Arayıp da Adını Hatırlayamadığınız Kitaplar

Mustafa Ulusoy - Aynalar Koridorunda Aşk

1 Beğeni

Çocukken içerisinde Kaf Dağı geçen ,prenses vardı ve ince bir kitapti masal kitabı okumuştum buzdağı falan vardı içerisinde görseller de vardi

1 Beğeni

Bundan belki 13-14 sene önce bir kitap okumuştum kitaba dair sonu haricinde hiçbir şey hatırlamıyorum. Philip K. Dick kitabıydı Altıkırkbeş yayınevinden çıkmıştı. Kitabın sonunda filler uçup kum taneleri konuşuyordu. Bu kitabı epeydir arıyorum aranızda bilen birileri çıkar mı?

1 Beğeni

PKD’nin çoğu kitabını okudum ama bu detayı hatırlayamıyorum. Belki kurgu dışı bir kitabıdır.

1 Beğeni

Şu kitap olabilir mi? Ben okumadım ama geçende bir arkadaşla muhabbetimde aklımda kalmıştı, şizofrenik bir karakteri vardı onun görülerinden biri olabilir belki.

1 Beğeni

Dün buraya yazdıktan sonra biraz araştırdım ve kitabı buldum.
Kitap Palmer Eldritch’in 3 Stigmatası imiş. Valis üçlemiesinin devam kitabı niteliğindeymiş. Teşekkürler. @Vordue @SJack

3 Beğeni

Dediğiniz kitap büyük ihtimalle bu. Yalnız 18 değil 12 yaş ve altındaki çocuklar etkilenmiyordu.
Dünya Çocukların Olsa - Gülten Dayıoğlu

2 Beğeni

2000’lerde popüler bir gerilim/gençlik kitabı vardı. Ian isminde bir adam birkaç genci kaçırıyordu. Kaçırılanlar lise çağındalardı. Aralarından hatırladığım isimler Bella ve Dominic. Bu gençler adamın elinden kaçmaya çalışıyordu. Sanki ada gibi bir yerde tutuluyorlardı ya da kitabın adında ada geçiyordu. Bu çocuklar zeki oldukları için bir şekilde ailelerine ve polise haber gönderip kurtuluyorlardı. Yıllardır defalarca arattım ama yok, bulamadım. Ortaokuldayken okumuş ve arkadaşıma ödünç vermiştim. Kitabı geri alamadığımı söylememe gerek yok sanırım :sweat_smile:

1 Beğeni

Merhaba yıllar önce okuduğum bir kitap vardı ismini hatırlayamıyorum, başka bir bedende uyanan bir adamın yaşadığı gerilimi anlatan , David levithan’ın her gün serisi değil

1 Beğeni

Merhaba, benimde 2018 de okuduğum bir kitap var ama ismini ve yazarını hatırlayamıyorum. Konusu hatırladığım kadarıyla üniversitesi de birbirini seven iki kişiyle ilgiliydi, kız tesettürlü olduğu için adamın annesi karşı çikiyor. Yıllar sonra şirkete patronuyl ihale için gidince adamla karşılaşıyor, kız herkes onu nişanlı şansın diye vefat eden babasının annesine verdiği yüzüğü takıyor, ve adam patronunu onun nişanlısı sanıyor. Hatırlayan veya bilen okuyan varsa yardımcı olabilir mi lütfen

1 Beğeni

Benimde adını hatırlamadığım yarım bıraktığım bir kitap var. Yeşil kapaklı bir kitaptı yanılmıyorsan görseli yoktu kapakta böyle 300 civatı sayfalı bir macera kitabıydı 2022 de birazını okumuştum ve aklıma geldi kitapta ejderha ve bir tane kız vardı kız sanırım prensesti ve ejderhaların yuvasınamı ne kaçıyordu her ejdethanın mağraları felan vardı ama net olarak hatırlamıyorum nedenini prenses olmayadabilir net bi şey hatırlıyorum oda kitabın ortalarında felan bi sepeten dolayı kız yaşam suyu gii bişey vardı herşeyi iyileştiren onu arıyordu o suda böyle zor bulunan bir efsane gibi bişeydi mağralardan geçiyodu nefes alamıyodu bi ara ölcek gibi oluyordu ve sonunda buluyodu suyu bu suda böyle yanlış bir şekilde alırsan dokunursan taşa çeviriyor gibi bişey suyun yanındada taşlaşmış bir prens buluyodu sanırım bir krallıpın prensiydi onu bi şekilde kurtarıyodu ama hikaye bu ikisi arasında dönmüyo bide hatırladığım bişey daha var ejderha kıza mağrada bir sürü mücevherlerin olduğu bir oda veriyordu bide sanırım tam olarak hatırlamıyorum ama ejderha bazen alevini kontrol edemiyormuydu ne o yüzden kız ateşgeçirmez bir iksir gibi toz gibi birşey kullanıyordu cadı felan vardı chatgptye sordum ama bulamadım

1 Beğeni

Anlattığınız kadarıyla Damsel filmine benziyor. Kitabı da var ben okumadım ama film benziyor.

1 Beğeni

Aradığım kitap bu değil teşekkür ederim

1 Beğeni

Annce McCaffrey’in Dragonriders of Pern serisini anımsattı ama emin olamadım.Belki şu sayfalara bakmak arayışınızda yardımcı olur:

1 Beğeni

İsminde ejderha geçmiyor diye hatırlıyorum

1 Beğeni

Buldum Cimorene ve ejderhanın sırrıymış kitabın adı

2 Beğeni