Babil.com Çok Bozdu

Eskiden beri Babil’den sipariş verirdim. Taksit imkanları vs. rakiplerinden daha avantajlıydı, hiç sorun da yaşamazdım. Lakin son zamanlarda saçmalamaya başladılar.

Son alışverişimde çizgi romanlarım hasarlı geldi. Yırtık ve köşeleri aşınmıştı. Kargo’da olabilecek gibi değildi. O koruma ambalajının içinde yırtılması mümkün değil. Daha basılalı 1 ay olmuş çizgi romanlar sanki yıllardır mağazada rafta beklemiş elden ele dolaşmış, depolarda sürünmüş, deforme olmuş gibi görünüyordu.

Telefon ettim ve iade etmek istediğimi söyledim. Kabul ettiler, gönderdim. 1 gün sonra yenilerini gönderdiler. Bir de ne göreyim… Gönderdiklerimden daha da hasarlıydı yeni gelenler. :man_facepalming:

En sonunda iade edip paramı aldım. Boşuna zaman kaybetmiş oldum.

Öyle sıkı paketliyorlar ki, koruma ambalajının içinde ezilip büzülüyor, köşeleri katlanıyor. Paketlerken daha özenli olmaları lazım. Ezbere iş yapmak yerine, paketledikleri ürünün boyutunu kalınlığını kağıt cinsini de göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

1 Beğeni

Çizgi roman alışverişlerinizi Edessa.com dan yapmanızı tavsiye ederim. Çizgi roman dükkanı olduğu için hem paketleme çok iyi, fiyatlar uygun, stoklu çalışıyorlar 1 günde veriliyor kargoya. Ayrıca poster ve güzel ayraçlar geliyor. Kargo limitide 50 lira.

2 Beğeni

Site açılmıyor yabancı bir siteye yönlendiriyor.
Ayrıca şunu anlamıyorum nasıl oluyor bilen varsa açıklayabilir mi? Gerekli şeyler yayıncılık’a ait bir manga gereklişeyler’in kendi sitesinde 15 tl olurken Babil’de nasıl 12 tl olabiliyor? Kendi sitesinde daha ucuz olması gerekmiyor mu?

Adresi hatalı vermiş arkadaş. Edessa kitabevi internet adresi https://www.edessakitabevi.com/
Ben de daha önce alışveriş yaptım, ürünler çiziksiz geldi.

Edessa’yı ben de kullanıyorum arada, tek dezavantajı taksit seçeneklerinin az olması. Bu aralar favorim ilknokta.com.

Kargo ücreti olayı dünyanın en saçma şeyi. Heryerde farklı fiyatlar var. 20 liralık kitap almak için 12 lira ödemek gerekiyor kargoya. Mecburen toplu alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz. Biraz daha düşük olmalı kargo ücretleri. Ya da limit aşağı çekilmeli.

Bildiğim kadarıyla herhangi bir kitabın satış fiyatında yayıncı ve satıcı payları var. Sanırım kitap siteleri kendi paylarından indirim yapıyor. O nedenle Gereklişeyler Babil’in indirim oranına çok karışmıyor olabilir. Bir de tabi bazı özel indirimlerde anlaşıp iyi bir indirim oranı veriyor olabilirler. Gereklişeyler’in internet sitesi de sonuçta fiziki bir dükkanın internet sitesi -yani bir anlamda direk yayıncıdan da almıyorsunuz- ve muhtemelen onlar da daha düşük bir oran yazmışlar.
Mesela JBC’nin de kendi dükkanı var, orada %20 indirim yapıyorlar. Tükenenler, zor bulunanlar, varyant kapaklar ise indirimsiz. Kendi internet siteleri Jedbang.com’da ise sanıyorum yüzde 30du indirim. kitapambari.com’da ise yüzde 38 oluyor genelde(bu arada kitapambarı’nı öneririm, nerdeyse bütün çizgiromanlarda %38-39 indirim oluyor)

1 Beğeni