Bacadaki Yılan

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bacadaki Yılan – Aylık Öykü Seçkisi

image

Anneanneme, Fatma Hunulu’ya Antik Çağların, antik çağ yaşarları tarafından antik çağ olduğunun bilinmediği bir devirde Babil’de bir adam vardı. Hırsıyla yaşayan bir hükümdardı, gerçek adının tüm Babil’e ve düşmanlara, dostlara söylenmesini sakıncalı bulduğundan kulları onu Babil’in Hükmeden Adamı olarak anarlardı. Böylece defederdi Ereşkigal’in savaşta da barışta da baştan çıkarmalarını. Hırsıyla mağrur bu hükümdar yakışıklıydı ve… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Elinize sağlık, gayet akıcı ve güzel bir öyküydü.
Betimlemelerinizi de çok beğendiğimi belirtmek isterim. Devamını dört gözle bekleyeceğim.

1 Beğeni

Öykünün içindeki mitolojik göndermeleri sevdim. Ereşkigal ve Enu’dan bahsediyorum. Site’de daha önce Cambridge Üniversitesi Asuroloji öğrencileri tarafından yapılan ‘‘Nippur’un Yoksul Adamı’’ adlı bir kısa filmin haberi yapılmıştı. Öykü içinde ‘‘Babil’e Hükmeden Adam’’ adıyla sürekli zikredilen hükümdar da bana o öyküyü hatırlattı. Zira o filmde Babil’de geçiyordu. Sanırım bu da bir göndermeydi ama sırf gönderme yapacağım diye boşa da kullanmamışsınız. İsimlerin büyüsüne değinilmesi de yerinde olmuş.

Öykünün beğenmediğim tarafı da sanki eksik gibi. Yani daha iyi olabilirmiş de siz uğraşmak yerine boş verip öylesine göndermişsiniz. Size yazarken acele etmemenizi öneririm. Üzerinde durarak ve birkaç kere baştan okuyup, geri dönerek yazıp öyle yollamak daha iyi olur.

Aksine eksik bulduğumu söylemeliyim. Sayıca az. Bazı bölümler betimlenmesi gerekirken betimlenilmeden es geçilmiş ne yazık ki. Betimlemelere özen göstermeniz sizin açınızdan ve öykünüz açısından daha güzel olacaktır.