Ben bu tip karakterlerin çokluğundan bahsediyorum aslında. Yayınlanmasın demiyorum. Bu tarz dizilerin çoğalması benim hoşuma gitmeyen. Diğer açıdan sadece çocuklar değil mevzu. Yanlış hatırlamıyorsam karakter Ankaralıydı. Ankaralıların bu tip öznel karakterler konusundaki tutumu bir başka oluyor. Koca koca adamlar bu tipleri örnek alıyor. Bana komik geliyor. Diğer açıdan içinde kötü karakter olan dizilerin, filmlerin bazıları bu tarz dizilerdeki karakterler kadar sempati yaratmıyor. Hababam Sınıfı gibi olanlarda bu mesaj gayet iyi veriliyor. Yani çocuklara kalana kadar ebeveynler bu karaktere bürünüyor zaten. Çocuk diziden almazsa babadan alıyor. Ben bizim ülkemizde yapılan dizilerin ve filmlerin özellikle polisiye ve komedi olanları doğru bulmuyorum. Bir sempati oluşturuluyor. Hoşuma gitmeyen bu.
Benim çocukluğumda en büyük küfür salaktı, aptaldı. Şu an etrafıma bakıyorum ve el kadar insanların ettiği küfürler beni hayrete düşürüyor. Hiç edilmesin demiyorum. Elbette edilir ama küfür etmek bir sempati oluşturur oldu. Aileler çocuklara, sağa, sola küfür edip duruyor. Bunların doğru olduğunu savunamayız. Bunların olmaması demek gibi bir şey de yok ama böyle şeylerin normal olmadığı konusunda da bilinçlenme şart.
Recep İvedik, Behzat Ç., Polat Alemdar vb. karakterlere yüklenilen sempati rolü hoşuma gitmiyor. Bahsetmek istediğim bu. Hiç birimiz mükemmel değiliz. Bu forumda coğu kişinin böyle karakterlerden etkilendiğini sanmıyorum. Genel olarak baktığımda belli bir bilinç olduğunu görebiliyorum fakat toplumun geri kalanı için aynı şey geçerli değil maalesef. Eğer toplum tam anlamıyla bilinç kazanmış olsaydı bu tarz karakterler sorun yaratmazdı bence.