zannediyordu kitap boyunca ne zaman aynaya bakmak istese doktorlar izin vermiyordu falan filan bi de Kitapda kadının bir oğlu vardı onla konuşmak istiyordu ve bu Kadın (yani kendini kardeşi zanneden Kadın)kardeşinin kocasıyla bir ilişkisi vardır sırf onu sevmediği için aynı zamanda bu kadın kardeşinin özel hayatını küçüklüğünden beri tuttuğu ses kayıtlarını dinleyerek bilgi sağlamıştı hatta galiba emin değilim ama bu ses kayıt cihazına çilek adını koymuştu günlük gibi olan şeyleri anlatıyordu
İyi günler. Belki 20 yıl önce okumuş olduğum bir çocuk kitabını arıyorum. Kitap hatırladığım kadarıyla maddi sıkıntılar çeken ve denizcilikle uğraşan çocuklarla ilgiliydi. Kitabın sonunda bir gemi enkazının direğinin içerisinde altın olduğuna dair söylentiler duyup daha sonradan o direğin içerisinde gerçekten de altın buluyorlardı ve hayatları kurtuluyordu. Ara ara aklıma takılıyor arıyorum tarıyorum ama hiç bulamadım.
Meraba. Ben yaklaşık 7 yıl önce bir kitap okumuştum. Adını yazarını hiçbir şekilde hatırlamıyorum. Konusu bir kız ve erkek vardı birbirlerine aşık oluyorlardı ama birbirlerine yaklaştıkça felaketler meydana geliyordu mesela gök gürültüsü sel sonra yer sarsıntısı gibi. En son sarıldıklarında birbirlerine dokunduklarında büyük şeyler oluyordu ve birbirlerine yaklaşmaları yasaklanıyordu hatta uzak dursunlar diye beraber kaldıkları bir otel odasına polisler geliyordu kızla erkeği ayırmaya çalışıyorlardı. Bilen birisi çıkar umuduyla yazıyorum…
Hancock filminin konusuna benziyor kitabın konusu.
merhaba,
aradığım kitap ilkokul zamanlarımda okumuş olduğum bir çocuk kitabı. kitap karışık bir sürü hikayelerden oluşan çocuk kitapları olur ya o tür bi kitaptı. çizimli bir kitaptı pek de kalın olmayan az hikayeden oluşan bir kitaptı. içerisindeki sadece 2 hikayeyi anımsayabiliyorum. birinde kalem ve silgi geçiyordu. silgi sürekli kalemin yazdıklarını siliyordu vs. diğer hikayede de pijamalı zebra ismi geçiyordu siyah beyaz çizgili pijama giyen yavru bir zebra vardı. kitap uçuk kaçık bir kitaptı özellikle o yaştaki çocuklara göre. Aranızda bilen çıkar mı bilmiyorum ama arayıp arayıp bulamıyorum…
Maalesef o kitap değil. ChatGPT’ye ben de sordum fakat kitap isimlerini uyduruyor. Yine de teşekkür ederim, umarım bir gün bu kitabı bulabilirim. :')
3 sene önce falan okumuştum kitap hakkında hatırladığım belli başlı şeyler var. Kitapta ejderhalar vardı, 2 güneş vardı gezegende , su kısıtlıydı, kitabın ana karakteri kralın çocuğuydu sanırım kızdı orayı tam hatırlamıyorum , bir şey oluyorsu kız yolculuğa çıkıyordu falan nolur hatırlayan varsa yazsın
Kitabın konusunu pek hatırlamıyorum ama tarihi bir yerin altında yaşıyan bir karakter vardı birileri bunun peşine düşmüşdü galiba tam hatırlayamıyorum ama yardımıcı olurasın bulup birdaha okumak istiyorum.
Çocuk kitabı mıydı? Ejderha Efendileri 2 Güneş Ejderhası Kepri olabilir aradığınız kitap.
Merhabalar küçükken okuduğum, 2003 doğumluyum. Bir çizgi romandı sayfa renklerli siyah beyaz yeşil olarak hatırlıyorum. Bir adam bir kadın bir minibüs bir de doktor vardı. Bir de kavanozun içinde kafası olan bir adam ve canlıydı. +18 bir çizgi romandı aksiyonluydu minibüsle geziyorlardı labaratuvar vardı.
Merhaba, çocukken okuduğum bir romanı arıyorum kime sorduysam bilen olmadı. Kitabın başında bir çocuğu anlatıyor, üvey baba yanında kalan bu çocuğun maddi durumları kötü ve üvey babası çocuğa kötü davranmakta. Yaşadıkları yere bir sirk geliyor ve üvey baba çocuğu sirk sahibine satıyor. Sirk sahibi ile yolculuğa çıkan cocuk yolda bir kar fırtınasına yakalanıyor ve sirk sahibi ölüyor sirk sahibinin maymunu ile çocuk yanlız başına kalıyor. Roman karakterleri yabancı diye hatırlıyorum muhtemelen kitap bir Rus eseri. Hatırladıklarım bu kadar umarım bilen biri çıkar
Merhaba. ChatGPT’ye sordum ve şöyle bir cevap aldım:
Bahsettiğiniz roman, Fransız yazar Hector Malot’nun “Sans Famille” (Türkçeye “Kimsesiz Çocuk” olarak çevrilmiştir) adlı eserine oldukça benziyor. Kitapta Remi adında bir çocuğun hikayesi anlatılır. Remi, üvey babası tarafından sirk sahibi Vitalis’e satılır. Vitalis ve Remi birlikte yollara düşerler, çeşitli maceralar yaşarlar. Bir noktada bir kar fırtınasına yakalanırlar ve Vitalis ölür. Remi, sirk hayvanlarıyla yalnız kalır ve maceralarına devam eder.
Romanın ana karakterleri Fransız olsa da, benzer bir hikaye yapısına sahip olan bir Rus eseri mevcut değil. Yine de sizin hatırladığınız bazı detayların karışmış olabileceğini göz önünde bulundurarak “Kimsesiz Çocuk” romanını kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Kitabın adı sen benim diğer yarımsın
Merhaba ben ismini hatırlamadığım fakat konusunu hatırladığım bir kitabı bulmak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Annesi öldükten sonra annesinden miras kalan bir ev olduğunu öğrenen çocuğun baba ve kuzeniyle tatil için o eve taşındıktan sonra annesinin yıllardır sakladığı sırları çözmesi konulu kitap arıyorum.
Ayrıca kitapta gittikleri ev bir kasabada fakat içinde değil kasabadan biraz uzak bir yerde.Bu çocuk havanın kasvetli olduğunu fark ediyor ve silüetler görmeye başlıyor.Sonra kuzeniyle annnesinin yıllardır sakladığı sırrı buluyor.
Annesinin sırrı ise bu eve ailesiyle taşındığında bir gün gizlice evden uzaklaşıp bir nehrin oraya gidiyor.O fark etmeden küçük kardeşide onu takipediyor ve nehire düşüpölüyor.Annesi ise yıllarca bu sırrı saklıyor.
Ben de sansimi denemek isterim sanirim bu kitabi 2017 yili veya oncesi okudum . Kitap cok garip konular iceriyordu . Daha cok icinde cinler ve turleri vardi . Ana karakter bir savas icin hazirlaniyordu ve cinlerin kabilelerini falan taniyordu. Mesela bir ara bir torba dolusu kemikle bir yere gidip bir cin cagiriyordu tasviri de şöyleydi uzun parmaklı uzun boylu soluk mavi tenli . Baska bir kabileden bir cinle görüşüyordu onun da kanatlari vardi sanirim kabileden kabileye degisiyordu . En son bir sahne hatirliyorum onda da bu kafir cinlerle yapilacak savas icin kursunlara dua okuduklari bir yer goruyordu bu adam. Konu bu kadar alakasiz olmasaydi her turlu bulurdum ama bu kitap hem fantastik hem turkce hem de korku kitabi ustelik konu o kadar beklenmedik ki asla bulamadim . Kitabi nerden aldim da okudum bende bilmiyorum baya sene gecti . Keske surda biri gorup de tanisa diyecegim ama belliki cok unlu bir kitap da degil cunku asla bulamadim . Neyse cok tuhaf bir kitapti geceleri aklima girip cikmiyor umarim biri gorup hangi kitap oldugunu soyler .
Merhaba,
Kitabı bilen biri olması düşük ihtimal ama yine de şansımı denemek istiyorum
Evden çıkma korkusu olan bir kadınla ilgiliydi.
Kimse girmesin diye giriş kapısına tuğla örüyordu
Kağıdı kalemin kalmadığı için duvarlara yazıyordu yanılmıyorsam savaş da çıkmıştı ve Libya gibi bir yerde geçiyordu
Unutmanın Genel Teorisi.