Arayıp da Adını Hatırlayamadığınız Kitaplar

Merhabalar,
Lise zamanı okuduğum bir kitabın adını hatırlamıyorum. Kitap kapağı ile başlayayım. Kırmızı kapaklı bir kitaptı. Roman rusyada geçiyor. Baş karakter üstün zekalı bir genç. Ancak zekası sayesinde genç yaşında ciddi kazançları var. Bu sayede zengin bir hayat yaşıyor. Bir kıza aşık oluyor. Kızda bu çocuğa aşık oluyor. Sonra bu çocuk bir kadın satıcısının elinden hayat kadınını kurtarıyor. Hatta o adamı dövüyor. Sonra bir sahnede hatırladığım kadarıyla adam çıplaklık üzerine konuşuyor ve karşısındaki hayat kadınıydı diye hatırlıyorum. İnsan tamamen çıplak kalamadığı bir insana karşı tamamen dürüst olamaz diyor. Kitabın türünü rus felsefi romanı olarak hatırlıyorum. Yani emin olmayarak başkarakterin adını Misha sevdiği kızın adını Sera olarak hatırlıyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Merhaba fantastik oldugunu düşünügum kitap arıyorum kitapta egitim gibi birsey goruyorlar bir hayvanla ormanda eslesmesi icin kiz ormanin ruhuyla eşleşiyordu kitabi bilen varmi

Lisede iken okuduğum bir kitap vardı ismini hatırlamıyorum karakterleride sadece konusu biraz aklımda bitirememiştim bile konusu şöyleydi sanırım orta çağ romanı gibi bişeydi başrol kız malikanede kalıyordu bı adamla nişanlıydi adam dük mü ne bilmiyorum balta kullanan bi adamda vardı çok aranan bir suçluydu kızın malikanesine geliyordu kızı alıp kaçırıyordi malikanedeki herkesi öldürdü sanırım pek hatırlamıyorum adama baltalı bişi diyorlardı lütfen bana bulun bu kitabı :smiling_face_with_tear::sweat_smile::sweat::pleading_face:

Merhabalar. Ortaokulda bir kitap ödünç alıp okumuştum ama şuan o kitabın ne adını ne yazarını hiçbir şekilde hatırlayamıyorum. Ama artık deliricem. Lütfen kitabı bilen varsa yardımcı olsun.

Türk bir yazardı, bir roman serisiydi. Ben sadece ilk kitabı okudum ve bayağı kalındı. Kitap zengin bir karaktere ve arkadaşlarına tanıştırılmamızla başlıyordu. Karakter depresyondaydı ve parti gibi bir şeyde konuşma yaparken silah çıkarıp herkesin önünde intihar ediyordu. Sonra kendini başka bir alemde buluyordu. Karakterimiz aslında bu alemden dünyaya iyilik yaymak için gönderilmiş ama başarısız olmuş ve bu yüzden cezalandırılmasına karar getiriyor. Cezadan nasıl vaz geçiliyor emin değilim ama kitap bize bir kaç farklı kişi daha tanıtıyorlar testlerden geçiriliyorlar beraber, ne için hatırlamıyorum. Bir sahnede yetişkin gibi konuşup davranan küçük çocuklar vardı ve bunlardan biri, bir karakter testin veridği ağır duygusal çökümtüden ağlarken onu teselli ediyordu.

Kitap hakkında başka pek birşey hatırlamıyorum maalesef.

Merhabalar, benim hatırlayamadığım kitap şöyle:

Bir kadın akşamları askerler (veya beyler, ağalar, ileri gelenler) ile evde toplanıp içkili eğlenceler, danslar, s*ks partileri yapıyor. Kadının bir de kızı var. Adamlar bu kızı da beğeniyor onun da gelmesini istiyorlar bu eğlencelere fakat kız istemiyor. Hatta bu durumdan iğreniyor. Annesi ona giyin süslen, seni de istiyorlar falan diyor. İçlerinden bir adam bu kızı çok istiyor ve adam kendi kız kardeşine hoşlandığı kızı da alıp bağ evine götürmesini söylüyor. Sonra kızın sevdiği adam durumu öğreniyor yada tahmin ediyor. gelip onu ordan götürmek istiyor. Hatta sonraları kız da aynı annesi gibi oluyor. İçkiler, eğlenceler vs. Sonra bir gün sevdiği adam da o ortamda bulunuyor diye hatırlıyorum

Stefan Zweig’in böyle bir öyküsü var sanki. Adını hatırlamıyorum ama belki bu ipucuyla bilen çıkar.

Anlattığınız kitap Kuyucaklı Yusuf / Sabahattin Ali gibi duruyor.

1 Beğeni

Merhabalar, kaç zamandır arayıp da bulamadığım bir kitap var yazarını da bilmiyorım. Kitabı roman diye almıştım dışından öyle gözüküyordu ama öyle değilmiş. Bir psikolog(psikiyatr) vardı ve ona gelen hastaları konu alıyordu. Kurgusaldı ama öğretici yanı daha fazlaydı. Hastaların adı mavi mor kırmızı gibi renklerdi. Kimisi annesiyle yaşadığı sorunları buluyordu kimisinde kaygı bozukluğu vardı. Kitapla ilgili hatırladıklarım bu kadar lütfen yardım edin iki yıldır aklıma düşüp duruyor :cry:

1 Beğeni

Irvın D. Yalom’un kitaplarına göz attınız mı? Onun bu tarz kitapları vardı.

Baktım fakat hiçbiri tanıdık gelmedi:') teşekkür ederim önerin için

1 Beğeni

Rica ederim.

ChatGPT’ye göre, aradığınız kitap Gülseren Budayıcıoğlu’nun yazdığı Madalyonun İçi.

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri olabilir mi?

Bende 1996-1998 yıllarında üniversitedeyken yabancı bir yazarın türkçe çevirisini okuduğum (kitap adını ve yazarını hatırlamadığım bir kitabı arıyorum. Roman, uzak gelecekte ancak çok az insanın bildiği bilgiye sahip kahramanımız: dna analizi ile suç işleme potansiyeli olan kişilerin listesine sahip ve bu kişileri teker teker enselerine 6 kurşun sıkarak öldürüyor. Yine aynı kitapta kahramanımız evinde sanal gerçeklik gözlüğü ile safariye ve yarışlara katılabiliyordu. Buraya yazmadan önce chatgpt ye de sordum: minorty report yada neuromancer değil. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler…

Neal Stephenson’ın Snow Crash kitabı olarabilir mi? Dilimize Parazit olarak çevrilmiş galiba.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum. Ancak bu kitap ta araştırmalarım esnasında önerilen kitaplardandı ve bu da değilmiş malesef…hatta pdf ini de uzun uzun inceledim ama nafile…

Belki şu listede bulabilirsiniz aradığınız kitabı; Reading List: 50 Scifi Books Featuring AR and VR Technology

Yerdeniz büyücüsü olabilir mi

Kitap, gelecekte bir buhar (yakıcı ve eriten) yüzünden yetişkinlerin öldüğü sadece 18 yaşından küçük çocukların yaşadığı bir dünyayı anlatıyor. Çocuklar yemek yerine gıda tableti alarak tok kalıyorlardı. 14 yıl önce okumuştum. Çocuk veya genç kitabıydı. İsmini bir türlü hatırlamıyorum.

Çocuk kitabı olarak geçiyordu, Çocuk elindeki kitabı açıp o zamanın dünyasına gidiyordu. Türk yapımı bir kitaptı ve Atatürk dahil diğer bilindik adamların yanlarına gidiyordu. Hatırladığım tek kısım çocuğun elindeki kitabı açıp bir gemide belirmesiyle başlıyordu, sanki Yavuz Sultan Selim ile olan bölümdü ama gerçekten hatırlayamıyorum…