Aynadaki Yolcular - Son

Öykünün ilk bölümü için, lütfen 'Aynadaki Yolcular’ı okuyunuz. Öykü Seçkisi'nde okumak için: Aynadaki Yolcular – Son – Aylık Öykü Seçkisi

image

Kan ve pas… Karanlığı yaran ve boğazına dolan sıvıların sızısı. İnce bir ses… Sarkaçlar dolusu tahta kuklanın tıkırtıları. Tik tak… Akrebin yelkovanın ardı sıra koşuşu. Ve hiçlik… Daha önce tanışmadığı bir boşluğun içinde savruluşu. Uyanmak… İlk kez uyanır ya da on ikisinde doğar gibi. Bir delik… Onu çeken, etrafında döndüren, karanlığında hapseden. Ve tanıdık bir… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Gaye :heart:

Öncelikle yeniden seni görmek çok güzel :slight_smile: İyi ki geldin ve umarım yine ara vermezsin :wink:

Kalemine ve emeğine sağlık. Sanki bir yerlerde bu öykünü Pinokyo ve Kara Delik teması için de hazırladığını okumuştum, yanılıyor muyum? Öykünün içinde kara delik motifine de rastladım :slight_smile:

Bence sen de bu platformda okuduğum bazı yazarlar gibi dilini ve anlatımını oturtmuşlardansın. Betimlemelerini beğeniyor ve şiirsel buluyorum. Bu öykünde de özellikle giriş kısmında bunu çok hissettim.

Aynadaki Yolcuları okurken gözümün önüne illüstrasyon ile desteklenmiş bir kitap geldi. Çok güzel olmaz mı? Çizimlerini de sen yaparsın. Bence öykün buna çok uygun.

Ammmaa hayal kırıklığına uğradım sonunu okuyunca :frowning: Gerçekten Toprağın bir Mesih gibi kurtarıcı rolünü üstlenmesine dua ederken, sen olması gereken bir gerçekçilikle acı içinde yok ettin onu, bu da okuyucunun yüzüne inen bir tokat oldu - bence.

Çok beğendiğim bir öykü oldu…

Yüreğine sağlık, hep yaz, hep okuyalım.

1 Beğeni

Muge😊
Cok güzel bir öneriyle gelmişsin, fikrin beni oldukça heyecanlandırdı. Belki bir gün mümkün olur😊
Pinokyo ve Kara Delik temaları konusunda haklısın, eş geçmek istemedim. Yazamadigim temalar içimde ukde kalıyor çünkü. Mizrak’in serüveni, onların yolundan da sebeplensin istedim.
Öykünün finali ile ilgili çok gidip geldim. Eğer bu bir kitap olsaydı, yeniden bir soru sorardim. ‘Toprak kahraman olsun mu olmasın mi’ diye🙈 ama Seçki için bu kadarı yeterli dedim. Kötü bir final oldu ama kahraman gömleğimizi çıkardığımızda hepimiz aynı savunmasizliktayiz. Hiçbir şeyi, hickimseyi putlastirmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Biraz o kısma gönderme yapmak istedim.
Mümkünse artık ara vermeyecegim ama tabi is yoğunluğu bazen tıkıyor önümü.
Değerli yorumun, kıymetli arkadaşlığın için teşekkürler.
Sevgilerimle❤

1 Beğeni

Merhaba Gaye Hanım.

Öykünüzü okuyup bitirdiğimde, biraz da üç aydır burada olmamın verdiği acemilikten dolayı, bu öykünün serinin ikinci öyküsü olduğunu fark edebildim. Sonra ilk öyküye dönüp okudum ve tekrar ikinciyi okudum.
Gün içinde ne zahmetlere giriştim. Bu da öykünüzün hakettiği değeri gösterir nitelikte kendimce :slight_smile:

Öykünün sonunda Toprak’ın yaptığı seçim bence en güzeliydi. Bu dünyayı yiyip bitirmişiz zaten, bırakalım bari insanın olmadığı paralelindekiler huzur bulsun.

Yazdıklarınızdan hayvansever olduğunuzu çıkarmak çok zor değil. Ben 16 gündür et yemiyorum. Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir meseleydi bu. Kendimi vejetaryen ya da vegan olarak etiketlemiyorum ama etsiz yaşayabilir miyim bi deneyeceğim. Çok severdim kendisini. Abartıldığı kadar da zor geçmiyor bu süreç. Neyse konudan sapmayayım ben :slight_smile:

Öykü serinizi keyifle okudum. Bir solukta okuduğumu söyleyemem fakat bu bir eleştiri değil, hayat koşuşturmamla ilgili bir durumdu :slight_smile: Kaleminize sağlık. Tekrar görüşmek dileğiyle.
Hoşçakalın.

1 Beğeni

Merhabalar @Arokan
Teşekkür ediyorum okuyup yorumlarınız için. Ama sizi epey yormusum😊 Bunun önüne geçmek için önceki öykünün özetini girişte yazsam belki daha iyi olacaktır. Size bir fayda sağlamaz ama sonraki arkadaslara kılavuz olur😊
Hayvanlara kıyamadigim için, Toprak’i feda ettim biraz. Ama bence de olmasi gereken buydu. İnsan ırkı dünyadan silindiginde, dünya o şahane dönemine donebilirmis; ama insanlı bir dünya için çok da ömür bicilmiyor. Biraz buna gönderme yapmak istedim.
Hayvanlar benim için başka bir boyuttalar. Çok kıymetliler. Ama sizin şu an basardiginiz şeyi ben deneyip başaramadım. En kısa zamanda yenden deneyeceğim. Şahane bir şey. Umarım hakkını verirsiniz.
Güzel ve yureklendirici sözleriniz için bolca teşekkür.
Görüşürüz sonraki Secki’lerimizde.
Hoşça kalin✌

1 Beğeni

Merhaba :slight_smile:

Girdik bir yola. Bakalım sürdürebilecek miyim? Destekleriniz için teşekkür ederim.
Ben de sizin hayvanlar konusundaki hassasiyetinizi kutluyorum. Dört kediye bakmak kolay değildir ama kedi-köpek gibi küçük ve şirin olmadığı için ineklerin haklarını da savunmayacak değilim. :smiley:
Her ne kadar babam köyde hayvancılık yapıyor olsa da o babam, ben benim. Hayatımız çelişkilerle dolu işte. ( Umarım babam foruma üye değildir ve okumuyordur :slight_smile: )

“Yazar Hakkında” kısmında bahsettiğiniz belgeselleri izleyeceğim. Bu aralar belgesellere sarmış durumdayım.

Toprak gibi dik duruşlu, koruyucu, merhametli bir insanlığa…

Görüşmek üzere…

1 Beğeni

Merhabalar,

Öyküyü modern bir fabla benzettim. Bir tarafta konuşan ve düşünen hayvanlar var. Diğer tarafta ise onlar gibi olmadığı için dışlanan bir insan. Ve öykünün sonunda bu insan, insanlıklarını kaybetmiş ve bir nevi hayvan gibi yaşayan türdeşleriyle birlikte yok oluyor. Yazık oldu Toprak’a. Açıkçası onu bilinmezliğe gönderen hayvanların acımasızlığı üzdü beni. Ne olurdu sanki onu elindeki mızrağa rağmen kabul etselerdi? Goril postu bile giymişti.

İtiraf etmek gerekirse öykünün hikayesi beni tam olarak yakalamadı. Ancak öykünün benim için takdir edilesi yanı teknik ayrıntıları. Kullanılan dili ve üslubu çok başarılı buldum. Elinize emeğinize sağlık.

Görüşmek üzere, bol selamlar…

1 Beğeni

@gayekcelik Gaye selam.

Kalemine sağlık. İşçilik yine muazzam, diyecek hiç bir şey yok. Ama ben bu metni tamamlayamıyorum. Bu hikâyenin birincisini de tamamlayamamıştım; ilgim kayboluyor, tutunamıyorum. Ne desem bilmiyorum bana hiçbir şekilde hitap etmiyor içerik. :sweat_smile: Ama cümleler kesinlikle bir yazarın cümleleri; tamlamalar, betimlemeler yerli yerinde, özenli. Mevzu tamamen benimle alâkalı yani. :sweat_smile: Okuyamadım ama yine de bir şeyler yazmadan geçmek istemedim. Çünkü hak ettiğini düşünüyorum. :+1: Görüşürüz.

1 Beğeni

Yolunuz ve yolculuğunuz daim olsun. Kendinize ebeveyn dışı bir yol seçtiğiniz için ayrıca tebrikler.
Güzel ve besleyici belgeseller. Kesinlikle tavsiye ederim.
Görüşmek uzere😊

1 Beğeni

Merhabalar @ebuka
Hem okuduğunuz hem de elestirdiginiz için teşekkür ederim. Beni besledi yazdıklarınız. Bu tür benim için deneyseldi. Önceki yazdıklarıma farklı bir tarza giriştim. Ana kalemim polisiye. Belki onlar yani eski öyküler daha çok hoşunuza gidebilir.
Görüşmek üzere sonraki Secki’erimizde😊

1 Beğeni

Kasvet merhabalar😊 Teşekkür ederim gercekten✌ Yorumun bana tebessüm ettirdi. Yorumlamadan geçmemen ayrı kıymetli, ama açık sozlulugun muazzam. Bundan sonraki öykümde dikkate alacağım elestirilerini😊
Henüz okuyamadim sizlerin öykülerini, ama bir aksilik olmazsa yarından itibaren geliyorum yorumlamaya.
Sevgilerimle😊

1 Beğeni

@gayekcelik Yanlış anlama, ben eleştiri mahiyetinde yazmadım tamamen benle alakalı bir durum. İçerik benim ilgimi çekmiyor yoksa ilgilenen biri için bence çok başarılı bir öyküdür. Zaten eleştirecek kadar okuyamadım. Ama edebi anlamdaki değerini gördüğüm için yorum yapmadan geçmek istemedim. :+1: Görüşürüz.

1 Beğeni

Selamlar;

Önceki öykülerinizi de okumaya çalışacağım. Çünkü polisiye ortak paydamız. Şu an bir polisiye roman üzerinde çalışıyorum zaten. İrtibatı koparmayalım bence. :grinning:

Görüşmek üzere, esen kalın…

1 Beğeni

Merhaba Gaye,

Öncelikle ben de diğer arkadaşlar gibi bir konunun hakkını teslim edeyim. Üslup, dilin kullanımı, benim sık kullandığım bir terime göre zanaat kesinlikle oturmuş ve amatör bir yazar adayı seviyesini aşmış.

İçeriğe gelince. Yani Jungle Book’tan eksiği yok. Üstelik paralel evrenler, insanlığın kaderi gibi çok daha komplike konulara da başarıyla eğiliyor.

Kara Delik temasında daha iyi olurmuş ama. Bana geçen ay bahsetmiştin gerçekten ciddi bir kara delik malzemesiymiş. Sonunda Toprak’ın kendini feda etmesi de çok yerindeydi ve herkesin yapabileceği bir şey değildi. İnsanlar da yok oldu. Ama tüm tema bu değil mi zaten?.. İngilizce deyimle “they had it coming…”

Yine de… Tüm artılarına, doğru mesajlarına, bilim kurgu ve fantastik hayal gücünün başarısına rağmen; ben toprağın o arabaya binmeden önceki kısmının gücünü tercih ediyorum. Beni yerime mıhlamıştı okurken. Ama üzülme onu da sen yazdın zaten :smile:

Umarım kitabını da en kısa zamanda raflarda görürüz.
Kalemine sağlık
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

selam Gaye

yeniden öykülerini okumaya başlamak çok güzel,
ben önceki öykünde çocuğun düğmeye basıp aksak hayatına geri dönmesi taraftarıydım
bu öykü bende insanların bencilliğinin daha fazlasının hayvanlarda olduğu izlenimi yarattı elinde ki mızrağından başka hiçbir tehdit oluşturmayan zavallı çocuğu istemediler dünyalarında o çocuk tek mızrakla bütün hayvanlığın sonunu getiremez çoğalamaz ve onlara zararı dokunamazdı keşke hayvanlar bu kadar bencil olmasa dedim :))
ve öykünün sonunda insanlığı o ayndan geçirip kurtarması için can attım ama o da olmadı
müthiş bir anlatımın var saniye saniyesine yaşadım her anını
sevgiyle kal

Benimde üç Yayınevine gönderdiğim bir polisiye kitap çalışmam var. Bakalım bakalim iyi dönüşler olsun umarım :blush: Sizinde yolunuz açık olsun. Kemik bir polisiye kitlesi var bu ülkenin, yeni kalemlere aç. Umarım onlar bizler oluruz. Buradayız beraberce. İrtibatimiz daim. Görüşmek uzere​:v:

1 Beğeni

Merhaba Murat😊 Cok güzel bir yorum. Çok motive etti beni. Teşekkür ederim.
Sevdiğin o kısım öykünün en gerçek yüzüydü. Bizler için bildiğimiz kıyıları yüzmek gibiydi. Benim içinde yeri ayrı😊 Ama yapmak istediğim şey farklıydı. Surrealist bir yaklaşımla, distopik ve utopik dünyalara değinmeyi amaçladım. Eğer ilk haliyle kalsaydı, o kısımlara deginemezdim.
Daha önce de söylediğim gibi yorumlaman çok iyi, cok nitelikli. Bazen yazarın farkindaligini bile arttırır nitelikte.
Bugün okumalara başlayabildim nihayet. Senin oyküne de misafir olmayı amaçlıyorum.
Yeniden Teşekkürler. Hem yorumun, hem gözlemlerin için.
Sevgiyle.

1 Beğeni

@efsenay :heart:
Canim teşekkür ederim. Senin eleştirilerin de çok kıymetli biliyorsun.
Hayvanlar bencil değil esasen, insanlardan ölesiye korkmuslar. Ve elinde mızrak olan bir insan, onlar için tüm insaligin silueti gibi. Ne yapacağını bilemedikleri bir Homo sapiens. Onu bilinmezlige yollamadilar üstelik. Seçim sundular. Hayat, seçimlerimizle çizilen yolların bütünü değil mi? Toprak o aynayi kendi seçti. Her insan gibi, hakkında hiçbir şey bilmediği yola gitmek onu da cezbetti.
Bunlarin disinda, yeniden teşekkürler arkadaşım. Yazmaya başladığım ilk günden beri desteğin yanımda, elin omzumda. Var ol❤

1 Beğeni

Merhaba;

Çok güzel bir öykü. Baştan biraz ağır başladıysa da sonradan akıcılığı aldı götürdü beni. Hüzün verdi ve bir acı gerçeği “en vahşi yaratık-insan” olduğumuzu unutmamam için uyardı. Ellerinize, yüreğinize sağlık. Polisiye dosyalarınız için de bol şans.

2 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum. Sizi yeniden buralarda görmek ne guzel❤