Barış Müstecaplıoğlu Kitapları

Bar%C4%B1%C5%9F%20M%C3%BCstecapl%C4%B1o%C4%9Flu

BİYOGRAFİSİ

Barış Müstecaplıoğlu, 1977’de Kocaeli’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği okudu. Hikâye ve roman eleştirileri Varlık, Altyazı, Kitap-lık gibi dergilerde yayımlandı. 1995’te İffet Esen Öykü Ödülü’nü kazandı. 2002 - 2004 yılları arasında, Türkiye’nin ilk fantastik kurgu dizisi olan ve dört romandan oluşan Perg Efsaneleri’ni kaleme aldı. Bu seriden sonra, farklı türlerde Kardeş Kanı, Şakird ve Bir Hayaldi Gerçekten Güzel isimli üç roman yazdı. 2012’de Şamanlar Diyarı ile fantastik kurguya geri döndü. Üç kitaptan oluşan bu seriyle, geçmişten bugüne dünyanın her yerinde yaşanan düşmanlıkların anlamsızlığına büyülü bir ayna tuttu.

Son eseri Osmanlı Cadısı’nda , uçan arabalarla leventleri, robotlarla semazenleri sıra dışı bir kurguda ustalıkla buluşturdu. Hem Osmanlı döneminde hem de gelecekteki İstanbul’da geçen bu roman, edebiyatımızda bilim kurgu ve distopyanın en başarılı örnekleri arasında gösterildi.

Yazarın çeşitli eserleri bugüne kadar İngilizce, Lehçe, Romence, Bulgarca, Çince, Arapça, Sırpça, Almanca ve Hintçe dillerine çevrildi. Dünyanın pek çok ülkesinde edebiyat festivallerinde konuşmalar yaptı.

2012’de, Fantazya ve Bilim Kurgu Sanatları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı.

Kitapları bugün onlarca okulda öğrencilere hayal güçlerini geliştirmeleri için okutuluyor. Boğaziçi, Bilgi, Koç gibi üniversitelerde yaratıcılık üzerine seminerler veriyor.

Yazarlığın yanı sıra, 20 yıla yakın süredir uluslararası şirketlerde İnsan Kaynakları ve Eğitim alanında yöneticilik yapıyor. 2010 – 2016 yılları arasında, Güney Kore’den Güney Afrika’ya, Moğolistan’dan İrlanda’ya birçok ülkede, TAV Akademi Genel Müdürü ve eğitimci kimliğiyle seminerler ve eğitimler verdi. Arabistan’da düzenlediği değişim ve gelişim programlarıyla Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu’ndan ödül aldı.

Mühendis, yazar ve yönetici kimliklerini buluşturduğu “Yaratıcılık Kodu” seminerlerinde, yaptığımız işleri geliştirecek yaratıcı fikirler bulabilmek için zihinlerimizi nasıl kodlamamız gerektiğini anlatıyor.
Kaynak

ÇIKAN KİTAPLARI (Çıkış sırasına göre)

  1. Şakird
  2. Kardeş Kanı
  3. Bir Hayaldi Gerçekten Güzel
  4. Kar İzleri Örttü
  5. Şamanlar Diyarı (Şamanlar Diyarı 1.Kitap)
  6. Keşifler Zamanı (Şamanlar Diyarı 2.Kitap)
  7. Korkak ve Canavar (Perg Efsaneleri 1. Kitap)
  8. Merderan’ın Sırrı (Perg Efsaneleri 2. Kitap)
  9. Bataklık Ülke (Perg Efsaneleri 3. Kitap)
  10. Tanrıların Alfabesi (Perg Efsaneleri 4. Kitap)
  11. Özgürlük Uğruna (Şamanlar Diyarı 3.Kitap)
  12. Osmanlı Cadısı
  13. Hayallere Ulaşma Rehberi
  14. Gerçekler Kırıldı

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14

13 Beğeni

Osmanlı Cadısı ile ilgimi çeken bir yazar ve adı aklımda. Kitapevi ve sahaflarda soracağım. :slight_smile:

Yeni baskı bekleyenler;

3 Beğeni

Şamanlar Diyarı basılmışken 3.kitap Özgürlük Uğruna ve Perg Efsaneleri’nin tükenen kitapları da gelir mi acaba :eyes:

Yeni baskı

5 Beğeni

Güzel haber. Umarım Özgürlük Uğruna ve Bataklık Ülke de tez zamanda basılır.

Düzeltme;
Bandrol alınmış görünüyor :tipping_hand_woman:

3 Beğeni